Ženám do kabelky

žena čte
Slunce praží, teploměry praskají, zahrada usychá a nám nezbývá, než se vzdát, ulehnout někam do stínu, položit vedle sebe velkou lahev s pitím a otevřít knihu, která potěší srdce a dá odpočinout přehřátému mozku. A přesně takové knihy pro vás máme připravené!

Autor, jenž nepřipustí nic jiného než šťastný konec, to je Jiří Štědron, který právě vydává sbírku dvou povídek: Gigolo a Recepční. Obě přitom obsahují příjemný letní humor a stránky se vám tak i pod rozpáleným sluníčkem budou otáčet samy.

Gigolo

Autor: Jiří Štědroň

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7584-073-8
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Gigolo vydalo nakladatelství Brána.

Dvě povídky napsané s jemným humorem, o dvou hrdinech, z nichž ani jeden není po většinu času tím, zač se vydává. Gigolo je ve skutečnosti talentovaný herec, který zprvu pod vedením materialistické partnerky podlehne iluzi, že přechytračí vlastní svědomí, ale nakonec přijde k rozumu a dočká se překvapivého happyendu. Hrdina povídky Recepční je momentálně nezaměstnaný, ale věhlasný tenisový trenér, zamilovaný do popové hvězdy, která si jeho lásku nezaslouží. I tenhle příběh však skončí šťastně, neboť autor tvrdí, že jiné konce neuznává. Smůly si každý může užít v reálném životě.

Ukázka z knihy

Gigolo

Kulaté, blýskající se, černé, krví podlité oko bestie na něj nehybně zíralo.

„Alexandře, pozor!“ vypískl za ním vysoký sopránek. Nikolka mu, z nepříliš zřejmých důvodů, říkala Alexandře. S precizní výslovností, byť sotva osmiletou, ale už dospěle afektovanou, jako by se bůhví proč vysmívala. Její matka používala kratší a jemnější Aljo. Přátelé a kolegové mu říkali taky Aljo, ale i Lexo, Sandro nebo Sašo. Kdyby bylo na něm samotném, trval by na oslovení Sandro, snad i Alexi. Byl přece jen povoláním herec. Jinak relativně mladý muž úhledného a spořádaného zevnějšku, tmavé vlasy, modré oči, štíhlý a ohebný, sympatický, avšak, upřímně vzato, trochu nenápadný. Proto impulzivně tíhnul ke všemu, co by ho mohlo zvýraznit. Skoro nikdo mu ale Sandro ani Alexi neříkal. A Sašo? To mu znělo moc Rusky.

„No jo, prosím tě…“ zabručel, nepolevuje v soustředění.

O autorovi

Jiří Štědroň (*1942) je známý především jako zpěvák (např.: Belinda, Vlaky) a herec (Popelka). Po roce 2000, kdy se po podnikatelské pauze vrátil k divadlu, začal také psát – divadelní hry (Ten čtvrtek platí!) i  prózu (Každej šéf je vůl). Gigolo je jeho již pátým titulem.

————————————————

Miluji tě, nenávidim tě je romantický příběh par excellence. Carter a Evie, hlavní postavy románu, jsou Romeem a Julií dnešní doby. Hlavní zápletkou však není souboj mezi jejich rodinami (či firmami v tomto případě), ale mezi nimi samotnými: oba se totiž střetávají v souboji o jedno pracovní místo. Zvítězí láska, nebo ambice?

Miluji tě, nenávidím tě

Autorka: Christina Laurenová
Přeložila: Tereza Suchá

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 135×210 mm
ISBN: 978-8075-653-26-0
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Miluji tě, nenávidím tě vydalo nakladatelství Jota.

V lásce a v práci je dovoleno vše.
Carter a Evie se seznámí na trapném halloweenském večírku a okamžitě si padnou do oka. A ani fakt, že oba pracují na vysokých pozicích konkurenčních hollywoodských společností, nijak nezmenší jejich vzájemnou fyzickou přitažlivost. Když se ale jejich agentury sloučí a na dané pracovní pozici může zůstat jen jeden z nich, vše jde okamžitě stranou. To, co mohl být nádherný romantický vztah, se rychle promění ve válku bez pravidel.
Může se Carter přestat snažit zalíbit se všem a prohlédnout hru své šéfové? Může Evie zkrotit svou soutěživou povahu, aby mohla konečně zjistit, co od života doopravdy chce? Mohou tito zamilovaní nepřátelé skončit jako šťastný pár, nebo to celé skončí katastrofou a minimálně jedním zlomeným srdcem?
Žhavá novinka od autorek bestsellerových sérií Božský a Vášnivý.

