Tipy na volný čas

TIpy_naucne vypravy_freephotosbank
Za dveřmi našich domovů nacházíme odpočinek a relaxaci. A neznamená to, že veškerý svůj volný čas strávíme před televizní obrazovkou či monitorem počítače. Dnes si ukážeme alespoň pár jiných možností…

Fotografování je moderní koníček, který vám může přinést mnoho radosti.  Navíc má reálný výstup, s nímž se můžete pochlubit svým blízkým. Makrofotografie je navíc unikátní tím, že ukazuje svět, který je pouhým okem neviditelný.

Ovládněte makro fotografii

Autor: David Taylor
Přeložila: Nikol Zachovalová Barochová

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 223×223 mm
ISBN: 978-80-7413-388-6
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Ovládněte makro fotografii vydalo nakladatelství Zoner Press.

Kniha, která vám ukáže úplně nový svět. Svět makrofotografie.
Knihu tvoří sedm kapitol, kde v každé z nich najdete spoustu užitečných informací.
První kapitola vás seznámí jak se základním vybavením každého fotografa, tak také s dalšími techniky, které můžete při makro fotografování využít. Nabízí se také různé doplňky, které vám mohou ulehčit práci.
Ve druhé kapitole se seznámíme s různými druhy objektivů a dozvíme se, které jsou vhodné k fotografování malých objektů. Existuje spousta vychytávek, které si můžeme ke svému objektivu přikoupit a pořizovat mnohem detailnější fotografie než kdy dříve.
Tyhle stránky v knize vás o tom jistě přesvědčí.
Třetí kapitola vás naučí základní techniky makrofotografie od měření expozice až po ostření. Ukáže vám, jaká pravidla je důležité dodržet pro správné zachycení požadovaného objektu. Najdete zde různé tipy a rady jak postupovat.
Čtvrtá kapitola se zabývá světlem a jeho důležitostí (nejen) v makro fotografii. V kapitole je ukázaná i práce s bleskem a jeho dopad na výsledné snímky.
V páté kapitole najdeme různé pokročilé techniky, které můžeme během fotografování začít využívat. Dozvíme se něco o fotografování v exteriéru i interiéru a třeba i o malování světlem. Dále nás bude lákat vyzkoušet si vlastní skládanou makrofotografii podle pokynů v knize.
Šestá kapitola nám ukazuje, že je potřeba k fotografovaným objektům vždy přistupovat individuálně. Jiným způsobem se bude fotit rostlina a jinak třeba hmyz. Je potřeba si to uvědomit a být připravený.
V sedmé kapitole autor mluví o postprodukci. Provede nás od úprav tónů snímku až po klonování či použití různých filtrů. Každá fotografie si vyžaduje jinou dávku úprav.
Během čtení knihy náš vždy na konci každé kapitoly čeká profil fotografa s jeho portfoliem. Každý z uvedených fotografů fotí makro snímky trochu jinak a my se na těchto stránkách můžeme s jejich technikou seznámit.
Na konci knihy najdeme slovníček pojmů, který je nepostradatelnou pomůckou pro začínající fotografy.
Kniha nabízí netradiční pohledy na obyčejné věci/zvířata a ukazuje nám, že správně vyfocená makro fotografie může působit až kouzelně.

Ukázka z knihy

makrofotografie

Pokud vás tato kniha zaujala, podívejte se na rozsáhlou online ukázku!

O autorovi

David Taylor je britský, mezinárodně oceňovaný fotograf. Zaměřuje se především na fotografii krajiny. Nejznámější jsou jeho fotografie z severovýchodní Anglie, kde také žije.

Zdroj: davidtaylorphotography.co.uk

————————————————

Pokud se vám nechce běhat přírodou s fotoaparátem, možná dáte přednost klidné meditaci a modlitbě doma či v lesním tichu. K tomu vám mohou pomoci karty od známé new age autorky Doreen Virtue zvané Láska a světlo.

Láska a světlo

Autor: Doreen Virtue
Přeložila: Marie Čermáková

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 63×92 mm
ISBN: 978-80-7370-506-0
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Láska a světlo vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Vše, co Bůh stvořil, je naplněno jeho láskou a světlem. Příroda je skvostné dílo Boží stejně jako pestrobarevná duha, vznešená zvířata, třpytivé řeky a obloha, z níž se tají dech. Karty Láska a světlo zdobí nádherné ilustrace, které vypadají jako z jiného světa, vyvolávají v nás představu království Božího a snů našeho dětství – a jsou doplněny moudrými slovy, jež mohou i dnes osvítit naši cestu. Na každé ze 44 karet najdete překrásnou ilustraci náboženského tématu a odpovídající citát z bible, inspiraci k propojení s Boží velkolepostí, pro duchovní rozjímání nebo jako každodenní obrácení se k Bohu, které vás povznese a pomůže vám.

Ukázka z knihy

laska-ukazkaO autorce

Doreen Virtue se zaměřuje na léčitelství a spiritismus. Vystudovala psychologii na Clarkson University v Jižní Karolíně. Sama tvrdí, že je od narození jasnovidkou pracující s říší andělů, elementálů a nanebevzatých mistrů. V léčitelství proslula zejména svými knihami o andělích a propagováním andělské terapie, v níž uplatňuje pseudovědeckou víru v anděly. Její další knihy se zabývají také vílami, čakrami, bohyněmi, Indigovými dětmi a následně Křišťálovými dětmi a dalšími duchovními tématy, ale také například dietou a stravováním. Píše převážně knihy s charakterem příruček.

Zdroj: kosmas.cz

————————————————

Poslední možnost relaxace a trávení volného času, kterou si ukážeme, kombinuje hmatatelný výstup fotografování a klid a pokoj meditace. Lenka Bednářová vás totiž v dotisku své populární knihy naučí Háčkovat.

Háčkování: hračky, ozdoby, drobnosti

Autorka: Lenka Bednářová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-247-3835-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Háčkování: hračky, ozdoby, drobnosti vydalo nakladatelství Grada.

Moderně pojatá kniha od české autorky o klasické textilní technice je na trhu ojedinělá. Je zaměřena výhradně na háčkování s podrobnou školičkou pro začátečníky, doplněnou o fotografie a barevné nákresy základních ok a technik. Obrázky postupných kroků a přehledně zpracované popisy názorně dovedou k realizaci 25 nápadů, jak zhotovit figurky, zvířátka, květiny, cukroví a jiné roztomilé drobnosti, u kterých je až těžko uvěřitelné, že je lze snadno uháčkovat. Inspiraci a nové nápady naleznou v knize i pokročilí.

Ukázka z knihy

hackovani-ukazkaPodívejte se na rozsáhlejší ukázku z knihy Háčkování.

O autorce

Lenka Bednářová je česká autorka, která vydala již několik knih o háčkování. Sama přitom každý den háčkuje několik hodin a jako svůj koníček vytváří háčkované figurky z českých dějin. Je dokonce zapsána v České knize rekordů jako autorka nejrozsáhlejší sbírky háčkovaných českých dějin. Je také autorkou blogu lenkalenca.blog.cz.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Jak nejraději trávíte svůj volný čas vy? Napište nám do komentářů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOvládněte makro fotografii

Taylor, David

Zoner Press, 2018

zobrazit info o knizeHáčkování: hračky, ozdoby, drobnosti

Bednářová, Lenka

Grada, 2013

zobrazit info o knizeLáska a světlo
Kniha a 44 karet

Virtue, Doreen

Synergie Publishing SE, 2018

Napsat komentář