Nenechte si ujít v týdnu od 10. do 16. září 2018

nenechte_si_ujit
Knihovny už po prázdninové pauze opět pořádají plno zajímavých akcí. Některé z nich můžete navštívit již v následujícím týdnu. V Brně se například koná křest knihy Brno okupované.

To ale samozřejmě není všechno, například v Praze proběhne křest knihy pro děti Neboj se, vždyť máš česnek! od Pavla Brycze.

Nejprve se ale podíváme do Vyškova. V Knihovně Karla Dvořáčka se v pondělí 10. září koná besedaJitkou Bařinovou. Autorka píše poezii a povídky ze života a o tom si taky bude s návštěvníky povídat; kromě toho přečte ukázky ze svých knih Papírové schodyNěkdy večeřím až ráno. Beseda začíná v 16.30, tak si nenechte tuto akci ujít.

Ve Vyškově a v Knihovně Karla Dvořáčka ještě zůstaneme. V pondělí 10. září se tu totiž koná akce i pro ty nejmenší. Během programu nazvaného Hrátky s Večerníčkem si děti poslechnou čtení z pohádek, zazpívají si, něco si namalují a vytvoří. Začátek je v 16.30 v Dětském oddělení. Akce je určená dětem od 2,5 do 6 let a jejich doprovod.

úterý 11. září se přesuneme do hlavního města. V pražském Paláci knih Luxor se od 17.00 koná křest knihy Návod na použití lásky od Renáty Názlerové. Příběh této knihy vypráví o terapeutce Tamaře Koch, která pomáhá lidem, jež mají problémy se svými vztahy. Sama ale přitom řeší veliké dilema – musí se rozhodnout mezi dvěma muži. Jednotlivé příběhy románu jsou inspirované skutečnými událostmi, popsané situace se mohou stát každému z nás… Součástí křtu bude i autogramiáda autorky.

Ve středu 12. září se podíváme pro změnu do jihomoravské metropole. V brněnském knihkupectví Barvič a Novotný se uskuteční uvedení knihy Brno okupované od Alexandra BrummeraMichala Konečného. Tato publikace navazuje na tři předcházející úspěšné tituly Brno nacistickéBrno stalinistickéBrno účtující. Tentokrát se autoři věnovali okupaci ze srpna 1968, součástí knihy jsou i zajímavé fotografie a přehledná mapa. Křest začíná v 17.00, pokud se tedy zajímáte o brněnskou historii, určitě se do knihkupectví stavte.

Brně se ve středu 13. září koná ještě jeden velice zajímavý křest. V Knihkupectví Dobrovský na Joštově ulici se od 17.00 můžete zúčastnit uvedení knihy Dračí město od Petry Machové. Tento velice zajímavý titul vás zavede mezi ještěry, kteří žijí vedle lidí. Jejich pokolení ale čelí velké zkoušce, o čemž se přesvědčí i lidská dívka Jana, která byla proti své vůli proměněna v ještěra. Mysteriózní dílo Dračí město určitě stojí za přečtení, přijďte se s ním tedy seznámit.

Ve čtvrtek 13. září se v pražském Paláci knih Luxor sejde hodně dětí. Od 17.00 se zde totiž koná křest knihy Neboj se, vždyť máš česnek! od Pavla Brycze. Tento titul je první knihou z nové série Emil a upíři. Malí čtenáři se seznámí s Emilem, který o prázdninách zjistí, že má babičku a dědečka, o kterých neměl dlouhá léta ani ponětí. A jeho prarodiče dokonce pracují na hřbitově, kde se ukrývá rodinka hladových upírů! O dobrodružství je tedy postaráno. Součástí akce je i autogramiáda, děti si tak novou knížku mohou nechat podepsat.

Máte doma malého prvňáčka? Chtěli byste ho přivést ke knížkám a četbě? Jako stvořená je pro to akce, kterou pořádá brněnská Knihovna Jiřího Mahena. V prvním zářijovém týdnu byl zahájen už 16. ročník projektu Poprvé do školy – Poprvé do knihovny, který má za cíl právě přivést děti ke čtení. Malí prvňáčci získají bezplatnou registraci do knihovny a v závěru budou slavnostně pasováni na čtenáře. V průběhu celého projektu pořádají jednotlivé pobočky knihovny bohatý doprovodný program. Akce trvá až do 31. října 2018.

 Další literární akce najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář