Napříč neznámými světy

Napric-neznamymi-svety
Vydejte se napříč smyšlenými i reálnými světy! Čeká vás planeta Hyperion, navštívíte lunární habitat Arkádie, zažijete zpustlou Zemi po nárazu komety a budete oporou chlapci, jenž má před sebou nelehký úkol – vyhladit celou civilizaci.

Stačilo několik hodin ve vzduchu, aby se jejich životy obrátily naruby. Když letadlo se skupinou studentů nouzově přistane na letišti v Denveru, všechno vypadá opuštěně. Město ovládla příroda a nikde není vidět jediného živáčka. Co se vlastně stalo?

Evoluce: Město přeživších

Když Lucie a Jem spolu se skupinou dalších studentů cestují do Spojených států kvůli výměnnému pobytu, ani ve snu by je nenapadlo, co na ně čeká. Po nouzovém přistání letadla na letišti v Denveru si uvědomí, že svět, jak jej dosud znali, již přestal existovat. A to navíc nejspíše opravdu dávno. Přistávací dráha je zarostlá a letištní terminál opuštěný, nikde není ani živáčka. Město si bere zpátky příroda a na každém kroku na ně číhají všemožná nebezpečí. Zdá se dokonce, že se proti nim spikla i zvířata. Co se vlastně stalo? Během své nebezpečné cesty do centra města se dozvídají o nárazu komety a zničení civilizace. Stali se z nich jediní přeživší na ztraceném světě? A mají vůbec nějakou naději, když je proti nim nejspíše celá Země?

Autor: Thomas Thiemeyer
Přeložila: Eva Pátková

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 155×217 mm
ISBN: 978-80-88213-36-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Evoluce: Město přeživších vydalo nakladatelství Bookmedia.

Ukázka z knihy

Jeden z nich skočil na dolní schod, druhý zůstal nahoře, třetí se blížil k němu. Byl to ten velký bílý. Zvíře budící respekt. Pokud to vůbec bylo zvíře. Pomalu nevěděl, co zde byla realita, a co ne. Ale přemýšlet o tom bylo právě tak nesmyslné, jako otázka, co tady pohledává. Jak se vůbec do téhle šílenosti dostal?
Horečně lovil v kapse kalhot a vytáhl kapesní nůž. Když jej otevřel, ztratil odvahu. S ním neměl proti svým útočníkům ani stín šance. Ale vlci jen stáli a větřili. (str. 7, 8)

Celou ukázku si můžete prolistovat kliknutím na obálku knihy.

O autorovi

Thomas Thiemeyer je německým spisovatelem a ilustrátorem. Vystudoval geografii a geologii v Kolíně nad Rýnem a poté se začal věnovat právě ilustrování a psaní. Se svými vědeckofantastickými thrillery a knihami pro mládež získal několik ocenění a prodal více než půl milionu výtisků. Jeho díla byla přeložena do mnoha světových jazyků, například do španělštiny, holandštiny, polštiny, češtiny nebo slovinštiny. Stal se neodmyslitelnou součástí německé zábavní literatury. Hrdinové jeho příběhů často objevují zaniklé civilizace a čelí hrozbě záhadných sil.

Zdroj informací: nakladatelství Bookmedia

————————————————

Druhý díl slavného sci-fi eposu Hyperion se v roce 2018 dočkal nového kabátku. V daleké budoucnosti se otevírají záhadné Hrobky Času, v nichž je ukryto důležité tajemství. Zjistěte, jak dopadne lidstvo zmítané válkou, ve světě plném jím vytvořených umělých inteligencí.

Pád Hyperionu

Mezihvězdná válka mezi Hegemonií člověka a kdysi lidskými Vyvrženci započala. Poutníci na dlouhé cestě za Štírem odvyprávěli své příběhy. Došlo i k odhalení totožnosti zrádce, jenž se měl mezi poutníky nacházet. A po úžasné expozici se začíná rozvíjet neméně mimořádná vize budoucnosti. Vypravěčem našeho příběhu je Joseph Severn, uměle vytvořený „kybrid“, který nás jedinečným způsobem provází všemi vrstvami příběhu. Joseph vede soukromou válku s Vrchní administrátorkou Hegemonie Meinou Gladstonovou a zároveň udržuje telepatické spojení s poutníky na planetě Hyperion. Prostřednictvím střídajících se perspektiv díky němu sledujeme osudy členů nám už dobře známé skupiny a spolu s tím se před námi odvíjí naplnění všeobjímajícího osudu lidstva jako takového. Pád Hyperionu je velkolepé dobrodružství s nemalým myšlenkovým přesahem. V rámci fascinujícího příběhu zkoumá problematický vztah mezi lidstvem a jím uměle stvořenými inteligentními bytostmi, přemítá o složitých otázkách morální a etické zodpovědnosti a nabízí poutavou výpověď o zásadním významu empatie a lásky, hodnot, jež jsou „vetkány do vesmíru stejně pevně jako gravitace“. Stejně jako jeho předchůdce a dvojice pokračování o Endymionovi nadchne své čtenáře takřka na každé stránce.

