Příběhy dospívání

píšící dívka
Dospívání bývá někdy těžké, zvláště pro mladou dívku plnou nejistoty. Útěchu a rady mohou najít v dívčích románech, kde se hlavní hrdinky snaží vypořádat s podobnými problémy. A kdo ví, třeba se i inspirují…

I blogerky, zvláště ty školou povinné, mají prázdniny. Jelikož hlavní hrdinka Sophia se musí obejít bez připojení k internetu, začne si své zážitky a příhody zapisovat do klasického zápisníku. A že ji čeká pořádní jízda!

Sophia Beckerová, jinak (ne)známá jako Blogtastická blogerka, má prázdniny! Ovšem protože celé čtyři týdny (!) bude muset trávit ve srubu, který nemá ani ty nejzákladnější vymoženosti, to jest internetové připojení, přijde jí zase k dobru její věrný předblogovací zápisník. A že je do něj co psát! To máme: brouky a hmyz vůbec, hořící maršmalák, nemožná vedoucí, jídlo dobré leda tak na házení po jiných, osuška s obrázkem Elma (a ten trapas, co z toho byl), poněkud nepovedené závody na kanoích, fén, ze kterého foukal pudr… no, počkejte, až si ten deník přečtete!

Ukázka z knihy

Tajnosti ze spacaku

Tajnosti ze spacáku

Autorka: Rose Cooperová
Přeložila: Veronika Volhejnová

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 137×205 mm
ISBN: 978-80-204-2910-0
Doporučená cena: 259 Kč

 

Knihu Tajnosti ze spacáku vydalo nakladatelství Mladá fronta. A nezapomeňte na ukázku.

O autorce

Rose Cooperová působí jako umělkyně, ilustrátorka a spisovatelka. Mezi její další knihy patří např. Drby z dívčích záchodů (naše recenze).

————————————————

Léto pomalu končí a vystřídá ho podzim. Právě od něj mají hrdinové knižní romance Wren a Grayson velká očekávání. Zatímco ona už nechce být průměrnou, on se touží vrátit zpět na vrchol. Uspějí ve svých snahách? A co víc, přežije jejich láska?

Wren je úplně obyčejná hodná holka. Průměrně oblíbená, průměrně chytrá, vždycky ochotná udělat to, co se od ní čeká. Jenže s nástupem na střední má už té své nijakosti právě dost. Chtěla by být jiná, zajímavější. Jenže neví, jak na to. Grayson byl na střední Wreniným opakem: hvězda lakrosového týmu, jeden z nejlepších ve třídě, zářnou budoucnost měl jistou. Pak ho ale vyloučili ze školy za podvody při psaní esejí. Jeho skvělý život se v tu ránu změnil a on dopadl na tvrdé dno. Ačkoliv to tak nevypadá, Wren a Grayson mají hodně společného: minulost, které se chtějí zbavit, a budoucnost, pro kterou chtějí žít. Jak dopadne jejich osudové setkání? Dokážou společně najít svá nová já, nebo jim jejich nadšený, leč poněkud rozpačitý podzimní románek přinese jen další starosti a trápení?

Ukázka z knihy

„A co po práci, Wren? Většinou jsi hotová do jedenácti, ne?“
„Netuším. Myslím, že tenhle víkend si prostě dám voraz.“
„Vyrazila sis s někým od rozchodu s Trevorem? Tak se na tu práci pro jednou vykašli. Máš víc než nárok taky na nějakou zábavu.“
„Madison,“ napomenula ji Jazz šeptem.
Posbírala jsem učebnice a jídelní tác a vstala od stolu. „Přestaň mě poučovat, co potřebuju, jo?“
„Wren, počkej, promiň. Trev je blbec. Jenom se tu snažím říct, že už je čas, aby sis vyrazila ven, i když ti třeba přitom trochu zavlhnou boty… no, kromě jiných věcí.“ (str. 14)

Neváhejte si přečíst zbytek ukázky.

Podzim, na který nezapomenu

Autorka: Robin Constantinová
Přeložila: Lucie Schürerová

Počet stran: 336
Vazba: brožovaná
Formát: 115×183 mm
ISBN: 978-80-253-3711-0
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Podzim, na který nezapomenu vydalo nakladatelství Fragment.

————————————————

Ne vždy se představy o ideálních prázdninách vyplní. Své o tom ví i Aneta, která se celý rok těšila, až vyrazí na vandr. Místo toho se ocitne na vodě, bez moderních technologií a ve společnosti protivné sestry a otravného kluka… Prožije nakonec léto svých snů?

„Konečně prázdniny!“ těší se Aneta na nejsladší dva měsíce v roce se svojí kámoškou. Jenže doma to mezi rodiči pěkně skřípe a místo na vandr se jede na vodu. A ještě k tomu jí hodí na krk i ségru, která jí dělá ze života peklo. Tři týdny bez mobilu a internetu s protivnou Beátou za zády a klukem, kterého by nejraději vystřelila na Měsíc? Tohle léto bude za trest…

Ukázka z knihy

Mami, to nemyslíš vážně, tři týdny na vodě s tou bandou pitomců?“ vztekala jsem se už druhý den ve snaze vymluvit mamce z hlavy ten šílený nápad. Jenže mamka byla neoblomná, a co víc – ještě se proti mně spojily se ségrou. Tu totiž najednou zvidiny prázdnin na vodě s týmem florbalistů chytlo nepříčetné nadšení.
„Prosím tě, Aneto, já ti fakt nerozumím,“ vrtěla nade mnou hlavou mamka. „Takovou krásnou cenu dostanete. Stejně jste chtěly s Nelou na vandr, tak teď ho máte a ještě na vodě. Víš, jaká je na vodě legrace?“ (str. 1)
Pokud vás příběh zaujal, můžete číst dále díky pokračování ukázky.

Léto na vodě

Autorka: Petra Martišková

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7543-686-3
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Léto na vodě vydalo nakladatelství Alpress.

O autorce

Petra Martišková se narodila 5. března 1977 v Chomutově a už odmalička ráda hodně četla. Vystudovala Gymnázium v Kadani. Hlásila se na žurnalistiku a bohužel neuspěla při přijímacím řízení. Následně zkusila učitelství a ekonomiku než zakotvila u psaní. V roce 2006 světlo světa spatřila první kniha Tanec v srdci. Více informací na webu autorky.

————————————————

Florencie je krásná země s bohatou historií a nezaměnitelnou kulturou. Hannah si svůj nový domov v Evropě zamiluje a pomalu zapomíná na své tajemství. A jak čas plyne, začne odhalovat příběhy světic a žen-mystiček, se kterými se postupně identifikuje…

Mladá Američanka Hannah přijíždí do Florencie s bolestným tajemstvím – zotavuje se z vážné poruchy příjmu potravy, kterou po léta trpěla – a pokouší se v Itálii začít nový život. Postupně se sžívá s novým prostředím, získává přátele, pomalu se začíná orientovat v místní složité sociální dynamice, flirtování, závratné posedlosti fotbalem a kulinářském umění; neukojitelná chuť do života místních obyvatel ji fascinuje i odpuzuje.
Nejvíc jí ovšem učaruje minulost města. Ta je pro ni přínosná i nebezpečná zároveň – Hannah totiž ve Florencii objevuje nejrůznější zpodobnění krásy a brzy ji zaujme to, co lze nalézt jen mimo běžné turistické trasy: příběhy světic a mystiček, žen, které hladověly a trpěly kvůli Bohu. Jejich extatické stavy jí v mnohém připomínají její vlastní; čím víc se s nimi ovšem identifikuje, tím naléhavěji se jí vrací přízraky z minulosti…

Ukázka z knihy

Signora Rosa. Takové jemné příjmení. Určitě je to něčí babička, má svatozář bílých vlasů, je zavalitá a hodná; proto jsem mylně předpokládala, že bude hodná i na mě. Jenže ona je ostrá. Jen zavřu dveře bytu, už stojí na schodech a po očku mě sleduje. Proč? Co nevidět bude září. Co nevidět začne další měsíc. Jen hotovost, sdělila mi, když se mi uvolila tenhle světlý byt pronajmout, přestože je caro caro caro. Jen hotovost. A předem. (str. 15)

Ohlasy na knihu

Román Jessie Chaffee se vyznačuje nádherným stylem, ať už se v něm popisuje fyzická námaha při sportu či prazvláštní extáze světic… Autorka nám nabízí působivý příběh, dílem love story, dílem bildungsroman, a zároveň výtečný portrét prastarého města ve vší jeho kráse i dekadentnosti…

– Alice McDermottová, The Atlantic

Florencie v extázi

Autorka: Jessie Chaffeeová
Přeložila: Olga Bártová

Počet stran: 316
Vazba: vázaná
Formát: 150×217 mm
ISBN: 978-80-257-2531-3
Doporučená cena: 348 Kč

 

Knihu Florencie v extázi vydalo nakladatelství Argo.

O autorce

Jessie Chaffeeová vystudovala Johns Hopkins University a City College of New York. Na dokončení svého románového debutu získala prestižní Fulbrightův grant, díky němuž strávila rok na florentské univerzitě jako writer-in-residence. Žije s manželem, spisovatelem Brandanem Kielym, v New Yorku, kde pracuje jako redaktorka v prestižním literárním časopise Words Without Borders.

Zdroj informací: kosmas.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajnosti ze spacáku

Cooperová, Rose

Mladá fronta, 2018

zobrazit info o knizePodzim, na který nezapomenu

Constantinová, Robin

Fragment, 2018

zobrazit info o knizeLéto na vodě

Martišková, Petra

Alpress, 2018

zobrazit info o knizeFlorencie v extázi

Chaffeeová, Jessie

Argo, 2018

Napsat komentář