Dechberoucí finále dramatu

Top Dog
Dramatické události kolem nesourodé dvojice v podobě právničky Emelie a bývalého zločince Teddyho vrcholí. Čím více se blíží odhalení organizovaného zločinu, tím větší nebezpečí jim hrozí. Stejně jako studentce Roksaně, o kterou se začne zajímat princ drogového podsvětí.

Už několik desetiletí dochází ve Švédsku k brutálnímu zneužívání mladých dívek. Každý pokus o odhalení viníků je brutálně potlačen, chapadla rozvětvené chobotnice totiž sahají do těch nejvyšších společenských pater. Okolo Teddyho a Emelie, nesourodé dvojice elitní právničky a bývalého kriminálníka, se definitivně stahuje smyčka. Kdosi se je svými extrémními metodami snaží dostat z cesty, a když se po stopě zločinecké sítě vydává i policie, násilí nabývá naprosto nebývalých rozměrů.
V podobném nebezpečí se ocitá i studentka Roksana. Chtěla se vlastně jen dostat mezi vyvolené, získat trochu uznání a patřit mezi ty, kteří se vyznají… Jenže teď po ní jde korunní princ drogového podsvětí. A jestli neudělá něco naprosto šíleného, živá nevyvázne.
TOP Dog je dechberoucí finále dramatu, které Jens Lapidus napínavě rozehrál v románech Pouze pro VIP a Stockholm Delete.

Ukázka z knihy

Emelie vstala, narovnala si záhyb na kostýmkových kalhotách a vyrazila přijmout Marcuse. Sekretářka Anneli, jež pracovala pro ni i další advokáty, už ho pustila dole mříží. Jestli to vzal po schodech, zazvoní u dveří asi za sedm vteřin. Pokud jel ovšem výtahem, potrvá mu to ještě o pár vteřin déle. Jeden z malých lakmusových papírků, Marcusův první. Emelie ze zásady vždy chodila po schodech, ať už dokumenty v její aktovce vážily, kolik chtěly. Nicméně, stejně na tom nezáleželo, místo advokáta už mu na zkušební dobu nabídla. Bezpochyby se jednalo o velký krok. (str. 38)

Můžete si přečíst zbytek ukázky.

Doporučujeme

Seznamte se blíže s Teddym a Emelií díky prvním dvěma dílům série.

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Top Dog

Autor: Jens Lapidus
Přeložil: Martin Severýn

Počet stran: 576
Vazba: vázaná
Formát: 138×208 mm
ISBN: 978-80-7473-704-6
Doporučená cena: 449 Kč

 

Knihu Top Dog vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

O autorovi

Jens Lapidus (* 1974) se doma ve Švédsku i v zahraničí proslavil trilogií Snabba cash (2006, česky Snadný prachy 2011), Aldrig fucka upp (2008) a Livet deluxe (2011). Všechny tři se zařadily mezi nejprodávanějšími knihy nového tisíciletí, Lapidus jimi po vzoru Jamese Ellroye založil vlastní žánr: Stockholm noir. Popisují totiž město a jeho obyvatele z odvrácené, temné strany, s níž má autor, původní profesí advokát, bohaté zkušenosti. Dal tak severskému kriminálnímu románu zcela nový rozměr, kritici i čtenáři vyzdvihují kromě chytrého napětí především originální práci s jazykem a věrné vykreslení charakterů všemožných kriminálních živlů. V roce 2012 vyšla sbírka autorových novel Mamma försökte. Aktuálně slaví úspěchy se sérií Teddy & Emelie.

Zdroj nformací: Kniha Zlín


Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Vedle oceňovaných děl z takzvaných velkých literatur dostává podstatný prostor mnohdy (nezaslouženě) opomíjená soudobá literatura bývalého východního bloku, včetně té slovenské, kterou Kniha Zlín představuje v českých překladech. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem. Nakladatelství je součástí společnosti Albatros Media.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTop Dog

Lapidus, Jens

Kniha Zlín, 2018

Napsat komentář