Nenechte si ujít v týdnu od 3. do 9. září 2018

nenechte_si_ujit
Prázdniny jsou pryč a knihovny se vrátí k běžnému provozu. Pro nás to znamená opět více literárních akcí a tedy i více zážitků. V příštích dnech se můžete těšit například na křest knihy Kafkonomie: Z boží vůle bankéř.

A kam dále můžete příští týden zajít? V Brně se koná zajímavá literární výstava a v Ústí nad Labem se budou dražit knížky. Každý si určitě najde své.

úterý 4. září se v Paláci knih Luxor v Praze uskuteční křest knížky Kafkonomie: Z boží vůle bankéř od ekonoma Tomáše Sedláčka, publicisty Romana Chlupatého a antropologa Jorise Luyendijka. Tento titul nabízí unikátní pohled do světa lidí, kteří rozhodují o toku financí. Jde o třetí, a zároveň poslední, díl tzv. postkrizové trilogie, Tomáš Sedláček a Roman Chlupatý už vydali dvě knihy, v nichž diskutovali s kanadským matematikem Davidem Orrellem a americkým antropologem Davidem Graeberem. Součástí úterní akce bude i beseda a autogramiáda. Vše začíná v 16.00.

Městská knihovna v Praze si připravila pěknou akci na středu 5. září. Od 18.00 se můžete do Domu čtení stavit na autorský večer bratří Senftů. Lukáš, Matěj a Jan Senftovi jsou tři bratři z malé vesnice v Posázaví. Lukáš a Matěj jsou básníci, Jan je písníčkář. Ve svých textech se vracejí do rodného kraje a zachycují své pocity a dojmy z těchto míst. Všichni tři se zároveň podílí na organizaci literárně-hudebního festivalu Návrší v rodné Stříbrné Skalici.

Dětem opět začnou školní povinnosti a tak přidáváme i jedno aktuální téma. Ve čtvrtek 6. září se v pražském Paláci knih Luxor uskuteční křest knihy K čemu samé jedničky od zakladatele vzdělávací společnosti Scio Ondřeje Šteffla. Tato kniha vznikla z blogových zápisků o českém školství, autor se zamýšlí, jaké školní metody jsou už zastaralé a jak učit co nejlépe, aby děti obstály v dnešním rychle se měnícím světě. Pokud vás toto téma zaujalo, neváhejte a stavte se, akce začíná v 17.00.

sobotu 8. září se podíváme do Ústí nad LabemSeveročeská vědecká knihovna zde od 10.00 pořádá Velkou burzu knih. Budete si tak moci vydražit již vyřazené tituly, akce ale láká i bohatým doprovodným programem. Vystoupí například základní a mateřské školy či spisovatelka Lucie Faulerová, která byla za svůj debutový román Lapači prachu nominovaná na Cenu Jiřího Ortena 2018. Samozřejmě nebude chybět i hudební doprovod či stánky s rukodělnými výrobky.

Brně se od 3. září koná výstava, která bude určitě zajímat všechny rodiče – Nejlepší knihy dětem 2017/2018. Jak název napovídá, vystavovat se budou nejlepší dětské knihy za poslední rok. Můžete si prohlédnout, které tituly doporučuje Komise pro dětskou knihu SČKN a Česká sekce IBBY. Výstava pořádaná v Knihovně Jiřího Mahena na ulici Kobližná trvá až do 27. září.

Všechny akce najdete přehledně v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář