Hravé znalosti

Dinosaurium Raketa
Nové a hlavně zajímavé znalosti nezískáte jen ve škole, ale i v knihách. Vstupte do „muzea“ v knize plné dinosaurů a čtivých faktů o jejich životě. A pokud si raději namáháte mozkové závity, stačí vzít tužku nebo pastelky do ruky a vrhnout se na řešení zábavných úkolů.

Není muzeum jako muzeum. Nemusíte nikam chodit, stačí se doma pohodlně usadit, otevřít knihu a během chvilky se ocitnete ve světě dinosaurů. Řadu zajímavých informací doprovází velkoformátové ilustrace.

Dechberoucí muzeum pravěkých dinosaurů, které má otevřeno, kdykoliv se vám zachce
Vítejte v Dinosauriu, unikátním muzeu, které má otevřeno 365 dní v roce. Je domovem neobyčejné sbírky druhohorních příšer, od miniaturního troodona až po obrovitánského brachiosaura. Jak se dinosauři vyvíjeli? A proč měli někteří z nich pera a jiní zase šupiny? Račte vstoupit a prozkoumejte svět dinosaurů v celé kráse.

Ukázka z knihy

Dinosaury dále dělíme na menší podskupiny neboli klady, které vždy sestávají z prapůvodního druhu dinosaura a dále všech druhů, jež se z něj vyvinuly. Každý klad se tak skládá z dinosaurů sdílejících určité společné rysy, jako jsou například podobné zápěstní klouby příslušníků kladu Maniraptora nebo krční límce ceratopsidů. Tato klasifikace pomáhá vědcům objasňovat evoluční příbuznost různých skupin dinosaurů a napomohla také k převratnému objevu, že dinosauři nejsou zcela vyhynulí, jak jsme se domnívali dříve, ale že se jim dnes poměrně dobře daří jakožto ptákům. (str. 13)

Dinosaurium

Podívejte se na pokračování ukázky.

Doporučujeme

Svět dinosaurů je opravdu pestrý a plný zajímavých faktů.

zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize

Dinosaurium

Autoři: Lily Murrayová, Jonathan Tennant
Přeložili: Petra Miketová, Kateřina Stupková
Ilustroval: Chris Wormell

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 278×375 mm
ISBN: 978-80-00-05078-2
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Dinosaurium vydalo nakladatelství Albatros.

O autorce

Lily Murrayová pracuje jako editorka a spisovatelka. Ráda chodí na procházky, pozoruje ptáky, navštěvuje Přírodopisné muzeum a čte si o nových objevech spojených s dinosaury. Také je (velmi amatérskou) lovkyní dinosaurů.

Zdroj informací: nakladatelství Albatros

O nakladateli

albatrosNakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku specializuje na vydávání literatury pro děti a mládež (bylo založeno v roce 1949; do roku 1969 působilo pod původním názvem Státní nakladatelství dětské knihy). Soustředí se na kvalitní původní i překladovou literaturu především pro děti od 2 do 12 let. Je dlouhodobým exkluzivním vydavatelem knížek Astrid Lindgrenové a příběhů Harryho Pottera J. K. Rowlingové pro území České republiky. Je součástí společnosti Albatros Media.

————————————————

Časopis Raketa je určený všem zvídavým dětem ve věku od pěti do deseti let. Tvůrci vzali to nejlepší z už vydaných časopisů a stvořili tu nejzábavnější knihu plnou hádanek, kvízů či dokreslovaček.

Pracovní knížka pro děti od tvůrců časopisu Raketa. Výběr nejlepších příspěvků, které vyšly v prvních patnácti číslech Rakety – hry, úkoly, luštění, kvízy, rozdíly, bludiště, hádanky a dokreslovačky. Ideální lék na nudu a všechny druhy čekání – ať už cestou na výlet, ve vlaku, na letišti nebo třeba u doktora. K tomu abyste se bavili, nebudete potřebovat zásuvku ani baterku, jen tužku, pastelky a svou bystrou hlavu! Kniha, do které se má psát a kreslit.

Ukázka z knihy

Raketa hrava kniha

Raketa hrava kniha 1

Raketa: Hravá kniha pro děti

 

 

Počet stran: 100
Vazba: brožovaná
Formát: 210×260 mm
ISBN: 978-80-86809-46-3
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Raketa: Hravá kniha pro děti vydalo nakladatelství Labyrint, kde naleznete i další ukázky z knihy.

O nakladateli

Labyrint-logo webLabyrint je nakladatelství a kulturní revue. Mezi jeho kmenové autory patří např. Petr Sís, Jaroslav Rudiš, Jaromír 99, Lenka Reinerová, Olga Walló, David Böhm a Dr. Racek. Podporuje řadu nezávislých kulturních projektů a spolupořádá mezinárodní komiksový festival KomiksFEST! Kvalitní beletrii, českou i překladovou prózu, knihy o umění, komiksy a knížky pro děti vydává již přes 20 let.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDinosaurium

Murrayová, Lily - Tennant, Jonathan

Albatros, 2018

zobrazit info o knizeRaketa: Hravá kniha pro děti

Labyrint, 2018

Napsat komentář