Napětí na každé stránce

Napeti-na-kazde-strance
Po oddechu během vánočních svátků a novoročním veselí je čas dopřát si dávku pořádného napětí! Začtěte se do pětice nejnovějších titulů, v nichž o záhadná zmizení, komplikované vztahy, podivné vraždy a zákeřné intriky rozhodně není nouze.

Stará přátelství nikdy nerezaví. Vztah Kate, Aubrey a Jenny, tří naprosto rozdílných žen a zároveň nerozlučných kamarádek, by tomuto rčení měl odpovídat. A platí to tak dlouhých dvacet let. Pak se ale jedna z kamarádek po sérii nepěkných událostí ocitne na okraji mostu a někdo ji nutí skočit…

Vždycky je to manžel

Kate, Aubrey a Jenny se seznámily na vysoké škole a brzy se z nich staly nerozlučné kamarádky, ačkoli byste jen těžko hledali tři odlišnější ženy.
Kate byla krásná, divoká a bohatá. Aubrey pocházela z chudé neúplné rodiny a ze všeho nejvíc chtěla uniknout vlastní minulosti. A Jenny byla nebojácná, ambiciózní a cílevědomá. Přesto se spřátelily a přísahaly si, že je nic nerozdělí.
O dvacet let později ale jedna z nich stojí na okraji mostu a někdo ji nutí, aby z něj skočila.
Jak se to mohlo stát?
Strhující román
Michele Campbell sleduje historii jednoho neobvyklého přátelství, ve kterém se snoubí láska s nenávistí. Mohou takto intenzivní city vést až k vraždě? A budou všichni jako obvykle předpokládat, že za zločinem stojí manžel?

Autorka: Michelle Campbell
Přeložila: Monika Pavlisová

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 155×213 mm
ISBN: 978-80-7588-080-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Vždycky je to manžel vydalo nakladatelství Mystery Press.

Ukázka z knihy

„Nevím, co se snažíš dokázat tím, že jsme zrovna tady,“ řekla a hlas se jí chvěl pláčem. Ale neotočila se.

Udělali pár kroků dopředu, překročili starý polorozpadlý kovový plot a šli dál, až došli k místu, kde dřív býval střed mostu. Tady to bylo. Ta propast, do které se zřítil tehdy, když zmizel navždy. Podívala se dolů a viděla, jak se voda valí přes kameny. Radnice měla snahu otvor zakrýt sbitými prkny, ale celkem to odflákli. Během let to tady „opravovali“ mnohokrát, ale nikdy nenašli dost peněz na tu jedinou opravu, která by měla smysl, tedy na to, aby celý ten zpropadený most jednou provždy strhli dolů. Voda dole pod nimi vířila a pěnila. I přes bušení svého srdce slyšela ten hukot až nahoru.

„Ne,“ řekla a odstoupila dál od okraje.

„Běž a skoč.“

„Běž… a skoč?“

„Běž a skoč. Sama víš, že to chceš udělat.“

Přečtěte si kompletní ukázku v našem ukázkovém článku.

O autorce

Michelle Campbell po studiích práv na Harvardu a Stanfordu působila jako federální prokurátorka v New York City, kde se specializovala na případy mezinárodního organizovaného zločinu a gangů. Po čase se rozhodla úspěšnou kariéru ve světové metropoli ukončit a přestěhovala se s manželem a dvěma dětmi do idylického univerzitního městečka v Nové Anglii, které se dost podobá Belle River z jejího románu Vždycky je to manžel. V současnosti vyučuje trestní a ústavní právo a píše knihy. Na kontě má prozatím dvě: Vždycky je to manžel (2017) a Byla to tichá dívka (2018), jimiž si získala srdce čtenářů na obou březích Atlantiku. Má mnoho dobrých přítelkyň, pár nepřítelkyň a jen jednoho manžela, který jí – pokud je jí známo – nikdy o život neusiloval.

Zdroj informací: nakladatelství Mystery Press

————————————————

Návrat z dovolené nebývá zrovna lehký, zvlášť když se dovolená vydaří. Pro Thomase návrat znamená doslova noční můru. Krátce po příchodu domů totiž narazí na nezvaného hosta, který jej vážně zraní a jeho partnerku unese. V okolí se navíc začínají ztrácet i další ženy a chladná ruka smrti na sebe nenechává dlouho čekat.

Host

Když se Thomas a Saskia vrátí z dovolené, hned zjistí, že je něco špatně. V domě někdo byl. Zatímco ze sebe Saskia smývá špínu z cest, Thomase někdo prudce udeří do hlavy. Po týdnech v bezvědomí se probírá a zjišťuje, že Saskia byla unesena. V okolí se začnou ztrácet i další ženy a ve vzduchu visí tísnivé ticho nalezených mrtvých těl.

