Vyhrajte pátý případ detektiva Martina Servaze

sestry-perex
Před pětadvaceti lety byl Martin Servaz součástí vyšetřování vraždy dvou mladých dívek. Hlavního podezřelého se však nepodařilo usvědčit. Nyní ovšem došlo k dalšímu záhadnému úmrtí, které by pachatele mohlo konečně dostat za mříže.

Vrahem je spisovatel?

V květnu 1993 se začínající policista Martin Servaz účastní vyšetřování dvojnásobné vraždy. V lesích jsou nalezena těla dvou sester oděných v šatech k prvnímu svatému přijímání. Místo činu nápadně připomíná scénu z knihy Erika Langa, známého autora thrillerů, kterého se však nepodaří usvědčit.

O pětadvacet let později je Servaz přivolán k záhadnému úmrtí v domě stejného spisovatele. Podaří se najít souvislost mezi oběma případy a dopadnout vraha?

 

Sestry

Autor: Bernard Minier

Vydalo: nakladatelství XYZ
Překlad: Jiří Žák
Počet stran: 432
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 2/2019
ISBN: 978-80-7597-335-1

Přečtěte si více o knize Sestry, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství XYZ patřící pod společnost Albatros Media. Navíc si můžete stáhnout také ukázku.

XYZ_Albatros-Media

Nakladatelství XYZ působí na českém trhu od roku 2004 a od té doby představuje čtenářům na 150 titulů nejrůznějších žánrů ročně. Vydává českou i zahraniční beletrii, autobiografie, autorizované životopisy, literaturu faktu, historické publikace, encyklopedie i na knihy pro děti a mladé čtenáře.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Její tón a dech podráždily jeho pokožku na krku tak, až se mu zježily chlupy. Ustoupila od něj a s uspokojením si všimla, že jeho pohled potemněl. Takovou temnotu už viděla v jiných očích. Tak ráda ji vyvolávala. Poznala, jak se v něm všechno vaří. Bylo tak snadné manipulovat s muži. Cítila přitom skoro zklamání. Nemusela být vůbec krásná nebo inteligentní. Stačilo jim dát to, co chtěli, ale ne moc rychle.
Ani moc často.
„Tak co?“ zeptala se.
I ve tmě viděla, jak zrudl. Podíval se z jedné na druhou. Na tváři se mu objevil široký úsměv. Oči se mu rozzářily chtíčem a krutostí.
„Jste zlobivé holčičky,“ řekl. (str. 17)

 

O autorovi

Bernard Minier vyrůstal na jihozápadě Francie, své dětství strávil v Pyrenejích. Studoval na univerzitě v Toulouse, odkud pochází také hlavní hrdina několika jeho thrillerů Martin Servaz. Více než dvacet let žije nedaleko Paříže, je ženatý a má dvě děti. Než Minier v roce 2011 překvapil francouzské čtenáře i kritiku detektivním románem Mráz, živil se jako celní úředník. Opožděný, a možná proto vyzrálý debut získal několik cen, například cenu čtenářek časopisu Elle (v kategorii detektivek), a zejména významné ocenění Prix Polar, udělované na festivalu detektivní literatury v Cognacu. Mráz byl přeložen do několika světových jazyků včetně angličtiny a vznikl podle něj také francouzský televizní seriál Glacé. Úspěch mezi čtenáři i kritiky sklízejí i další Minierovy knihy – Kruh, Tma, Noc a nejnovější titul Sestry.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Sestry

Před pětadvaceti lety, když byl Martin Servaz teprve začínajícím policistou, byla nalezena těla dvou sester Ambre a Alice, které vrah naaranžoval tak, aby místo činu připomínalo scénu z knihy. Její autor byl tehdy hlavním podezřelým, ovšem usvědčit se ho nepodařilo. Teď však došlo k úmrtí dokonce v autorově domě a Martin Servaz, nyní už zkušený detektiv, cítí šanci konečně dopadnout vraha z případu, kterým začala jeho kariéra u policie. Přečtěte si, zda se mu to podaří.

Ve spolupráci s nakladatelstvím XYZ patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Sestry vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Sestry
probíhá od 12. do 25. února 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi thrillery Sestry

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSestry

Minier, Bernard

XYZ, 2019

Vyhrajte pátý případ detektiva Martina Servaze - DISKUZE

Počet reakcí: 8
  1. Zdenek8 napsal:

    Dobrý den, začátkem února jsem vyhrál knihu Sally Jones a dopis od mrtvého, zatím nepřišla. Nevíte, za jak dlouho po vyhodnocení se výhry odesílají. Děkuji za odpověď.

  2. Marie Zídková Marie Zídková napsal:

    Dobrý den – chci reagovat na knihy Táni Keleové Vasilkové —
    u knihy Střípky máte chybný popis obsahu – uvedený obsah je z knihy Duhový most.

    Ke knize Střípky patří tento popis děje.

    Román Střípky, s přímo symbolickým názvem, ukazuje dvě tváře života. Na jedné straně život jako křišťálová váza, která se i při tom nejnepatrnějším nárazu může roztříštit na milion střípků, a na druhé straně život jako skládačka složená z obyčejných věcí, které člověk nevnímá, pokud je neztratí. Hlavní hrdinkou neobyčejného příběhu je šestatřicetiletá Ivana, manželka úspěšného chirurga a matka dvou dospívajících synů. Neměnila by za nic na světě. Má hezký domov, rodinu, dobré přátele a zajímavou práci. Je plná optimismu, a přece se jí občas zmocňuje pocit, že jí něco uteklo. Napadá ji: nevešlo by se do mého života ještě něco navíc? Jak si udržet lásku, a neztratit důstojnost?

  3. hannah1112 hannah1112 napsal:

    Dnes jsem dostala výhru Můj první les. Děkuji.

  4. kistka napsal:

    Dnes jsem obdržela výhru Můj první les. Moc děkuji, už se na přečtení chystá spousta zájemců.

  5. fiserovam napsal:

    Je to jinak , odpověď 11.2 v 5,46 , omlouvám se a výhercům gratuluji

  6. fiserovam napsal:

    To je smůla, typ přesný,správná odpověď odeslána 12.2. dvě minuty po půlnoci a přesto jsem se na stupně vítězů nevešla.

Napsat komentář