Nenechte si ujít v týdnu od 29. října do 4. listopadu 2018

nenechte_si_ujit
I příští týden se neobejde bez zajímavých literárních akcí. Za všechny můžeme jmenovat například setkání s autory nového románu Odemykání dětského potenciálu či setkání s fotografem Jakubem Ludvíkem, o němž nyní vychází kniha.

Nebudou chybět ani akce pro malé čtenáře, ve Vsetíně si připravili jednu pro ty úplně nejmenší, ve Vyškově pak pro ty už o něco větší.

A akcí ve vyškovské Knihovně Karla Dvořáčka rovnou začneme. V úterý 30. října se zde koná další setkání Čtenářského klubu. Milujete knihy? Chtěli byste si o oblíbených titulech či žánrech popovídat s ostatními? Pak určitě dorazte, tato akce je pro to jako stvořená. Tentokrát se bude povídat hlavně o hororových příbězích. Setkání začíná v 14.00 a je vhodné pro děti od 11 let.

V úterý 30. října se podíváme do ostravského Domu knihy, kde se od 16.00 koná beseda se scénáristou, publicistou a spisovatelem Pavlem Taussigem, který letos vydal knihu Jindřich Plachta – Cesta do hlubin hercovy duše. Jak název napovídá, knížka vypráví o Jindřichu Plachtovi, který byl ve své době jedním z nejobsazovanějších herců. Pamatujeme si ho hlavně z komedií, Pavel Taussig se zaměřil ale na jeho život včetně zatím opomíjených skutečností. Na besedě se dozvíte víc, tak neváhejte.

Ve středu 31. října se zajděte podívat do pražského Paláce knih Luxor. Od 18.00 zde proběhne setkání s Janem Mühlfeitem a Kateřinou Novotnou, autory knihy Odemykání dětského potenciálu. Kniha, stejně jako stejnojmenné semináře, které autoři pořádají, radí, jak poznat, v čem vaše dítě vyniká. Zjistíte, proč je důležité objevit skryté talenty a jak silné stránky dětí dále rozvíjet.

Ve středu 31. října se v Praze koná ještě jedna pěkná akce. Osloví především milovníky kvalitní fotografie. V literární kavárně Knihkupectví Dobrovský se totiž uskuteční setkání a autogramiáda s fotografem Jakubem Ludvíkem, kterému nyní vychází biografická kniha Jakub Ludvík – Fotograf duší. Pan Ludvík patří mezi naše nejuznávanější portrétní fotografy, vypracoval se na špičku ve svém oboru a fotil už téměř všechny známé české osobnosti. Jeho díla dokážou nejen vystihnout atmosféru, ale také zpodobnit lidskou duši – odtud také podtitul jeho biografie. Pokud se tedy o autorovi chcete dozvědět něco víc, stavte se do literární kavárny, akce začíná v 17.00.

A teď se podíváme na slíbenou akci pro ty úplně nejmenší. V Masarykově veřejné knihovně ve Vsetíně si na středu 31. října připravili Setkání s přečítánkem. Tato akce probíhá v rámci projektu S knížkou do života a vy na ní získáte inspiraci na knížky pro malé děti. Není totiž nic lepšího, než když dítě objevuje knížky již v tom nejranějším věku. Setkání začíná v 9.30.

Celý říjen se nese ve znamení oslav stoletého výročí republiky. V Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně si k tomuto významného jubileu připravili výstavu nazvanou Knihy našich prarodičů. Budete si moci prohlédnout, které knihy četly děti během první republiky. Obdivovat tak budete například dobové ilustrace a možná vás překvapí, že některé z knih jsou známé dodnes. Vernisáž se uskuteční ve středu 31. října. Samotná výstava pak potrvá až do 30. prosince, budete tak mít dostatek času se stavit.

Ve čtvrtek 1. listopadu se v Městské knihovně v Praze sejdou všichni milovníci audioknih. V tento den totiž proběhne Velký audioknižní čtvrtek, v jehož rámci vyjde dvanáct nejzajímavějších audio titulů. A v Městské knihovně proběhne setkání s lidmi, kteří stojí právě za těmito audioknihami. Těšit se tak můžete například na herce Lukáše Hlavicu, Evu Josefíkovou, Matouše Rumla či Terezu Dočkalovou a přijdou i režiséři Alexandra Bauerová a Luboš Koníř. Akce začíná v 17.00.

  Literárních akcí se ale příští týden koná mnohem více, další najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář