Duchovní inspirace

Tipy_Humor v Bibli_Balzam pro dusi
Načerpejte s našimi dnešními tipy trochu duchovního povzbuzení a pobavte se díky humorným anekdotám inspirovanými citáty z Bible.

Humor není Bibli cizí, což poznáte díky knize Andrease Martina. Je plná zábavných anekdot a vtipů založených na větách ze Starého a Nového zákona.

Humor v Bibli

Autor: Andreas Martin
Přeložila: Jana Csukásová

Počet stran: 136
Vazba: brožovaná
Formát: 113×165 mm
ISBN: 978-80-7566-003-9
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Humor v Bibli vydalo Karmelitánské nakladatelství v edici Úsměvy.

Humor má mnoho společného s láskou a dobrotou a rozhodně není na překážku svatosti. Říkat bližnímu pravdu s úsměvem je také lepší než se ho pokoušet pravdou umlátit… Necelá stovka vtipů, anekdot a citátů, které se inspirují větami a citáty ze Starého a Nového zákona, dokazuje, že ten, kdo bere radostnou zvěst vážně, má v každou chvíli důvod se smát.

 

Ukázka z knihy

Ježíš řekl: „Kalich, který já piji, pít budete, a v křest, ve který já budu ponořen, ponořeni budete.“
Mk 10,39

Křest vodou
Hádá se evangelický farář s baptistou:
„U nás při křtu stačí polít hlavu vodou,“ začne debatu pastor.
„Ne! U nás je nutné, aby se ponořilo celé tělo,“ namítne mu baptista.
„A to nestačí stát ve vodě po kolena?“
„Ne!“
„Ani po pás?“
„Ne!“
„A co až po krk?“
„Ne!“
„A po čelo?“
„Ne!“
„No, vidíte, vždyť jsem to říkal už na začátku. Záleží jenom na hlavě!“

Další ukázku najdete na stránkách Karmelitánského nakladatelství.

 

Andreas Martin

Německý autor Andreas Martin stojí mimo jiné také za titulem Co znamená být katolíkem, jejž u nás v roce 2004 vydalo rovněž Karmelitánské nakladatelství. Jde o knihu, která nechce být agitkou a propagací římskokatolické církve, snaží se ji pouze přiblížit a vysvětlit její význam pro katolického křesťana. Více informací najdete na stránkách nakladatelství.

 

Karmelitánské nakladatelství se svojí nabídkou orientovanou na křesťanskou literaturu působí na knižním trhu od roku 1991. Dosud bylo pod jeho hlavičkou vydáno více než 1500 titulů. Nejdůležitější součástí jsou edice věnované duchovnímu životu, mezi nejúspěšnější patří Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Z kmenových autorů jmenujme např. Vojtěcha Kodeta nebo Kateřinu Lachmannovou.

————————————————

Bruno Ferrero, jenž pro nás sestavil řadu podnětných příběhů k zamyšlení, přichází s další knížkou prodchnutou vlídností a porozuměním. Krátké duchovní příhody rozjasní váš smutný den.

Balzám pro duši

Autor: Bruno Ferrero
Přeložila: Veronika Matiášková

Počet stran: 88
Vazba: brožovaná
Formát: 115×190 mm
ISBN: 978-80-262-1384-0
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Balzám pro duši vydalo nakladatelství Portál.

Nový soubor krátkých duchovních příběhů a zamyšlení známého salesiánského autora dává opět podněty pro osobní rozjímání, společnou četbu nebo jen pro chvíle, kdy potřebujeme potěšit a povzbudit. Moudrost a laskavost každého z povídání ocení všichni, kteří hledají dotek vlídného duchovního poučení a posily.

 

Ukázka z knihy

Mariin manžel zemřel, když byla jejich dcera Kristýna ještě malá. Mladá matka zarputile odmítala jakoukoli příležitost se znovu provdat, našla si práci a vychovávala dceru sama.
Po patnácti letech už snad měla Marie to nejhorší za sebou. Nemohla si se svým platem hospodyně dovolit žádný velký luxus, ale měla jistou práci, takže si mohla platit jídlo a oblečení a domek s červenou střechou, maličký, ale hezký. Patnáctiletá Kristýna už byla dost velká na to, aby si našla také nějakou práci a pomohla jí.
Byla to velmi krásná dívka s jantarovou pletí a kaštanovými očima, které k ní přitahovaly spoustu mládenců. Její smích byl nakažlivý. (str. 12)

Přečtěte si další ukázky.

 

Bruno Ferrero

Bruno Ferrero je bývalý ředitel turínského nakladatelství Elledici, v současné době šéfredaktor salesiánského věstníku Bollettino Salesiano. Sestavil mnoho souborů příběhů určených k zamyšlení a obsahujících moudré poučení. S velkým zájmem se setkaly jeho knihy, které vydalo nakladatelství Portál: Živá voda pro dušiRosa pro dušiOsvěžení pro dušiHvězdy pro dušiPtačí zpěv pro dušiPotěšení pro duši, Hostina pro duši a další.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.

 

Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše duchovní tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHumor v Bibli

Martin, Andreas

Karmelitánské nakladatelství, 2018

zobrazit info o knizeBalzám pro duši

Ferrero, Bruno

Portál, 2018

Napsat komentář