Co přijde, až nebudete doma
Autor: Andreas Winkelmann
Přeložila: Bohumila Kučerová

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7543-845-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Host vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Její přítel vyšel ven hned vzápětí a postavil na chodník nejprve její a pak svůj kufr. Nakonec za sebou zavřel dveře a zamkl.
Cestou k vozu prošli velmi blízko kolem něj. Přitiskl se k zemi ještě těsněji a odvrátil obličej, protože se obával, že by mohl odrážet světlo pouliční svítilny.
Plastová kolečka kufrů příšerně hlasitě drkotala. Prošli necelé dva metry od něj. Teprve když uslyšel tiché zapípání, jak muž odemkl auto, zvedl hlavu natolik, aby na oba viděl. „Jsi připravený na tuhle dovolenou?“ zeptala se bruneta.
Muž zabouchl dveře kufru a objal ji. „Těším se na ni,“ odpověděl. Pak se ti dva políbili.
Ležel tam v hlíně a myslel na to, že to udělá hned. Nebude čekat další dva týdny. Jemu prostě rozbije lebku, na to by stačila jediná prudká rána. Ji jen omráčí a oba strčí do kufru auta. Všimli by si něčeho sousedi? Co kdyby vykřikla? (…) (str. 3)

Pokračujte ve čtení ukázky.

————————————————

Francine Day dělí jen jediný další případ od získání titulu advokáta Jejího Veličenstva. Všechno se ovšem zkomplikuje, když se svým klientem Martinem naváže milostný poměr. A aby toho nebylo málo, opět se ztratí žena. Její muž, shodou okolností právě zmíněný milenec, se ale tentokrát stává hlavním podezřelým.

Právem moje

Právnička, její klient, zakázaný vztah, nezvěstná manželka…
Příběh, který šokuje a mrazí podobně jako filmy Osudová přitažlivost, Ulička Apple Tree Yard nebo Zubaté ostří.
Mladá brilantní a ambiciózní právnička Francine Day stojí jen kousek od nejvyššího ocenění své kariéry – udělení titulu advokát Jejího Veličenstva. Potřebuje k tomu ještě jeden velký případ, který by se dostal na přední stránky novin. Tím by mohl být Martin Joy. Mezi advokátkou a klientem se však okamžitě objevuje vzájemná silná přitažlivost. Neodbytná vášeň.
Propadnou jí a mají spolu tajný poměr. Fran je přesvědčená, že vše zvládne udržet pod kontrolou. Jenže pak záhadně zmizí Martinova žena Donna a Martin se stává hlavním podezřelým.
Vyšetřování případu odkrývá zásadní překvapení, dokonce i pro Fran – protože právě ona je zřejmě poslední, kdo Donnu viděl živou. Navíc si Francine z osudné noci několik klíčových hodin vůbec nepamatuje. Probudila se až ráno v bytě svého souseda, ušpiněná od krve a zmatená.
Fran se ocitá lapena v nebezpečném a spletitém labyrintu podvodů, lží a tajemství, kde jeden chybný krok pro ni může znamenat zkázu. Kde je Donna a kdo stojí za jejím zmizením? Čím usilovněji Fran pátrá po odpovědích, tím těsněji se zatahuje síť – kolem ní, jejího milence i života, který si tak pečlivě vybudovala.

Autor: J. L. Butler
Přeložil: Ondřej Frühbauer

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7359-577-7
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Právem moje vydalo nakladatelství Metafora.

————————————————

Svět techniky nabývá na stále větší síle a pro někoho představuje hrozbu. Na vlastní kůži se o tom přesvědčí novinářka Cynthia Bonsantová pátrající po příčině smrti mladého chlapce. Stopa ji dovede k internetové platformě Freemee, která svým uživatelům slibuje lepší život. Čím víc se však blíží odhalení pravdy, tím větší nebezpečí jí hrozí…

Zero

Londýn. Při honičce je zastřelen mladý chlapec. Novinářka Cynthia Bonsantová pátrá po příčině jeho smrti a dostává se na stopu proslulé internetová platformy Freemee.
Tato síť shromažďuje a analyzuje data – a milionům uživatelů slibuje lepší život a úspěch. Pouze jeden člověk před Freemee varuje: ZERO – nejhledanější internetový aktivista na světě.
Jak se Cynthia začíná blížit pravdě, stává se sama kořistí. Ale ve světě smartphonů a kamer na každém kroku je velmi těžké se skrýt…

Autor: Marc Elsberg
Přeložila: Jana Kellnerová

Počet stran: 480
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7390-702-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Zero vydalo nakladatelství Edice Knihy Omega.

O autorovi

Marc Elsberg se narodil v roce 1967 ve Vídni a vyrůstal v Badenu (Dolní Rakousko). Střední školu ukončil maturitou v roce 1985. V studiu pokračoval na Vysoké škole uměleckoprůmyslové ve Vídni oborem průmyslový design. Pracoval jako strategický konzultant a kreativní ředitel v reklamním průmyslu pro několik agentur ve Vídni a Hamburku. Za své projekty obdržel cenu Creative Clubu Austria. Souběžně začal psát sloupek pro deník Der Standard.  Do širokého povědomí čtenářů se dostal thrillerem Blackout: Zítra bude pozdě, ve kterém rozvíjí drama celoevropského kolapsu energetických sítí se všemi jeho důsledky. Po Blackoutu prozatím následovaly další dva neméně úspěšné thrillery: Zero (2014) a Helix (2016).

Zdroj informací: Edice Knihy Omega

————————————————

I vlastní myšlenky dokážou klamat. Jamal je ze začátku přesvědčený, že to, co se stalo na útesu s neznámou krásnou ženou, není jeho vina. Všechny důkazy však mluví proti němu, jedinému svědku její smrti. Nebo to byl nakonec opravdu on, kdo její smrt zavinil?

Nikdy nezapomenu

Jediný svědek její smrti. Nebo její vrah?
Jamal si nejprve všimne červené šály. Vlaje ve větru, zachycená na plotě. Pak uvidí i tmavovlasou ženu, neskutečně nádhernou, uplakanou, v roztrhaných šatech a stojící zády k hluboké propasti. Dívá se na něj, jako by na světě byli sami dva. Jamal k ní natahuje ruku a snaží se jí hodit šálu jako záchranné lano, ale ona skáče dolů… Dva lidé, procházející se zrovna po pláži, najdou její tělo ležící na studených oblázcích – a červený šál má omotaný kolem krku. Jamal je jediný, kdo viděl, co se na útesu stalo, a všechny důkazy mluví proti němu. Netrvá dlouho a sám si není jistý, co je pravda a komu může stále věřit. Nový napínavý román
Michela Bussiho o tom, že někdy věci nejsou takové, jaké se zdají být.

Autor: Michel Bussi
Přeložila: Dana Melanová

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 140×208 mm
ISBN: 978-80-267-1346-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Nikdy nezapomenu vydalo nakladatelství Motto.

Ukázka z knihy

Jamal se vzdaloval drobnými kroky. André viděl, jak minul kasino a začal stoupat ulicí Jean -Hélie. Hoteliér si dýchl na ruce, aby je zahřál. Musí dát připravit snídani pro několik hostů, kteří tráví zimní dovolenou u kanálu La Manche. Zpočátku mu připadal podivný, ten mladý hendikepovaný potomek 14 rodičů ze severní Afriky, který každé ráno běhal po pěšině, jednu nohu měl svalnatou a druhá končila karbonovou protézou našroubovanou na tenisku. Teď cítil k tomu chlapci jakousi něhu. Když byl André v Jamalově věku, tudíž mu ještě nebylo třicet, urazil každou neděli ráno přes sto kilometrů na kole na trase Yport–Yvetot–Yport a tři hodiny přitom nevyrušil ani živáčka. A tak vlastně chápal tohohle pařížského kluka s umělou packou, který se za svítání dobrovolně potil námahou v normandských údolích a svazích. (str. 13)

Stáhněte si ze stránek nakladatele celou ukázku.

O autorovi

Michel Bussi začal psát už v devadesátých letech, ale trvalo celou jednu dekádu, než prorazil s knihou Code Lupin (Kód Lupin, 2006). Následovaly další úspěšné detektivky a v roce 2011 vyšel román Černé lekníny (Nymphéas noirs, česky 2017), který získal mnoho ocenění. O rok později z něj další kniha, Vážka (Un avion sans elle, česky 2016), učinila jednoho z nejprodávanějších francouzských autorů, jeho knihy byly přeloženy do více než 30 jazyků. Je dále autorem knih Nepouštěj se mé ruky a Maminka neříká pravdu. Bussi působí také jako profesor geografie na univerzitě v Rouenu.

Zdroj informací: nakladatelství Albatros Media


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrávem moje

Butler, J. L.

Metafora, 2018

zobrazit info o knizeHost
Co přijde, až nebudete doma

Winkelmann, Andreas

Alpress, 2018

zobrazit info o knizeVždycky je to manžel

Campbell, Michelle

Mystery Press, 2018

zobrazit info o knizeNikdy nezapomenu

Bussi, Michel

Motto, 2018

zobrazit info o knizeZero
Oni to vědí

Elsberg, Marc

Edice Knihy Omega, 2018

Napsat komentář