Ukázka z knihy

Bulvár La Cienega se plazí jako nekonečný betonový had, bez kterého by se toto město bohužel neobešlo. Protíná Los Angeles ze severu na jih jako obrovská tepna procházející Čtvrtí studií – oblastí, kde se odjakživa nachází nejstarší filmová studia. Někdy je tato oblast označována zkratkou TMZ podle anglického výrazu „thirty-mile zone“  – třicetimílová oblast.

V době své největší slávy a dlouho před tím, než ostatní města začala lákat filmaře slevami na daních a velkými pobídkami, vznikala většina filmů právě tady. V průběhu desetiletí tudy protekly stovky milionů dolarů z filmových zakázek, přesto jsem nikdy neslyšela nikoho z filmové branže použít toto označení v běžné konverzaci. Rozhodně ne tak, jak byste to očekávali. Stejně jako turista, který o San Franciscu mluví jako o Friscu, každý, kdo by v souvislosti s Hollywoodem použil označení TMZ, o sobě prozradí, že je pouhým návštěvníkem tohoto města, který si před svým výletem dobře prostudoval Wikipedii. Zkratka TMZ je prostě natolik zastaralá, že si většiny mých kolegů ani neuvědomuje, že bulvární webovky TMZ byly pojmenovány právě po této oblasti.

Pokračujte ve čtení této ukázky!

O autorce

Christina Laurenová je pseudonymem dvou nejlepších kamarádek (spřízněných duší / skoro-dvojčat) a spolupracovnic Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové.

Autorky píší jak fikci pro mladistvé, tak pro dospělé, už spolu vytvořily čtrnáct The New York Times bestsellerů. Jejich knihy jsou přeloženy do více než 31 jazyků.

Přestože od sebe autorky odděluje celá Nevada, povídají si spolu i několikrát denně a shodnou se na tom, že Ruby Pumps je nejlepší barva laku na nehty všech dob, a kdyby mohly, proseděly by celý den na molu v San Clementu a pozorovaly oceán.

Zdroj: jota.cz

 

————————————————

Australská autorka Meredith Appleyard představuje již svou třetí knihu, která se dočkala českého překladu. Jako zdravotní sestra z povolání je přitom tou pravou, která může napsat dobrodružný romantický příběh nazvaný Ordinace v divočině sledující divoký osud Lei, zdravotní sestry, jejíž život se zbortil a ona ho musí začít stavět znovu – a v divočině.

Ordinace v divočině

Autorka: Meredith Appleyard

Počet stran: 344
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 205×135 mm
ISBN: 978-80-7543-674-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Ordinace v divočině vydalo nakladatelství Alpress.

Lea pomýšlí na založení rodiny – vždyť je jí téměř čtyřicet, má dlouhodobý vztah, stálou práci… ale Richard to vidí jinak a Leiny představy se rázem bortí jako domeček z karet. Sama a s dluhy proto přijme místo zdravotní sestry v divokém vnitrozemí, kam dosud ženská noha nevkročila. Původní plány se stanou minulostí, jenže pak se v jejím životě stane něco, s čím vůbec nepočítala.

Ukázka z knihy

Vítr zeslábl a noční vzduch byl chladný. Z krčmy vycházelo světlo a smích. Lea se cítila vyčerpaná, přes-to si cestou do svého pokoje zašla, aby si koupila telefonní kartu. Od rána, kdy platila na letišti taxikáři, jí v kapse zbyly drobné. Tábor ani staveniště nebyly pokryty signálem, neboť se nacházely daleko od sítí mobilních vysílačů. Kartu si opatřila kvůli vědomí, že si v případě potřeby může zavolat domů.

