Vše, co chcete vědět o kávě

Velka kniha o kave
Velká kniha o kávě je skvělým rádcem nejen každého kávového nadšence i znalce, ale také začínajících baristů, neboť srozumitelně vysvětluje například funkce kavárenského kávovaru. Tipy na přípravu chutné kávy jistě oceníte i vy.

Petra Davies Veselá rozšířila a aktualizovala svou první úspěšnou Knihu o kávě. Sepsala spoustu nových poznatků a zohledňuje své nové zkušenosti i velký rozkvět kávové kultury. Kniha je určena i těm, kteří svou první Knihu o kávě mají – obsahuje zcela nové fotografie i mnoho nových informací. Nádherné nové fotografie Davida Židlického, vtáhnou čtenáře do děje. Zavedou je přímo na kávové plantáže, do pražírny, seznámí je s domácími i profesionálními mlýnky a kávovary. Kniha dále nabídne řadu nových metod přípravy kávy a receptur. Také v ní najdete i praktické rady jak založit vlastní podnik. Ideální dárek pro kohokoli, kdo miluje kávu. Pro běžné spotřebitele, kteří si dobrou kávu rádi uvaří doma, ale i pro profesionální kavárníky a baristy.

 

Velká kniha o kávě

Autorka: Petra Davies Veselá

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 195×275 mm
ISBN: 978-80-88244-05-9
Doporučená cena: 699 Kč

Velkou knihu o kávě vydalo nakladatelství Smart Press.

 

Ukázka z knihy

Velka kniha o kave_ukazka

 

Petra Davies Veselá

Petra Davies VeselaKáva jí naprosto změnila život v roce 2004, kdy si otevřela kavárnu v Jílovém u Prahy. Účastnila se řady soutěží v přípravě kávy a stala se dvakrát Mistryní České republiky v její přípravě. V průběhu let začala Petra Davies Veselá pomáhat s pořádáním baristických soutěží a zasedá v porotě jako degustační nebo jako hlavní porotkyně. Měla možnost několikrát porotcovat i finálové kolo na Mistrovství světa baristů. V roce 2008 otevřela školicí centrum v Jílovém u Prahy a pořádá různá kávová školení. Pracuje se začátečníky, domácími nadšenci, ale i s pokročilejšími baristy a s nově otevíranými kavárnami. V roce 2010 vydala Knihu o kávě, které se prodalo přes 30 tisíc kusů. O tři roky později prodala svou kavárnu a od té doby se soustředí na baristická školení.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Smart Press.


Martina Boledovičová založila společnost Smart Press s.r.o. po dlouholetém působení na českém knižním trhu (Grada Publishing, Mladá fronta) a po studijním pobytu v USA a Německu. „Jde nám o férovou dlouhodobou spolupráci a vytváření trvalých hodnot – úspěšných knižních titulů. Nabízíme však též přidanou hodnotu – vědět víc.“

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelká kniha o kávě

Veselá, Petra Davies

Smart Press, 2018

Napsat komentář