Nenechte si ujít v týdnu od 8. do 14. října 2018

nenechte_si_ujit
Máme pro vás další tipy na zajímavé literární akce. Stačí si nachystat diář a zapisovat vše, co vás zaujme. Příští týden se mimo jiné můžete těšit na křest nové knihy Ivy Pekárkové či autogramiádu autorky románu Tatér z Osvětimi Heather Morris.

A to samozřejmě není všechno, například ve Vyškově se koná literární čaj se spisovatelkou Petrou Braunovou a v Třinci se můžete stavit na další scénické čtení LiStOVáNí.

Začneme hned v pondělí 8. října. V pražském Paláci knih Luxor se od 16.30 koná již zmíněný křest nové knihy spisovatelky Ivy Pekárkové. Kniha nazvaná Třísky vypráví o ženě, která po nehodě skončila na invalidním vozíku. Přestože ji opustí manžel a musí sama vychovávat syna, rozhodne se, že nezahořkne. I život postiženého člověka totiž může být zábavný a plný dobrodružství. Autorka román napsala podle skutečného osudu jedné ženy.

úterý 9. října se stavte do Knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově, kde se od 16.30 koná Literární čaj s Petrou Braunovou, autorkou knih pro děti i dospělé. Možná i vaše ratolesti mají doma knížky jako Kuba nechce spátO chlapci, který spadl z nebeTramvaj plná strašidel či Rošťák Oliver a korále pro mořskou vílu. Na akci můžete se spisovatelkou pobesedovat a možná se tak dozvíte i něco zajímavého o její tvorbě.

Máte rádi koně? Pak si určitě nenechte ujít křest knihy, který se koná ve středu 10. říjnapražském Paláci knih LuxorPetr Feldstein zde představí svoji knihu Dávat koním křídla: Splněné a nesplněné sny Václava Chaloupky. Václav Chaloupka jako první zvítězil čtyřikrát v našem nejslavnějším dostihovém závodě Velká pardubická a tato kniha vypráví o jeho osudovém vztahu s koňmi, jeho talentu i úspěších. Křest začíná v 17.00 a kmotrem knihy se stane žokej Jan Kratochvíl, vítěz Velké pardubické 2017. Akci bude moderovat Petr Vichnar.

Ve středu 10. října se v ostravském Domu knihy můžete setkat s nejznámějším českým popularizátorem společenské etikety Ladislavem Špačkem. Od 16.00 zde bude mít besedu a autogramiádu a zároveň vám také představí svoji novou knihu a audioknihu Rokovy výlety do historie. Tato knížka je určená všem malým školákům a prolínají se v ní dvě dějové linky. Jednou z nich jsou výlety hlavního hrdiny Roky do různých historických epoch, druhou pak život obyčejného chlapce, který poznává pravidla chování v rodině, ve škole i ve společnosti. Pokud vás tato knížka zaujala, určitě se na akci stavte, nebudete litovat.

Zaznamenali jste nový román Tatér z Osvětimi? Knížku vyprávějící skutečný příběh muže, který musel v Osvětimi tetovat spoluvězňům čísla na předloktí, sepsala původem novozélandská spisovatelka Heather Morris. A právě ona přijede ve čtvrtek 11. října do pražského Knihkupectví Dobrovský na Václavském náměstí a bude zde mít autogramiádu. Pokud byste si tedy chtěli nechat zmíněnou knížku podepsat přímo od autorky, nepromeškejte tuto jedinečnou příležitost. Autogramiáda začíná v 18.00.

pátek 12. října se v Knihovně města Hradce Králové odehraje křest knížky Nebylo jim souzeno žít od autorek Heleny Rezkové a Pavlíny Špatenkové. Vypráví strhující příběh 160 členů sokolského hnutí, kteří byli během druhé světové války popraveni nebo umučeni. Autorky chtěly tímto titulem vzdát hold těm, kteří obětovali pro svobodu své země vlastní život. Akce se koná od 17.00.

A náš literární týden ukončíme v sobotu 13. října v třinecké knihovně. V 17.00 zde začíná oblíbené scénické čtení LiStOVáNí. Tentokrát si účinkující připravili čtení z nově vydaného komiksu Svatá Barbora autorů Vojtěcha Maška, Marka Pokorného a Marka Šindelky. Téma tohoto komiksu je opravdu mrazivé, zachycuje děsivou kauzu týraných dětí v Kuřimi. A možná vás také bude zajímat, že se akce zúčastní jeden z autorů, Marek Šindelka, držitel dvou cen Magnesia Litera, za knihy Zůstaňte s námiÚnava materiálu.

Další literární akce najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář