Naučte se v práci správně komunikovat

Dankova_Prokouknete komunikacni styly druhych
Vztah šéfa a podřízeného občas poznamenají nežádoucí komunikační šumy a zádrhele. Dá se jim ale vyhnout, jak se dozvíte v nové knize od zkušené koučky Michaely Daňkové.

Vázne vám v práci komunikace a nevíte, co s tím? Nezoufejte! V této knize najdete spolehlivý návod, jak se vyhnout komunikačním pastem, na něž můžete narazit ve vztahu šéfa a podřízeného. Svůj recept na míru tu najdou také lektoři, mentoři i koučové, kteří zjistí, jak lépe pracovat s klienty. Můžete se chovat ke všem stejně – na někoho to zabere, jiný bude úplně „mimo“. Je to trochu jako sázka do loterie. Můžete to ale zkusit i jinak: hovořit stylem, jemuž druhý rozumí a který je jeho „mateřským jazykem“. To však není jen tak. Nejlepší je začít přímo u sebe. Dobrou pomůckou vám bude typologie, kterou najdete na stránkách této knihy. Nyní již pro vás komunikace nebude žádný problém. Zkušená mentorka, lektorka a koučka Michaela Daňková vás bezpečně provede úskalími na cestě za poznáním a osvojením si komunikačních stylů.

 

Prokoukněte komunikační styly druhých

Autorka: Michaela Daňková

Počet stran: 264
Vazba: brožovaná
Formát: 167×240 mm
ISBN: 978-80-271-0635-6
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu Prokoukněte komunikační styly druhých vydalo nakladatelství Grada.

 

Ukázka z knihy

Cílem analytika je správný výsledek a dobře odvedený výkon. Je pro něj důležité, aby úkol splnil v zadaném termínu a aby dosáhl požadované normy, ať už jde o kvalitu, nebo kvantitu práce. Forma je stejně důležitá jako obsah.
Součástí přístupu analytika je, že u všeho hodně přemýšlí. Přemýšlí zejména o tom, co bylo včera. Nejedná unáhleně, na schůzku se vždy dobře připraví. Tím, že věci promýšlí do nejmenšího detailu, může analytikovi práce nebo rozhodnutí trvat déle než ostatním.
Na schůzku přijde včas. Raději o minutu dříve než o minutu později. Analytikovi vadí, když se nedodržuje čas, který si pro danou aktivitu vyhradil. Znervózňuje ho, pokud divadelní představení začne o 10 minut později. Bere to jako chybu a naruší mu to kulturní zážitek. (str. 23)

Prolistujte si celou ukázku.

 

Michaela Daňková

Michaela Daňková se více než patnáct let věnuje lektorství a koučování. Specializuje se na rozvoj manažerských dovedností. Mezi její klienty patří významné firmy z oblasti telekomunikací, bankovnictví, dopravy a farmaceutického průmyslu. V roce 2010 založila vzdělávací a poradenskou firmu MD training. Vystudovala sociologii, následně psychologii se specializací na psychologii práce a organizace. Absolvovala konzervatoř Jaroslava Ježka, dramatický obor pod vedením Ivana Vyskočila. Pracovala jako manažerka v Českém rozhlase a v Telecomu. Žije s rodinou v Praze. Je autorkou knih Prokoukněte svého šéfa, Prokoukněte své lidi aj.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Grada.

 

Doporučujeme

Přečtěte si další užitečné příručky, díky nimž se stanete mistry komunikace, např. Tajná řeč tělaBusiness etiketa a komunikace, První dojem ad. Důležité je samozřejmě naučit se správně komunikovat také se svými dětmi. S tím vám pomůže knížka Ale já chci tohle, mami.


Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProkoukněte komunikační styly druhých

Daňková, Michaela

Grada, 2018

Napsat komentář