Světy plné magie a nadpřirozena

Čtení, fantasy, magie - ilustrační
Magie je všude kolem nás. Nevěříte? Po přečtení našich tipů uvěříte – protože v knihách je jí plno a my vám nabízíme rovnou čtyři knihy najednou! Ponořte se do tajuplných světů, nechte se jimi pohltit a prožijte neobyčejné zážitky.

Příběh studenta, pyšného člověka, který se ničeho nebál a pouštěl se bezhlavě do kdejaké hlouposti – až ho to přivedlo do skutečných nesnází.

Příběh jednoho kmene

Autor: Ctibor Ostrý

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 210×274 mm
ISBN: 978-80-266-1309-1
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Příběh jednoho kmene vydalo nakladatelství CPress.

Před mýma očima tančily postavy démonů, které jdou jen těžko popsat slovy, a já tančil s nimi. Vířili ve šmouhách kolem velkého pohřebního ohně v rytmu hudby; tváře zkřivené v hlubokém prožitku a svými chodidly zvedali oblaka prachu. Hlasy ani melodie nešlo dostat z hlavy, nedalo se jim uniknout a nemohl jsem se bránit. Samy se draly do těla. Svou prudkostí mi sevřely srdce a donutily jej tlouct podle jejich rytmu. Odevzdal jsem se a ztratil nad sebou vládu. Zpíval jsem s uruki a křičel do noční tmy slova, kterým jsem nerozuměl. Cítil jsem každý úder svého srdce, jako bychom všichni měli jen jedno, a viděl nepopsatelné vize plné obrysů postav v plamenech a tváří v dýmu.

A kdo že jsem? To je zdánlivě lehká otázka s těžkou odpovědí. V době, kdy tvé oči běží větami mého příběhu, jsem s jistotou obrácený v prach. Na počátku příběhu však stál mladý student lékařství, který učení moc nedal, potulný hráč na loutnu; mladý muž, často hrdý, až pyšný a také trochu domýšlivý, jenž si myslel, že obstojí před každou výzvou. Stál jsem hrdě čelem nespočtu hloupých výzev a malicherných sázek, jež se na svět rodí z opilecké umíněnosti. A i když by to dřív má přebujelá pýcha nesla špatně, vždy z nich bylo možné couvnout a případné neúspěchy neskončily hůře než probuzením na dlažbě v některé ze zapadlých uliček města a s nutností na pár týdnů změnit oblíbenou tavernu. Poprvé vystaven skutečnému nebezpečí jsem velmi rychle zjistil, že vítr vždy nevane dle přání plachetnice. Osudový samum se opřel do mé lodice se širokým dnem a odvanul mě přes poušť z pohodlí civilizovaného Kirmbeyazí – Červenobílého města do divočiny dalekého severu.

Zaujala vás ukázka? Stáhněte si její plnou verzi.

————————————————

V každé knize se nachází magie trochu jiná. Kniha mečů vám nabídne příběhy mnoha autorů, mezi nimiž nechybí ani George R. R. Martin!

Kniha mečů

Autoři: Daniel Abraham, George R. R. Martin, K. J. Parkerová, Scott Lynch,Garth Nix, C. J. Cherryhová, Lavieh Tidhar, Ellen Kusherová

Počet stran: 436
Vazba: vázaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-257-2629-7
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Kniha mečů vydalo nakladatelství Argo.

Fantastická literatura je plná nezapomenutelných hrdinů, vzpomeňme barbara Conana Roberta E. Howarda, Elrika z Melniboné Michaela Moorcocka či Fafhrda a Šedého Myšilova Fritze Leibera. A právě dnes už klasické postavy jako jsou tyto, učinily z příběhů meče a magie jeden ze základních kamenů žánru fantasy a inspirovaly nové generace spisovatelů k tvorbě vlastních příběhů plných kouzel a dobrodružství.

