Objevujte přírodu – s novinkami z nakladatelství Grada!

Rostliny-Stromy
Chodíte rádi do přírody? Chcete vědět víc o tom, co kolem sebe vidíte? Pak jsou tu pro vás nové příručky, které vás naučí rozeznávat víc než 160 rostlin a stromů!

Obě knihy vydalo nakladatelství Grada.

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

 

 ———————————

 

V této knize ti představíme více než 80 často se vyskytujících tuzemských rostlin. Poznáš, co je vlaštovičník, devětsil, krvavec, štírovník či hadinec? A přitom jsi je – a mnoho dalších – už určitě viděl! Dají se nalézt na loukách, na polích, v lese nebo i ve městě, několik málo z nich roste pouze v určitých oblastech, například na horách. Některé květy jsou tak drobné, že se člověk musí umět opravdu dobře dívat, aby je objevil, jiné je naopak vidět už z veliké dálky.
Rostliny řadíme v knize podle barvy květů, takže se ti budou dobře hledat. U každé máš informaci o krajině, kde rostlina obvykle roste, a také údaj o její výšce.

Rostliny: poznej 85 zajímavých druhů

Autor: Ursula Stichmann-Marny
Přeložil: Kateřina Homutová

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 132×193 mm
ISBN: 978-80-271-0864-0
Doporučená cena: 249 Kč

 

Přečtěte si více o knize Rostliny: poznej 85 zajímavých druhů a prohlédněte si ukázku z knihy.

kvetiny-uk1 kvetiny-uk2

 

———————————

 

V této knize ti představíme více než 80 stromů a keřů, které se často vyskytují v přírodě, zahradě či parku. Poznáš, co je líska, jedle, zimostráz, střemcha, jírovec či liliovník? A přitom jsi je – a mnoho dalších – už určitě viděl! Rostou v lesích, v houštinách mezi poli, v zahradách a parcích. Některé najdeš v blízkosti vodních toků, s jinými se můžeš setkat pouze ve městě. Mnoho stromů má nádherné listy, jiné mají listy s typickým tvarem, podle něhož se dají snadno poznat, a často se dají určit i podle zvláštních plodů.

Stromy a keře v této knize jsou řazeny právě podle tvaru listů, takže se ti budou dobře určovat. U každého druhu máš také informaci o krajině, kde strom či keř obvykle roste, a údaj o jeho výšce.

Stromy: poznej 85 zajímavých druhů

Autor: Haag Holger
Přeložil: Kateřina Homutová

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 132×193 mm
ISBN: 978-80-271-0824-4
Doporučená cena: 249 Kč

 

Přečtěte si více o knize Stromy: poznej 85 zajímavých druhů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRostliny: poznej 85 zajímavých druhů

Stichmann-Marny, Ursula

Grada, 2018

zobrazit info o knizeStromy: poznej 85 zajímavých druhů

Holger, Haag

Grada, 2018

Napsat komentář