Samozvaný detektiv a jeho případy

Detektiv
Groteskně-realistický, civilně fantaskní styl vystihuje tvorbu českého spisovatele Luboše Polívky. Jeho prvotinu tvoří pět detektivních případů, kde se hlavní hrdina – samozvaný detektiv – snaží zbavit nálepky loser. Při snaze o překonání závislostí se dokonce potká se Smrtí…

Pět případů svérázného a hlavně samozvaného detektiva, který se za časté asistence dvou kriminalistů, alkoholu a silných analgetik snaží dostat z role životního luzra. Na své cestě se setká s okultismem z Haiti, Williamem Goatem i samotnou Smrtí. Osobitý autorův humor i překvapivé, někdy nonsensové záběry i závěry, okoření detektivní téma na sebe navazujících povídek.

Ukázka z knihy

SRDEČNÉ POZDRAVY Z HAITI

Kapitán Kašmír seděl ve své kanceláři a nivě hleděl do modrých očí své ženy. Těšil se na její lasagne, na svou pohovku, pivo a fotbal v televizi. Počasí bylo tak teplé, a tak si může před žvancem zajít na koníčky. Procházka mu udělá dobře: paráda, jeho žena má přesčas – což je ještě lepší. Natáhl svou línou paži a sklopil vystavenou fotografii své manželky Evy (ještě předtím jí poslal vzdušný polibek) – ze všeho nejvíc se těšil na to, že její modré oči dnes – až do večera – neuvidí. Zaznamenal pohyb v kancelářích. Za prosklenými dveřmi se k němu blížil podporučík Vondráček. Vytáhlý chlapík si rukou přičísnul vlasy, s hnědými deskami na prsou a omluvným úsměvem na tváři zaklepal na dveře kanceláře svého šéfa.

Detektiv

Autor: Luboš Polívka

Počet stran: 138
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7389-172-5
Doporučená cena: 280 Kč

 

 

Knihu Detektiv vydalo nakladatelství Alfa-Omega.

O autorovi

Luboš Polívka (1987) je rodák z malé vesničky na Tachovsku, nyní žijící v Plzni. V debutu Detektiv představil svůj groteskně-realistický, civilně fantaskní styl v pěti povídkových příbězích. Román Lék pro sebevrahy zabrnkal na vážnější notu autorova nitra. Svět podle Goata je souborem deseti povídek napříč žánry, ve kterých se vydáváme od středověku po budoucnost, od komedie po krimi a od věku jinošství až po posmrtný život. V budoucnu se chystá pokračování Detektiva s názvem Salašník.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství E-knihy jedou.


alfa-omega-logoNakladatelství ALFA-OMEGA vzniklo roku 1990 jako „nakladatelství prvních knížek“. Dodnes vydává především knihy začínajících a nezavedených autorů, kterým poskytuje prostor, aby si mohli splnit svůj sen. Od počátku se nakladatelství věnuje především vydávání poezie a bibliofilií. Básnické sbírky základní řady zpravidla obsahují nejen podepsané originální ilustrace, volný grafický list, ale i podpis autora textu. Postupně přibyly i pohádky, povídky, romány (i detektivní), dramata a populárně-naučná či odborná literatura.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDetektiv

Polívka, Luboš

Alfa-Omega, 2016

Napsat komentář