Když maturita klepe na dveře

Maturita_z_ceskeho_jazyka_grada_martoch
Strašák jménem maturita se mílovými kroky blíží ke všem studentům středních škol. Pokud je toto téma u vás doma již nějakou dobu aktuální, pak vězte, že vám v dnešních tipech nabízíme skvělého pomocníka! Tato přehledná příručka k maturitě z češtiny dokáže ušetřit nejedny nervy na potítku.

Jedinečná publikace na knižním trhu vás kvalitně připraví na ústní maturitní zkoušku z českého jazyka a literatury – s její pomocí maturitu úspěšně zvládnete. Příručka obsahuje 50 literárních děl a je sestavena jako učebnice i cvičebnice zároveň.

Základem každého tématu je vždy cvičební dvojstrana: pracovní list s uměleckým a neuměleckým textem, věnovaným vždy jednomu literárnímu dílu, a obecná struktura ústní zkoušky (zadání) s dostatkem prázdného prostoru na zaznamenání odpovědí.

Na dalších stranách následuje již vyplněná obecná struktura ústní zkoušky (kvůli přehlednosti a lehké uchopitelnosti uspořádaná stejným způsobem jako v zadání):

  • literární druh a žánr (včetně vysvětlení)
  • charakteristiky postav, umělecké prostředky apod.
  • obsah
  • literárněhistorický kontext

V závěru každé kapitoly je ponechán prostor pro vaše vlastní poznámky a výpisky. Zajistěte si díky této příručce efektivní přípravu na maturitní zkoušku!

Maturita z českého jazyka a literatury

Autor: Michal Martoch

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 208×289 mm
ISBN: 978-80-247-4855-9
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Maturita z českého jazyka a literatury vydalo nakladatelství Grada.

Michal Martoch

Mgr. Michal Martoch je absolventem Filozofické fakulty v Brně, kde studoval Učitelství českého jazyka a literatury. Ve svých odborných pracích se zabývá rozvojem a proměnami českého jazyka. Jeho publikaci pro studenty středních škol, pod názvem Maturita z českého jazyka a literatury, vydalo v srpnu 2018 nakladatelství Grada.


Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMaturita z českého jazyka a literatury
Učebnice a cvičebnice k ústní maturitní zkoušce

Martoch, Michal

Grada

Napsat komentář