Máte doma zvídavou ratolest?

TIpy_naucne vypravy_freephotosbank
Zvídavost je přirozená lidská vlastnost. Někdo je zvědavý méně, někdo více a touží odhalit všechna tajemství života. Pokud patříte mezi druhé jmenované, tak se připravte na dobrodružnou cestu za poznáním. Prozkoumejte oceány, povrch pod Zemí anebo putujte napříč historií…

Když se řekne Bible, většině se vybaví tlustá kniha, která spíše odradí než přivábí ke čtení. Ovšem díky ilustrovanému průvodci se svět křesťanství může stát lákavějším. Děti se tak seznámí s nejvýznamnějšími postavami a příběhy ze Starého i Nového zákona.

Kniha Biblické příběhy – Obrazová encyklopedie je nepostradatelný pomocník pro všechny zvídavé čtenáře (i jejich rodiče), kteří se chtějí seznámit s nejdůležitějšími postavami a příběhy z Bible. Líčí nejvýznamnější události ze Starého i Nového zákona, popisuje ženy a muže, kteří stáli u kořenů naší kultury – od Adama a Evy přes Mojžíše, Abrahama a Sáru, Jana Křtitele, Marii a Ježíše Krista až po autory evangelií. Tato obrazová encyklopedie přináší nejen samotné příběhy, ale také objasňuje jejich význam a zasazuje je do historického kontextu. Text je navíc doplněn důležitými biblickými citáty a působivými ilustracemi.

Ukázka z knihy

Biblicke pribehy 1

Biblicke pribehy 2Další ukázku naleznete na stránkách nakladatele.

Biblické příběhy – Obrazová encyklopedie

Autor: Peter Chrips
Přeložila: Marie Holá
Ilustroval: Peter Dennis

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 190×240 mm
ISBN: 978-80-7529-728-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Biblické příběhy – Obrazová encyklopedie vydalo nakladatelství Slovart.

————————————————

Cestování mají Češi v krvi. Česká republika je sice vnitrozemský stát a nemá moře, ale to nezabránilo nejvýznamnějším cestovatelům vydat se na dobrodružné poznávací výpravy…

Češi nejsou národem proslulých mořeplavců, ani jim nepatřily rozsáhlé kolonie. Přesto v našich dějinách nalezneme spoustu pozoruhodných lidí, kteří se nebáli vypravit do neznáma v dobách, kdy cestování nebylo zdaleka tak snadné jako dnes. Ať už se ve středověku jednalo o diplomatická poselstva nebo později o misionáře, vědce a výzkumníky. Pro mnohé se výpravy do cizích krajů staly celoživotní vášní. Vydejte se spolu s odvážnými českými cestovateli na dobrodružné výpravy do všech koutů světa. Dozvíte se, kdo vytvořil první pořádnou mapu Amazonky a kdo objevil prameny řek Eufratu a Tigridu, seznámíte se s objevitelem největšího leknínu na světě či s lovcem ptakopysků. A to není zdaleka vše, s dalšími cestovateli navštívíte indiány, beduíny, a dokonce i lidojedy.

Ukázka z knihy

Cesti cestovatele

Čeští cestovatelé

Autorka: Jana Jůzlová
Ilustroval: Jiří Fixl

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 190×245 mm
ISBN: 978-80-204-4956-6
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Čeští cestovatelé vydalo nakladatelství Mladá fronta.

————————————————

České dějiny jsou plné zajímavých panovníků. Vydejte se na cestu historií a seznamte se s příběhem každého z nich. A nebojte se, rozhodně se nebudete nudit!

Poutavě a svižně převyprávěné příběhy našich panovníků od Libuše a Sáma až po Františka Josefa I. a Karla I. Život, vláda i příběhy ze života českých knížat a králů jsou psány současným moderním jazykem, kterému dnešní děti snadno porozumí. Při čtení se nejen poučí, ale také výtečně pobaví.
U každého panovníka nechybí medailonek se základními fakty o jeho životě, který vždy skvěle doplní vybraný příběh z doby jeho vlády a děti si tak snadněji jednotlivé vládce českých zemí zapamatují.

Ukázka z knihy

Václav II. 

Syn Soběslava I., mladší bratr Soběslava II., strávil přes 40 let života v exilu. Osudné mu byly boje o trůn mezi Soběslavovci a Vladislavovci.  Dvakrát se marně pokoušel o vzpouru proti Bedřichovi,  až ho Kondrád Ota jmenoval při cestě do Itálie svým zástupcem. Po jeho smrti se stárnoucí Václav konečně stal právoplatným knížetem.

Panovnici ceskych zemi

Panovníci českých zemí – život a příběhy

Autoři: Jan Kvirenc, Michal Vaněček
Ilustroval: Václav Ráž

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 220×280 mm
ISBN: 978-80-271-0660-8
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Panovníci českých zemí – život a příběhy vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Svět vědy a techniky v sobě ukrývá mnoho zábavy. Díky této příručce se dozvíte řadu překvapivých faktů z oborů, jako jsou elektřina, doprava, optika či stavebnictví. Nechybí návody, jak si vyrobit funkční modely. Je to zkrátka splněný sen každého malého technika!

Připraveny jsou pro vás tyto kapitoly: Na silnici a na kolejích – seznamte se se vším, co jezdí na kolech nebo i bez nich, Stavba hmoty – nahlédněte do tajemství hmoty, nanotechnologií a radioaktivity, Tichá síla elektřina – objevujte s námi elektrické obvody, výrobu elektřiny i novinky ze světa elektromobilů, Vzhůru do oblak – poznejte, jak fungují letadla, helikoptéry, raketový batoh a další létající šílenosti, Výjimečné konstrukce – dozvíte se, jak se staví mrakodrapy a proč jsou mosty tak pevné, Hravá optika – hologramy, camera obscura i projektory obrazu pro vás přestanou být tajemstvím, Pod zemí a pod vodou – ponořte se s námi do mořských hlubin a projeďte se potrubím, Směr vesmír – historie raket i způsoby, jak se dostat do vesmíru bez nich, vás určitě překvapí, Honba za přesností – rozšiřte své znalosti základních měřicích přístrojů a vyrobte si své vlastní.

Ukázka z knihy

Parní pohon mají lidé ve zvyku spojovat s něčím těžkopádným a pomalým. Zatímco u nás známe parní vlaky z filmů pro pamětníky a poslední dosluhovaly v 70. letech 20. století na vedlejších tratích a při posunu nákladních vagónů, v zemích jako je Indie a Čína se přes probíhající modernizaci používají dodnes. Vaši dědečkové dobře ví, že vlaky tažené parní lokomotivou jezdily zrovna tak rychle jako dnešní vlaky. (str. 45)

Velka kniha mladeho technika

Velká kniha mladého technika

Autor: Radek Chajda

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 173×245 mm
ISBN: 978-80-266-1332-9
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Velká kniha mladého technika vydalo nakladatelství Edika. A nezapomeňte na ukázku.

————————————————

Jezdíte rádi k moři a láká vás podvodní svět? Z pohodlí domova se můžete vydat na objevnou pouť a odhalit tajemství hlubin. Zjistíte mnoho zajímavých faktů nejenom o samotném oceánu, ale i jeho obyvatelích. A to vše za doprovodu velkoformátových ilustrací!

Fascinující prostředí moří a oceánu, různorodé informace, skvělé ilustrace. Zjistíte, na jaké úrovně lze oceán rozdělit, jaké zvířata kde žijí a jak bohatý je korálový útes. Která zvířata jsou největší a čím jsou zajímavá, jak se žije v chaluhových lesích i polárních teplotách, jak funguje „rybí čistička“.
Existují mezi rybami přátelství a spolupráce? Vydávají ryby nějaké zvuky, nebo je oceán tichý? Jak se mořští živočichové maskují? Naleznete zde také spoustu informací o tom, co oceánu škodí a co by mohl každý z nás udělat, aby ho pomohl zachránit. Knihu doplňuje slovníček odborných výrazů. Vydejte se do zajímavého a málo známého prostředí, jehož obyvatelé překonají vaši fantazii.

