Zlatý věk objevování vesmíru

Zeptej se astronauta 1
Tim Peake strávil ve vesmíru půl roku a ty nejzajímavější zážitky shrnul ve své knize. Neopomněl ani trénink, start rakety či každodenní život na vesmírné stanici. Kdo ví, třeba právě vy se zapojíte do procesu objevování vesmíru.

Přemýšleli jste někdy o tom, že se stanete astronauty? Co to vlastně znamená stát se astronautem? Jaké to je cestovat po oběžné dráze Země rychlostí 28 000 kilometrů za hodinu? Jak působí na lidské tělo nulová gravitace? Pokud tě tyto otázky někdy napadly, držíš v ruce tu pravou knihu! Známý britský astronaut, pilot a fotograf Tim Peake ti odpoví na všechny tvoje dotazy. V následujících desetiletích nás čeká další zlatý věk objevování vesmíru. Máme před sebou budování kolonií na Měsíci, první přistání na Marsu a zkoumání hlubin Sluneční soustavy. A my všichni toho můžeme být součástí. Od chvíle, co jsem se vrátil  z mise na vesmírné stanici ISS, se mě lidé všech věkových kategorií ptají, jaký je život ve vesmíru doopravdy. A já jsem se rozhodl, že odpovědi na ty nejzajímavější otázky sepíšu do této knihy – od tréninku, přes start rakety a přistání na stanici až po výlety do volného vesmíru. Užij si se mnou všechny ty kouzelné okamžiky a každodenní dobrodružství života na vesmírné stanici. Nezapomeň, že právě ty budeš základem příští generace vesmírných cestovatelů a je možné, že první člověk, který kdy stane na Marsu, právě drží v ruce tuto knihu!

Ukázka z knihy

Otázka: Kdy se konal vůbec první výstup do otevřeného prostoru?
Odpověď: V pondělí 30. listopadu 2015 jsem s Timem Koprou a Jurijem Malenčenkem zasedl ke snídani u dlouhého stolu, který byl pokrytý nejrůznějšími dobrotami: masem, sýrem, chlebem, ovocem i sladkým pečivem. Bylo krátce po osmé ráno. Se sklenicí vodky v ruce jsem pozorně poslouchal, když starý pán v čele stolu pronášel mimořádně výmluvný přípitek. Tato ranní oslava představovala jednu z mnoha ruských tradic před startem do  vesmíru  – snídaňovou ceremonii ve  Hvězdném městečku. Přátelé a  kolegové mají poslední příležitost, aby se rozloučili se členy posádky, kteří pak cestují do Bajkonuru a procházejí karanténou. (str. 176)

Nezapomeňte na pokračování ukázky.

Zeptej se astronauta

Autor: Tim Peake
Přeložil: Jakub Goner

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-251-4924-9
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Zeptej se astronauta vydalo nakladatelství Computer Press.

O autorovi

Tim Peake je astronautem Evropské kosmické agentury (ESA) a pilotem vrtulníků britského letectva. Ze svého půlročního pobytu na vesmírně stanici ISS se vrátil v roce 2016 a od té doby se snaží přiblížit čtenářům a fanouškům kosmonautiky po celém světě, jak to ve vesmíru vypadá. Tim je ženatý a má dvě děti a kromě této knihy je autorem i krásné fotografické publikace z vesmíru Haló, je to Země?, kterou můžete najít i v českých knihkupectvích.


Renomované knižní nakladatelství počítačové literatury a titulů z oblasti digitální fotografie s tradicí od roku 1994 je dominantním leaderem na trhu v oborech počítačové literatury a digitální fotografie. V současné době nabízí Computer Press více než 1400 knižních titulů, které pokrývají kompletní spektrum počítačové problematiky od začínajících uživatelů až po knihy pro IT profesionály. Nakladatelství je součástí společnosti Albatros Media.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZeptej se astronauta

Peake, Tim

Computer Press, 2018

Napsat komentář