Svátky plné cukroví a chlebíčků jsou za námi a je na čase vrátit se ke zdravé stravě. K tomu nám mohou pomoci dvě knihy o zdravé stravě, které nás učí, jak připravit smoothie pomáhající našemu zažívání i jak chutně a jednoduše využívat v kuchyni více zeleniny.
První kniha přináší recepty na zdravé ovocné smoothies doplněné inspirativními fotkami. Tyto krémové pochoutky s krásnými názvy od proslavené švédské spisovatelky potěší nejen vaši zažívací soustavu.
Probiotická smoothies
Autorka: Eliq Maranik
Přeložila: Helena Hartlová
Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 167×240 mm
ISBN: 978-80-271-0626-4
Doporučená cena: 289 Kč
Knihu Probiotická smoothies vydalo nakladatelství Grada.
Zdravé zažívání je klíčem k našemu celkovému zdraví. Objevte pestrobarevné, všestranně prospěšné lahůdky, na něž se vám budou sbíhat sliny – budete se divit, jak jste bez nich mohli žít!
Krémové pochoutky s voňavými názvy jako „borůvkový ráj“, „severský milostný příběh“ nebo „broskvový sen s malinami“ nejsou jen neskutečně dobré, jsou také blahodárné pro naše zažívání. Královna smoothies Eliq Maranik to dobře zná z vlastní zkušenosti – od mládí měla potíže se žaludkem, kterých se zbavila díky přírodním probiotikům. Proto sestavila knihu receptů na nápoje, jako je kefír nebo kombucha, na vynikající domácí jogurt a na to, jak je zkombinovat s ovocem a zeleninou do lahodných smoothies.
Knihy švédské autorky, fotografky a výtvarnice Eliq Maranik vyšly v bezmála dvaceti jazycích a prodávají se v šedesáti zemích po celém světě. Do půvabných knížek, v nichž se všechno točí kolem zdravých dobrot rozmanitých druhů a barev, vkládá své nadšení i poznatky o ovoci, zelenině, superpotravinách a dalších zajímavých přísadách, které jsou velkým přínosem pro naše tělo i psychiku.
Ukázka z knihy


Pokud vás tato kniha zaujala, podívejte se na více ukázkových stran.
O autorce
Eliq Maranik je nejen známá švédská spisovatelka, fotografka a umělecká režisérka, ale také odbornice na smoothies. Při vymýšlení nových a nových receptů dává průchod své velké vášni a rozsáhlým znalostem ovoce, zeleniny, superpotravin a dalších hodnotných složek stravy, obsahujících látky nezbytné pro správnou výživu organismu. Její výtvarně krásné knihy, zaměřené na smoothies všech druhů, chutí a barev, byly přeloženy do dvanácti jazyků a jsou k dostání ve třiceti zemích světa.
Zdroj: grada.cz
O nakladateli
Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.
————————————————
Kniha Ještě více hojnosti je třetí v sérií unikátních kuchařek od britského šéfkuchaře Yotama Ottolenghiho. Ottolenghi je známý tím, že dává přednost jednoduchým, ale osvědčeným receptům, které v graficky nádherně zpracovaných knihách doplňuje nejen mnoha kuchařskými tipy, ale také historickým a zeměpisným kontextem.
Ještě více hojnosti

Nové kulinářské skvosty mistra zeleninové kuchyně
Autor: Yotam Ottolenghi
Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 200×275 mm
ISBN: 978-80-7529-603-0
Doporučená cena: 499 Kč
Knihu Ještě více hojnosti vydalo nakladatelství Slovart.
Zelenina jako hlavní jídlo, barevné a lákavé obiloviny – odvážná, svěží a nepřetržitá revoluce ve stravování. Tak lze charakterizovat tuhle nádhernou kuchařku, poutavou svými recepty, komentáři autora o surovinách, vaření a jídlech, fotografiemi i grafikou… Listujte, čtěte, vybírejte, vařte a pochutnávejte si. Třeba na salátu ze syrové červené řepy s bylinkami, rýži se šafránem, datlemi a mandlemi na nudlích soba s marinovanými houbami, pikantní polévce s cizrnou a bulgurem, kaši z quinoy s grilovanými rajčaty a česnekem, těstovinách na íránský způsob, dušeném kadeřávku s křupavými šalotkami nebo fenyklu s kapary a olivami. Možná vás osloví i jídla s exotickým názvem, jako je karí laksa nebo cuketový baba ganuš. Dobrou chuť!
Ukázka z knihy

Další ukázkové strany z knihy naleznete přímo na stránkách Slovartu.
O autorovi
Yotam Assaf Ottolenghi je britský šéfkuchař původem z Izraele. Spoluvlastní pět špičkových restaurací v Londýně a a je autorem několika celosvětových bestsellerů o vaření. Rád se zaměřuje na jednoduché a nenáročné recepty a dodává k nim zároveň i historický a geografický kontext. V tomto duchu také občasně píše pro britský deník The Guardian. V češtině mu vyšly již dvě knihy zvané Ottolenghi: Kuchařka a geograficky zaměřený Jeruzalém.
Zdroj: ottolenghi.co.uk
O nakladateli
Nakladatelství Slovart vydalo již více než 1000 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů (např. Dorling Kindersley, Könemann, Taschen, Gallimard). Dále vydává knihy domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury, např. Naše vlast, Encyklopedie naší přírody s trvalou snahou, aby měly reálnou perspektivu prosadit se i v zahraničí.
Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.
Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.
Související knihy
Probiotická smoothiesRecepty pro zdravé zažívání
Maranik, Eliq
Grada, 2018
Ještě více hojnostiOttolenghi, Yotam
Slovart, 2018
Napsat komentář
Pro přidání komentáře musíte být přihlášeni.