Ukázka z knihy

Pruzkumnik oceanuZaujala vás kniha? Prolistujte si další ukázku.

Průzkumník oceánu: Tajemství hlubin

Autorka: Sabrina Weissová
Přeložila: Lenka Zahrádková
Ilustrovala: Giulia de Amicisová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 240×310 mm
ISBN: 978-80-247-0314-5
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Průzkumník oceánu: Tajemství hlubin vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Zatímco v předchozí knize jste mohli prozkoumat oceán, teď máte šanci vydat se na objevitelskou výpravu z povrchu Země až k jejímu žhavému jádru. Pomocí rozkládací knihy odhalíte, jaká tajemství se skrývají pod povrchem, po kterém každodenně kráčíte. Expedice může začít právě teď!

Ať kráčíme po rušné ulici, nebo se procházíme lesem, je stále co pozorovat. Napadlo vás ale někdy zastavit se a podívat se dolů? Co se skrývá pod šedou vrstvou asfaltu? Jaký svět se rozkládá pod krásně zelenou trávou? Vydejte se s námi na objevitelskou výpravu z povrchu Země až k jejímu žhavému jádru. Ponořte se do jejích hlubin a prozkoumejte svět, který nevidíme. Zjistíte, že je stejně bohatý a pestrý jako ten na povrchu a že ukrývá tajemství, o nichž jste neměli ani tušení.

Ukázka z knihy

Co se skryva pod zemi

Co se skrývá pod zemí

Autorka: Charlotte Guillainová
Přeložil: Zdík Dušek
Ilustroval: Yuval Zommer

Počet stran: 24
Vazba: vázaná
Formát: 250×320 mm
ISBN: 978-80-253-3751-6
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Co se skrývá pod zemí vydalo nakladatelství Fragment.

————————————————

Výtvarnice českého původu žijící aktuálně v Paříži stvořila další neobyčejné leporelo pro děti a jejich rodiče. Tentokrát se můžete těšit na noční dobrodružství s baterkou, které odhalí úžasné obrazy…

První světélkující kniha vašeho dítěte s názvem Co skrývá noc je skvělý autorský počin výtvarnice Kateřiny Bažantové. Princip je přitom jednoduchý – díky textům a zábavným ilustracím procvičíte s dětmi počty, a to ideálně pod dekou a s baterkou – či světlem z mobilu. Až najdete na obrázcích všechno, co vás zajímá, prostě zhasnete a budete žasnout! Ze stránek knihy vystoupí úplně nové obrazy! Rodiče důrazně žádáme, aby si knihu neschovávali pro sebe a skutečně ji dali dětem!

Ukázka z knihy

Co se skryva v noci

Co se skryva v noci 2

Co skrývá noc

Autorka a ilustrátorka: Kateřina Bažantová

Počet stran: 14
Vazba: lepená
Formát: 230×350 mm
ISBN: 978-80-257-2537-5
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Co skrývá noc vydalo nakladatelství Argo.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBiblické příběhy – Obrazová encyklopedie

Slovart, 2018

zobrazit info o knizeČeští cestovatelé

Jůzlová, Jana

Mladá fronta, 2018

zobrazit info o knizePanovníci českých zemí – život a příběhy

Kvirenc, Jan – Vaněček, Michal

Grada, 2018

zobrazit info o knizeVelká kniha mladého technika

Chajda, Radek

Edika, 2018

zobrazit info o knizePrůzkumník oceánu: Tajemství hlubin

Weissová, Sabrina

Grada, 2018

zobrazit info o knizeCo se skrývá pod zemí

Guillainová, Charlotte

Fragment, 2018

zobrazit info o knizeCo skrývá noc

Bažantová, Kateřina

Argo, 2018

Napsat komentář