Autor: Dan Simmons
Přeložili: Tomáš Zábranský, David Záleský

Počet stran: 564
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-2644-0
Doporučená cena: 438 Kč

Knihu Pád Hyperionu vydalo nakladatelství Argo ve spolupráci s nakladatelstvím Triton.

Ukázka z knihy

Opětoval jsem její úsměv a byl jsem si jistý, že to není pravda. Byla velmi atraktivní, asi dvakrát tak stará jako já; mohlo jí táhnout na šedesát standardních let, ale na pohled byla mladší než já v šestadvaceti – díky penězům a Poulsenovi. Kůži měla tak světlou, že byla skoro průhledná. Vlasy měla spletené do copu. Ňadra, která její šaty z jemné látky spíše odhalovaly než halily, byla dokonalá. V očích se jí zračila krutost.
„Možná ano,“ odpověděl jsem, „i když se to zdá nepravděpodobné. Jmenuji se Joseph Severn.“
„Jistě,“ odtušila. „Jste umělec!“
Nebyl jsem umělec. Byl jsem… kdysi dávno… básník. Ale podle Severnovy totožnosti, již jsem užíval od smrti svého reálného předobrazu a svého znovuzrození, které se odehrálo před rokem, jsem umělcem byl. Stálo to tak v mé složce založené ve Velkém sněmu. (str. 15)

O autorovi

Americký spisovatel Dan Simmons (* 1948) začal publikovat v roce 1982 a o tři roky později na sebe poprvé upozornil debutovým románem Píseň Kálí (1985). Skutečného průlomu se dočkal v roce 1989 díky rozsáhlému hororu Hladové hry (1989, česky 2010) a podobně obsáhlému sci-fi eposu Hyperion (1989, česky 1996 a 2017), jenž je ve skutečností pouze první částí do dvou dílů rozděleného románu završeného knihou Pád Hyperionu (1990, česky 1997 a 2018). Později se do stejného světa vrátil ve volně navazujících románech Endymion (1996) a Endymionův vzestup (1997). Z dalších titulů jmenujme neméně zdařilou dvojici space oper Ílion (2003, česky 2005) a Olymp (2005, česky 2007), mrazivý Terror (2007, česky 2007) či holmesovské Páté srdce (2015, česky 2016).

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Umělá inteligence a člověk budou stát bok po boku také v dalším románu, druhém pokračování sci-fi série Arkádie. Kyborg a člověk spolu ve stejnojmenném lunárním habitatu vedou starožitnictví. To sice může vypadat jako poklidná činnost, avšak opak je pravdou – zvlášť když jste všeteční…

Rock mého života

Druhý svazek Arkádského cyklu v revidovaném vydání.
Příběhy Kuby Nedomého a Dědka Čucháka začaly v románu Měsíc mého života. V lunárním habitatu Arkádie vedou skromné živobytí starožitníků, člověk vedle kyborga. Mohli by žít docela poklidně, nebýt jejich všetečnosti, která je vede do střetu s mocnými toho podivného světa, zavřeného pod kupolí uprostřed měsíční pustiny. Jenže teď mu jde po krku robotický ninža, a nebýt jeho přátel, má to spočítané… A jak s tím vším souvisí Elvis Presley?

Autor: Ondřej Neff

Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Formát: 140×208 mm
ISBN: 978-80-259-1005-4
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Rock mého života vydalo nakladatelství Plus.

Ukázka z knihy

„Starožitník,“ divil se každý z hlídačů, kteří mě vyslýchali, a že jich byl postupně tucet. Vyslovoval to slovo s takovým podivem, jako bych byl velrybář, a to by bylo opravdu hodně divné, být na Luně velrybářem. „Proč chce pan Horác mluvit se starožitníkem?“
„To vám jistě rád poví sám pan Aurelius Horác,“ odpovídal jsem beze snahy o duchaplnost.
To, co jsem si nesl v kufříku, rentgenovali tolikrát, že jsem mohl doma ušetřit za svícení, pokud bych to donesl zpátky.
Což jsem neměl v úmyslu.
Šéf Horácovy ochranky se netajil neklidem. (str. 9, 10)

Stáhněte si kompletní ukázku.