Dveře do její ložnice slabě osvěcovalo nouzové světlo. Šátrala po klíči. Nemohla se dočkat, až si vybalí, dá si teplou sprchu a zaleze do postele. Při pomyšlení na spánek málem nahlas zasténala. Otevřela dveře a nahmatala vypínač.

Místnost byla cítit novotou; vymalováním a čerstvě položeným kobercem. Rozhlížela se. Malý prostor obsahoval po pravé ruce jedno lůžko u zdi a skříň s dvoukřídlovými dveřmi; její bok byl zarovnaný s okrajem postele. Na levé straně pokoje stál stolek, nad ním visela polička. Pod stolkem byla zastrčena židle. Vedle se krčila barová chladnička a nad ní byl ke stěně připevněn malý televizor s plochou obrazovkou. Vnitřní dveře vedly do samo- statné malé koupelny. Okno mezi lůžkem a stolkem zakrýval tlustý závěs. Nad oknem se tísnila malá dělená chladicí klimatizační jednotka.

Pokračování této ukázky si můžete přečíst online.

O autorce

Meredith Appleyard žije na jihu Austrálie. Profesí je ošetřovatelka a porodní asistentka. Za svůj život pracovala v mnoha různých prostředích včetně Londýna či Vietnamu. To se projevuje i v jejích knížkách.

Zdroj: goodreads.com

————————————————

Tato nová kniha Anne Ostbyové je příběhem pěti přítelkyň, které se sejdou na ostrovním ráji. Mají tam společně strávit vysněný důchod. Opravdu ale všechno půjde tak hladce, jak si dámy přestavovaly? Naleznou ve vzájemném soužití alespoň Kousky štěstí?

Kousky štěstí

Autorka: Anne Ostbyová
Přeložila: Viola Somogyi

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 140×207 mm
ISBN: 978-80-257-2476-7
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Kousky štěstí vydalo nakladatelství Argo.

Čtyři dlouholeté přítelkyně dostanou jednoho dne dopis obsahující jedinou otázku. Jejich bývalá spolužačka, nekonvenční a živá Kat, v mládí vyrazila do širého světa. Nyní ovdověla a stala se majitelkou kakaové plantáže na ostrově Fidži. Vyzývá kamarádky, aby opustily všechny své problémy i chladné Norsko a přijely za ní a společně zestárly v jejím domě. Přítelkyně, kterým je všem hodně přes šedesát, ji vezmou za slovo a dorazí. Bude skutečnost stejně krásná jako jejich představy? I v ostrovním ráji začnou vyplouvat na hladinu nevyřešené životní problémy a nepříjemná, dlouho ukrývaná tajemství. Sina, která sama vychovala syna a obětovala mu celý život, nyní nedokáže uniknout jeho neustálým žádostem o peníze. Maya, bývalá učitelka, bojuje s počínající Alzheimerovou chorobou. Lisbeth kvůli rodině a péči o svůj vzhled neposkytla téměř žádný prostor svému nadání a na pohled nudná účetní Ingrid v sobě tají neposedné děvčátko, které dosud nedostalo příležitost se projevit. O všechny se stará domorodá hospodyně Ateca, jež díky své intuitivní moudrosti ženám často rozumí lépe než ony samy.

O autorce

Anne Ch. Ostbyová (* 1958) je autorkou několika románů pro mládež i pro dospělé. Dlouhá léta působila v Norsku jako novinářka. Od roku 1990 žije s rodinou v zahraničí, převážně v Asii (několik let strávila na Fidži a nyní bydlí ve Východním Timoru, kde mimo jiné vyučuje čtení a pořádá kurzy tvůrčího psaní). Hlavním tématem jejích knih je identita jedince v mezinárodním prostředí.

Zdroj: kosmas.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Jakou knihu byste doporučili přátelům na čtení v letních horkách? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeGigolo

Štědroň, Jiří

Brána, 2018

zobrazit info o knizeMiluji tě, nenávidím tě

Laurenová, Christina

Jota, 2018

zobrazit info o knizeOrdinace v divočině

Appleyard, Meredith

Alpress, 2018

zobrazit info o knizeKousky štěstí

Ostbyová, Anne Christine

Argo, 2018

Napsat komentář