Škvoreckého život a dílo

Vaclav Kristof_Josef Skvorecky
Chcete se dozvědět více o životě a díle jednoho z nejvýznamnějších českých spisovatelů? Jaké bylo dětství a dospívání Josefa Škvoreckého? Jak prožíval dramatické momenty naší historie? Zajímavé odpovědi přináší kniha Václava Krištofa.

Josef Škvorecký je osobností, která českou kulturu ovlivnila hned několika způsoby. Jako spisovatel dokázal stvořit knihy, které dodnes baví, dojímají a svým jazzovým rytmem dokážou rozvášnit nejednoho čtenáře. Jako nakladatel udržoval společně se svou manželkou prostřednictvím exilového 68 Publishers českou literaturu při životě, když jí bylo nejhůř. Jaký ale byl? Jak vypadalo jeho dětství a dospívání? Jak prožíval všechny turbulentní a dramatické změny doby, která mu byla určena? Nahlédněte za oponu známých faktů ze Škvoreckého života a seznamte se s ním prostřednictvím jedinečných materiálů, bohaté fotodokumentace z rodinných archivů i úryvků z jeho děl blíže, osobněji a hlouběji.

 

Josef Škvorecký

Prima sezóny 1924–2012
Autor: Václav Krištof

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 210×305 mm
ISBN: 978-80-264-1713-2
Doporučená cena: 699 Kč

Knihu Josef Škvorecký vydalo nakladatelství CPress.

 

Ukázka z knihy

Vaclav Kristof_Josef Skvorecky_ukazka

Stáhněte si celou ukázku.

 

Josef Škvorecký

Náchodský rodák Josef Škvorecký (1924–2012) patřil k nejvýznamnějším českým poválečným prozaikům. Po emigraci do Kanady v roce 1968 založil společně s manželkou Zdenou Salivarovou exilové nakladatelství ´68 Publishers. Je autorem mnoha knih, které byly přeloženy do několika jazyků: Tankový praporHříchy pro pátera KnoxePrima sezónaFarářův konecZbabělciPříběh inženýra lidských duší, Lvíče aj. Staly se i námětem filmařů.

Další informace naleznete v našem medailonu.

 

Václav Krištof

Václav Krištof je absolventem pedagogické fakulty UK. V roce 1989 založil Společnost Josefa Škvoreckého, která se zabývá spravováním odkazu Josefa a Zdeny Škvoreckých, s nimiž Václava Krištofa pojil a stále pojí blízký osobní vztah. Později založil rovněž Soukromé gymnázium Josefa Škvoreckého a Vyšší odbornou školu tvůrčího psaní Josefa Škvoreckého, z níž se později vyvinula Literární akademie. Věnuje se také pořádání konferencí a popularizaci Škvoreckého díla.

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.


Nakladatelství CPress pružně reaguje na vzrůstající popularitu oborů v oblasti odborné a populárně-naučné literatury. Systematicky tak rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJosef Škvorecký
Prima sezóny 1924–2012

Krištof, Václav

CPress, 2018

Napsat komentář