Uznávaný editor Gardner Dozois nyní ve své Knize mečů představuje dosud nikdy nevydané příběhy hvězdné sestavy moderních mistrů žánru, z nichž mnozí se vracejí do svých nejoblíbenějších světů. Čekají na vás příběhy od George R. R. Martina, K. J. Parkerové, Scotta Lynche, Gartha Nixe, C. J. Cherryhové, Daniela Abrahama, Lavieho Tidhara, Ellen Kusherové a dalších. V jejích příbězích plných akčních scén a seslaných kouzel se představuje přehlídka neohrožených šermířů a bojovníků čelících smrtelným nebezpečím na každém kroku, jimž čelí pouze odvahou, chytrostí a studenou ocelí.

————————————————

Příběhy z oblíbeného světa Harryho Pottera, z nichž se některé objevují i v posledním díle této sedmidílné série. Kniha krátkých povídek z kouzelnického světa je tu pro vás v novém ilustrovaném vydání.

Bajky barda Beedleho

Autorka: Joanne Rowlingová
Přeložil: Pavel Medek

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 257×298 mm
ISBN: 978-80-000-5033-1
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Bajky barda Beedleho vydalo nakladatelství Albatros.

Ilustrované vydání pohádek, které jsou nezbytným doplňkem série o Harrym Potterovi.
Od té doby, kdy bard Beedle v patnáctém století poprvé přiložil brk na pergamen, si jeho bajky zamilovaly celé generace čarodějek a kouzelníků. Pohádky, které zná každé kouzelnické dítě, dokonce zachránily život Harrymu Potterovi v boji proti lordu Voldemortovi. Pět čarovných příběhů doprovázejí vtipné a moudré poznámky profesora Albuse Brumbála a ilustrace nadaného mudly a trojnásobného držitele medaile Kate Greenawayové Chrise Riddella.

bajky_ukazkabjakyilustrace

Stáhněte si jednu celou ukázku!

————————————————

Po dlouhé době lovení démonů můžete zapomenout základy, stejně jako se to stává u jiných činností. A přesně proto je tu Kodex lovce stínů, který vám osvětlí ty nejpalčivější otázky tohoto povolání!

Kodex lovce stínů

Autoři: Cassandra Clareová, Joshua Lewis
Přeložila: Alžběta Lexová

Počet stran: 280
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-619-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Kodex lovce stínů vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

Kodex lovce stínů je nejlepším přítelem každého mladého lovce stínů, a to již od 13. století, kdy byl publikován poprvé. Nekonečná válka s démony může být velice stresující, a tak není divu, že člověk sem tam pozapomene jemné nuance démoních jazyků nebo tipy na co nejefektivnější zneškodnění raumů. S Kodexem vás ale podobné patálie trápit nebudou.
Nejnovější, sedmadvacáté vydání obsahuje vše, na co si vzpomenete: od historie a zákonů našeho světa přes rady ohledně jednání s podsvěťany až po návod na správné držení stély. Odpovídá na všechny dotěrné otázky nových rekrutů: Co je to pyxis? Proč nepoužíváme střelné zbraně? Jak se čaroděje zdvořile zeptat, kde má znamení démona? Odkud se berou naše zásoby svěcené vody? Kodex je nejobsáhlejší učebnicí geografie, historie, magie a zoologie, která pomůže každému novému nefilim bezpečně proplout krásnými, byť mnohdy krutými a nebezpečnými vodami našeho světa.
Toto vydání bude již brzy k mání ve všech knihovnách světových Institutů a také v obchodech, které civilové nazývají „knihkupectvími“.

ukazka kodex lovce stinu

Podívejte se na další ukázky na stránce nakladatele (v dolní části).


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Který z dnes představených světů magie vás nejvíce zaujal? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběh jednoho kmene

Ostrý, Ctibor

CPress, 2018

zobrazit info o knizeKniha mečů

Abraham, Daniel (ed.)

Argo, 2018

zobrazit info o knizeBajky barda Beedleho

Rowlingová, Joanne K.

Albatros, 2018

zobrazit info o knizeKodex lovce stínů

Clareová, Cassandra – Lewis, Joshua

#BOOKLAB

Napsat komentář