Zdravé mlsání

Moderni veganske dezerty
Uznávaná cukrářka a průkopnice veganské cukrařiny Petra Stahlová vydala unikátní kuchařku Moderní veganské dezerty. 75 receptů rozdělených do sedmi kapitol nadchne nejen vegany, ale všechny milovníky sladkých dobrot. 

Že makronky nelze udělat bez bílků či čokoládová pěna bez smetany? Kuchařka Moderní veganské dezerty Vám ukáže, že lehkou úpravou tradičních receptur můžete získat dezerty zdravější, svěžejší a chuťově zajímavější, než jsou jejich originální verze.
Všechny recepty mají základ v tradiční francouzské cukrařině, neobsahují ale žádné mléko, vejce či jiné živočišné produkty. Kuchařka vás provede všemi alternativními surovinami i inovativními cukrářskými postupy, díky nimž budete moci vytvářet kouzelné dezerty, u kterých nikdo nepozná, že jsou čistě rostlinného původu.
Více jak sedmdesát skvělých receptů je rozděleno do sedmi kapitol – Pečení, Tartaletky, Dezerty, Servírované dezerty, Zmrzliny, Pralinky a Drobnosti. Při psaní kuchařky tak nezůstal žádný kámen neotočen a její obsah vám pomůže stát se skvělým cukrářem.

Ukázka z knihy

Moderni veganske dezerty 1

Moderni veganske dezerty 2

Moderní veganské dezerty

Autorka: Petra Stahlová

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 220×290 mm
ISBN: 978-80-907340-0-5
Doporučená cena: 649 Kč

 

Knihu Moderní veganské dezerty vydala autorka Petra Stahlová.

O autorce

Petra StahlováPetra Stahlová ve 31 letech opustila léta budovanou kariéru v managementu v rodinné firmě a rozhodla se naplno věnovat cukrařině. Ve Francii ve škole legendárního Alaina Ducasse vystudovala kombinovaný program pekařiny a cukrařiny, po krátké stáži ve Velké Británii se vrátila domů a otevřela si malou zakázkovou cukrárnu, ze které se však díky zájmu klientů velmi rychle stala cukrářská škola. V té době žila ve víře, že na klasické recepty se nesahá a na nějaké inovace v nich není žádný prostor. Zásadní životní změnu Petře přinesl kurz u Jordiho Bordase v Barceloně. Tehdy poprvé viděla, že tradiční receptury a postupy nejsou dogma a v kurzech ve své cukrářské škole následně začala zaměňovat vajíčka za pektin a ukazovat studentům, jak dělat lahodné krémy s úžasnou konzistencí bez nutnosti přidání másla. Definitivní rozhodnutí vyrábět dezerty kompletně vegansky, tedy s nulovým využitím živočišných produktů, padlo po přednášce australského aktivisty Jamese Aspeyho. Více informací o autorce naleznete na jejích webových stránkách.

Zdroj informací a fotografie: TZ

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeModerní veganské dezerty

Stahlová, Petra

Petra Stahlová, 2018

Napsat komentář