Historický román z vikingského prostředí

Ohen Vikingu
Mladý rytíř a hrdina křížových výprav Rouwen se po ztroskotání lodi ocitne v zajetí Vikingů. Ti ho nezabili jen proto, aby za něj obdrželi od Angličanů výkupné. V zajetí potká dceru vikingského náčelníka a Rouwen má důvod zase bojovat.

Ze Svaté země se vrací mladý syn bohatého earla a chudý rytíř Krista a Šalomounova chrámu Rouwen z Durhamu domů do vlasti. Vrací se v nejistotě, co ho v Anglii očekává, a zklamán drtivou porážkou křižáků saracénskými vojsky u Hattínských rohů. V bouři ztroskotá u rodného břehu a po boji s urputnými vikingskými válečníky je zajat a odvlečen na jeden z Shetlandských ostrovů. Život mu zachrání pouze skutečnost, že za něj severští pohané chtějí žádat výkupné. V zajetí se mladý templář setká s krásnou, ale hrdou Rúnou, dcerou vikingského náčelníka…

Ukázka z knihy

V jedné chvíli zaslechl Rouwen hlas, který ho nabádal, aby se vyšplhal po nakloněné palubě opět nahoru tam, kde se převalovala změť k sobě svázaných kupcových truhel a soudků včetně spadlé  ráhnové plachty, kde bylo možné se zachytit. Rouwen ručkoval píď za pídí po laně a myšlenky v hlavě se mu vařily stejně jako voda v moři. (str. 11)

Oheň Vikingů

Autorka: Shirley Waters
Přeložil: Jiří Pondělíček

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7584-069-1
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Oheň Vikingů vydalo nakladatelství Brána.

O autorovi

Shirley Waters se ve své tvorbě zaměřuje na historické romány s milostnou zápletkou. Žije a pracuje poblíž Mohuče. Mimo jiné napsala i knihu Kletba Vikingů.


Nakladatelství Brána vydává populárně naučnou literaturu, především historickou, v edici Historie, v řadě Osobnosti dějin vycházejí knihy o významných lidech, pro memoárovou literaturu je určena edice Životy. Kromě beletrie (detektivky a prózy známých světových a českých autorů) a knih pro děti se zaměřují na horolezeckou literaturu a jejich ediční plán doplňují původní a překladové tituly v edici Vzdělání.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOheň Vikingů

Waters, Shirley

Brána, 2018

Napsat komentář