Thrillerové pondělí

krimi
Dopřejte si po uplynulých dnech horka trochu zchlazení v podobě mrazivých thrillerů! Čekají vás hrdinové pronásledovaní nadpřirozenými jevy, tajný agent na útěku a záhady ztracených lodí i brutálně vyvražděných posádek.

Dirk Pitt zvládá řešit nejrůznější problémy levou zadní. Tentokrát se jich ale nahromadilo nějak hodně. Kdo je zodpovědný za nemilosrdné vraždy lodních posádek? Kam se ztrácí všechny lodě? A jak se k aljašským břehům dostal nervový jed?

Hřbitov pod hladinou

Dirk Pitt a jeho tým z vládní agentury NUMA má v rukou případ, který se vymyká všem dosavadním zkušenostem. Potopené a zmizelé lodě, pohřešované či nemilosrdně zavražděné lodní posádky a k tomu nebezpečné zamoření oceánu jedovatými chemickými látkami. Nitky pátrání a jednotlivé důkazy se sbíhají u jedné vážené rejdařské rodiny, která baží nejen po stále vyšších ziscích, ale i politické destabilizaci vyspělého světa. Dirka čeká snad nejtěžší mise jeho kariéry, ve které je v sázce jeho pověst i život.

Autor: Clive Cussler
Přeložil: Roman Lipčík

Počet stran: 408
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-264-1975-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Hřbitov pod hladinou vydalo nakladatelství CPress.

Ukázka z knihy

„Kontakt po 650 metrech, přímo před námi,“ odpověděl radarový operátor, aniž zvedl pohled od drobných bodů na obrazovce.
Dover si rozepnul bundu a otíral si kapesníkem mokrý zátylek. Takový problém v poměrně příznivém letním počasí očekával ze všeho nejméně.
Málokdy se ztratí rybářská loď anebo soukromé výletní plavidlo uprostřed léta. V zimě ano, v zimě začíná být záliv krutý a nesmlouvavý. Chladný arktický vzduch se střetává s teplejším, který stoupá z aljašských mořských proudů, a to vyvolává mocné vichry a vlnobití, jež drtí lodní trupy a pokrývají paluby ledovým příkrovem, pod jehož tíhou se lodi převracejí a klesají pod hladinu jako cihly.
Loď nesoucí jméno Amie Marie vyslala nouzové volání. Zachytili jedno krátké SOS, údaj o radiolokační pozici a slova „… myslím, že všichni umírají“. (str. 16, 17)

Stáhněte si kompletní ukázku.

O autorovi

Clive Cussler (1931) žije střídavě v Arizoně a Coloradu. Je autorem nebo spoluautorem několika desítek knih, z nichž se většina stala bestsellery. Dá se říct, že hlavní hrdina většiny jeho románů, Dirk Pitt (mnohými označovaný jako „oceánografická verze Indiana Jonese“), je autorovo alter ego. Oba totiž spojuje dobrodružná povaha, zájem o hledání lodních vraků a také láska k automobilovým veteránům. Cusslerova rozsáhlá sbírka těchto vozidel je k vidění v jeho vlastním Muzeu v Coloradu.

Zdroj informací: Albatros Media

————————————————

Když z oddělení britské tajné služby uniknou důležité informace, dostává se ruský špion Maurice Castle do úzkých. Ze dne na den musí opustit ženu a syna a utéct do Moskvy. O jeho dalším osudu si nyní můžete poslechnout v rozhlasové dramatizaci stejnojmenného špionážního románu.

Lidský faktor (audiokniha)

Rozhlasová dramatizace špionážního románu. Nahrávka z roku 1993 v režii Jana Bergera. V hlavních rolích: Jiří Adamíra a Hana Maciuchová
Dále hrají: Jan Novotný, Vladimír Ráž, Luděk Munzar, Jiří Zahajský, Veronika Freimanová, Jiří Hromada a další.

Autor: Graham Greene

Vazba: CD
ISBN: 8590236093027
Doporučená cena: 299 Kč

 

Audioknihu Lidský faktor vydalo nakladatelství Radioservis, na jehož internetových stránkách si můžete poslechnout několik krátkých ukázek.

