Zápisky pesimisity

Zachran se Pepino zachran se
Pepíno nepatří mezi lidi, kterými byste se chtěli obklopovat. Je to pesimista, cynik a šťoural. Žije v Praze a své pocity, zážitky a problémy svěřuje papíru. Podaří se mu nakonec najít ztracený elán a překonat nejpalčivější problémy svého bytí?

Pepíno žije se svými věrnými pavouky v malém suterénním bytě na pražském Smíchově, ale do smíchu mu dvakrát není. Pesimista jako poleno, cynik, tichý buřič a taky trochu šťoural, který bude nespokojený, i kdyby mu při vstupu na nebesa vytrubovaly fanfáry.
Ve svých zápiscích okořeněných šibeniční ironií čelí rozpadu manželství, odcizení dcery, chuligánům i nekonečné tíze bytí.
Podaří se mu překonat četné kolize a znovu se nadechnout (ve zplodinami zamořených ulicích) takříkajíc z plných plic?

Ukázka z knihy

Bydlím v hlučné a špinavé smíchovské ulici plné prachu a projíždějících aut. Můj suterénní byt, bývalá zámečnická dílna s jedním mřížovaným oknem zvenčí přesahujícím chodník pouze horní polovinou, je myslím pěkným obrázkem, jak hluboko jsem klesl.

Nakonec jsem ale rád, že mám aspoň střechu nad hlavou, i když zrovna ta naše, pokud vím, je děravá jako cedník.Celý barák by potřeboval opravit, jenže dneska na nic nejsou peníze, ani na tak základní věc jakou je oprava střechy. Lidem je všechno jedno, každý se stará sám o sebe – jako bych to sám neznal. (str. 5)

Zachraň se, Pepíno, zachraň se!

Autor: Tomáš Lojek

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 110×180 mm
ISBN: 978-80-88298-13-7
Doporučená cena: 149 Kč

 

 

Knihu Zachraň se, Pepíno, zachraň se! vydalo Nakladatelství Věra Nosková – Klika.


Klika logoKdyž jako začínající spisovatelka vydala Věra Nosková svou první knihu, zjistila, že ačkoli autor odvede na knize největší objem práce, procenta ze zisku mu náleží více než skromná. Založila si proto vlastní vydavatelství. Pod jeho záštitou se vydával i měsíčník a knihy autorů sdružených v Klubu českých skeptiků Sisyfos. V současnosti kromě knih Věry Noskové vydává i knihy ze dvou edic, Kenyho VOLEJ (edice vodáckých publikací a knih) a edice Otevřeno, ve které vycházejí knihy externích autorů. Rodinné nakladatelství Klika sídlí v soukromém bytě a nemá žádné zaměstnance, pouze externí spolupracovníky.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZachraň se, Pepíno, zachraň se!

Lojek, Tomáš

Nakladatelství Věra Nosková – Klika, 2018

Napsat komentář