O autorovi

Spisovatel a publicista Ondřej Neff se narodil 26. června 1945 v Praze jako syn spisovatele Vladimíra Neffa a herečky Vlastimily Petrovičové. Po maturitě pracoval v časopise Svět v obrazech a vystudoval Institut osvěty a novinářství. Titul PhDr. získal roku 1970 rigorózní studií Ano a ne. Ideologie a žurnalistika francouzské studentské mládeže z jara 1968, kde se zabýval i ultralevým terorismem a anarchismem. Roku 1969 se oženil s Michaelou Šprachtovou (zemřela v roce 2002), s níž má syna Davida a dceru Irenu. Žije ve Zvoli. Je významným průkopníkem science fiction literatury u nás.

Nahlédněte do rozhovoru s autorem a zjistěte o něm více i v našem medailonu!

Zdroj informací: Neff.cz, autorovy oficiální stránky

————————————————

V dalekém vesmíru žije civilizace, která se pokusila zničit Zemi. Pozemšťané se rozhodnou pro protiúder. Jako svého vůdce zvolí geniálního dospívajícího chlapce, na něhož tak padne obrovská zodpovědnost. Pokud uspěje, zaviní absolutní vyhlazení jiné inteligentní rasy. Pokud ne, pravděpodobně zemřou lidé. Zvládne takový úkol ustát?

Enderova hra

Lidstvo jen se štěstím odvrátilo zničující útok mimozemské civilizace úlového typu. Ve snaze předejít nevyhnutelné odvetě se rozhodne pro odvážný protiúder. A zatímco se po dlouhou dobu vysílané vesmírné lodě blíží k území nepřítele, program pro výchovu mladých velitelů se snaží nalézt vůdce, jenž by zneškodnil mimozemskou hrozbu jednou provždy. Zdá se, že vyvoleným je Andrew „Ender“ Wiggin, geniální chlapec, jenž se v útlém věku stává hlavní nadějí na vítězství. Nároky na něj kladené jsou ovšem enormní, pokud zvítězí, stane se pachatelem xenocidy – absolutního vyhlazení mimozemské inteligentní rasy, a pokud prohraje, pak bude lidstvo vydáno na milost agresivnímu nepříteli. Žádný dospívající chlapec dosud nikdy nečelil tak vážné výzvě…
Enderova hra je samostatným příběhem, ale také prvním svazkem obsáhlého cyklu, ve kterém zoufalý boj o přežití dovede lidstvo ke hvězdám.
Enderova hra je po desetiletí jedním z nejpopulárnějších science fiction románů. Získala věhlasná žánrová ocenění Hugo a Nebula, byla přeložena do více než třiceti jazyků a zpracována do úspěšného stejnojmenného filmu.

Autor: Orson Scott Card
Přeložil: Petr Kotrle

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 152×210 mm
ISBN: 978-80-257-2614-3
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Enderova hra vydalo nakladatelství Triton ve spolupráci s nakladatelstvím Argo.

Ukázka z knihy

„Díval jsem se jeho očima, poslouchal jsem jeho ušima a říkám vám, že je ten pravý. Nebo alespoň to nejlepší, co můžeme mít.“
„To jste říkal i o jeho bratrovi.“
„Bratra testy vyloučily. Z jiných důvodů. S jeho nadáním to nemělo nic společného.“
„Se sestrou to bylo stejné. A pochybnosti jsou i o něm. Je až příliš poddajný. Příliš ochotný podrobit se vůli někoho jiného.“
„Pokud ten druhý je jeho nepřítel, tak ne.“
„Tak co budeme dělat? Pořád ho obklopovat nepřáteli?“
„Pokud to bude nutné, tak ano.“
„Neříkal jste, že toho chlapce máte rád?“
„Jestli padne do rukou termiťanům, budu vedle nich vypadat jako jeho nejmilejší strýček.“
„Dobrá. Koneckonců zachraňujeme svět. Vezměte ho.“ (str. 26)

Pokračujte ve čtení ukázky.

O autorovi

Orson Scott Card (* 1951), jeden z dlouhodobě nejpopulárnějších spisovatelů fantastického žánru, se proslavil v průběhu osmdesátých let 20. století. V rámci žánru science fiction získal nepolevující slávu především romány Enderova hra a Mluvčí za mrtvé, úvodními svazky mnohadílné Enderovy ságy, za které jako vůbec první získal ve dvou letech po sobě nejprestižnější žánrové ceny Hugo a Nebula. Cardovým nejznámějším fantasy dílem je známý cyklus o Alvinu Tvůrci, jenž sleduje životní osudy vyvoleného, magicky nadaného chlapce.

Zdroj informací: Kosmas


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEvoluce: Město přeživších

Thiemeyer, Thomas

Bookmedia, 2018

zobrazit info o knizePád Hyperionu

Simmons, Dan

Argo

zobrazit info o knizeRock mého života

Neff, Ondřej

Plus, 2018

zobrazit info o knizeEnderova hra

Card, Orson Scott

Triton, 2018

Napsat komentář