Lidský faktor není jedinou zdramatizovanou adaptací autorova díla. Své audioverze se dočkal též román Ministerstvo strachu, jehož nahrávka pochází z roku 1991.

O autorovi

Graham Greene (1904–1991) byl anglický romanopisec, povídkář a esejista. Několikrát byl navržen na Nobelovu cenu, nikdy mu však nebyla udělena. V patnácti letech se několikrát pokusil o sebevraždu a poté utekl z domu. Jeho psychoterapeut v něm objevil přirozený literární talent. Na začátku druhé světové války působil Greene jako dobrovolník protivzdušné obrany za náletů na Londýn. V Lisabonu měl za úkol hrát dvojitého agenta. Pro životní a spisovatelský postoj Greena je příznačné, že vždy stál na straně těch, kdo jsou v rozporu s vládnoucím establishmentem a byl proti porušování lidských práv kdekoli na světě.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

I v naší následující knize si počtete prostřednictvím poslechu. Rachel se tetelí štěstím. Vzala si skvělého muže, přestěhovala se do honosného domu na venkově a dobře vychází také s jeho synem z předešlého manželství. Tedy jen do té doby, než se Jamiemu začne zjevovat přízrak jeho zesnulé matky…

Dítě ohně (audiokniha)

Když si Rachel vezme okouzlujícího Davida, zdá se, že všechno bude dokonalé. Nechává za sebou život v Londýně a přesouvá se do nádherného Carnhallow House v Cornwallu. S novým manželem získává bohatství, lásku a milého nevlastního syna Jamieho. Brzy se ale Jamieho chování změní a Rachelin dokonalý život začne mít trhliny. Jamie se chová podivně, tvrdí, že ho pronásleduje přízrak jeho zemřelé matky, Davidovy předchozí ženy. Snaží se Jamie Rachel jen vyděsit, nebo je snad jeho trauma větší, než si myslela? Rachel se noří do hlubin minulosti a její podezření roste. Proč David odmítá mluvit o Jamieho chování a co přesně se před dvěma lety stalo jeho bývalé manželce? Blíží se prosinec a Rachel se obává, že se naplní hrozba v Jamieho slovech: „O Vánocích zemřeš.“

Autor: S. K. Tremayne
Přeložila: Petra Královcová
Účinkuje: Regina Řandová

Vazba: CD
ISBN: 8594050424777
Doporučená cena: 349 Kč

Audionihu Dítě ohně vydalo nakladatelství Motto.

O autorovi

S. K. Tremayne je jedním z pseudonymů britského spisovatele a novináře Seana Thomase (1963), který je známý také pod jménem Tom Knox jako autor dobrodružných thrillerů. Přispívá do časopisů a novin, jako jsou The Daily Mail, The Times a The Guardian. Pod pseudonymem S. K. Tremayne napsal hororový thriller Ledové sestry a na jeho úspěch navázal knihou Dítě ohně. Narodil se v Devonu a momentálně žije v Londýně se svými dvěma dcerami.

Zdroj informací: Albatros Media

————————————————

Gretchen a Abby jsou nejlepší kamarádky už od dětství a jejich pevné pouto až do doby středoškolských studií přetrvává nezměněné. Pak se ale Gretchen jednoho dne ztratí v lese, a když se znovu objeví, najednou to vypadá, jako by to ani nebyla ona… Co se s ní vlastně stalo?

Exorcismus mé nejlepší kamarádky

Přátelství Abby a Gretchen započalo v den oslavy Abbyiných desátých narozenin a v nerozlučném duchu vztahu, jaký mohou mít jen nejlepší kamarádky, pokračovalo až na střední školu. Abby a Gretchen sice nepocházely ze stejných poměrů, ale jejich zvláštní pouto a veliká vzájemná blízkost tím nikdy neutrpěly – vždy byly jedna druhé oporou, dokázaly se bláznivě bavit, vymýšlet ztřeštěnosti, chodit na dlouhé noční procházky či později jezdit na projížďky v Abbyině starém, rozvrzaném autě. Abby a Gretchen byly kamarádky na život a na smrt…
Až do oné osudné noci rok před maturitou, kdy se s Gretchen stalo něco podivného, si obě dívky myslely, že jejich přátelství nemůže nic ohrozit. Když se Gretchen ztratí v lese, zažívají Abby a další dvě spolužačky při jejím celonočním hledání muka – co když už ji nenajdou živou? Gretchen se nakonec objeví – trochu otřesená, ale na první pohled v pořádku. Něco se jí ale té noci stalo a Gretchen už není tou dívkou, co dřív, tedy… ne tak úplně.

Grady Hendrix zasadil svůj příběh o velkém přátelství dvou středoškolaček do malého klidného amerického městečka na přelomu let 1988 a 1989. Pro dnešního čtenáře je možná doba, v níž hlavní hrdinové nemají internet ani mobil až nepředstavitelná, ale právě ukotvení do konce osmdesátých let dodává celému příběhu na ještě silnější atmosféře. Zapojení temných sil, o nichž až do samého konce vlastně nevíme, jestli jsou či nejsou skutečné, jen podtrhuje Hendrixovy skvělé vypravěčské schopnosti a mistrně vystavěný příběh stojící na síle a obětavosti pravého přátelství.

Autor: Grady Hendrix
Přeložila: Dana Konvičková

Počet stran: 392
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7565-331-4
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Exorcismus mé nejlepší kamarádky vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Rok 1982. Ronald Reagan vyhlásil válku drogám a drogovému průmyslu. Nancy Reaganová všechny nabádala k tomu, aby se drželi hesla „Prostě řekni NE“. Konečně otevřeli nový disneyovský park EPCOT Center a firma Midway přišla s novou arkádovou hrou nazvanou Ms. Pac-Man. Abby Riversová byla toho roku už doopravdickou dospělačkou, protože se jí konečně povedlo se v kině při sledování filmu rozplakat. Bylo to u E. T. – Mimozemšťana – chodila na něj pořád dokola a neustále ji překvapovala silná a nepodmíněná emocionální reakce, kterou u ní vyvolával. Prostě se nedalo nic dělat – pokaždé, když k sobě E. T. a Elliot vztáhli ruce, valily se jí po tvářích potoky slz.
Byl to rok, kdy dosáhla deseti let.
Byl to rok její velké narozeninové párty.
Byl to rok, kdy se všechno úplně změnilo. (str. 14)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Grady Hendrix je americký spisovatel, novinář a scenárista. Českým čtenářům se poprvé představil v roce 2014 svým románem Horrorstör – děsuplným příběhem o skandinávském velkoobchodě s nábytkem, kde straší. Tato kniha se stala skutečným bestsellerem a byla přeložena do čtrnácti světových jazyků, včetně japonštiny a češtiny. Než se stal Grady Hendrix spisovatelem na plný úvazek, pracoval jako knihovník, novinář a filmový kritik. Pravidelně psal například pro Playboy, The New York Post, Film Comment a Variety. Je dokonce jedním ze spoluzakladatelů Newyorského festivalu asijských filmů. Grady Hendrix napsal již několik románů, v nichž se vždy mísí prvky hororu a fantasy, je také spoluautorem několika komiksů a oplývá neotřelým humorem. Kniha Exorcismus mé nejlepší kamarádky je jeho druhou česky vydanou knihou a přichází v ní s tématem velkého přátelství, které se musí vyrovnat a poprat s těmi nejtemnějšími silami pekelnými.

Zdroj informací: nakladatelství Jota


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHřbitov pod hladinou

Cussler, Clive

CPress, 2018

zobrazit info o knizeLidský faktor

Greene, Graham

Radioservis, 2018

zobrazit info o knizeDítě ohně (audiokniha)

Tremayne, S. K.

Motto, 2018

zobrazit info o knizeExorcismus mé nejlepší kamarádky

Hendrix, Grady

Jota, 2018

Napsat komentář