Tipy do dětských batohů

deti-si-ctou
Chystáte se na dovolenou k moři, pod stan či na tábor? Tak si nezapomeňte přibalit hlavně něco na čtení. Ať už to bude kniha o putování plyšového medvídka, zábavný sešit plný jednorožců, příběh o invazi marťanů či povídky o těch nejhorších dětech na světě.

Červeného plyšového medvídka už nebaví trávit čas na půdě, rozhodne se proto vydat se na dobrodružnou cestu. Doufá, že se mu podaří najít někoho, kdo se ho ujme. Tím by totiž našel odpověď na otázku, zda mají současné děti rády plyšové medvědy.

Jednoho zimního rána se Červený medvídek rozhodne, že nechce navždy zůstat odloženým plyšákem na půdě plné harampádí. Opustí pohodlnou, ale nudnou jistotu a vydá se na dobrodružnou cestu. Tak začíná příběh o putování zasněženým městem, při němž medvídek zažije mnoho nečekaného a získá nové přátele. Stále ho však trápí otázka: Mají ještě dnešní děti rády plyšové medvídky? Najde někoho, komu by mohl být užitečný?

Ukázka z knihy

Kdo hleda najde

Kdo hleda najde 1

Kdo hledá, najde

Autorka: Lucie Sunková
Ilustrovala: Lucie Sunková

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 215×215 mm
ISBN: 978-80-88268-01-7
Doporučená cena: 268 Kč

Knihu Kdo hledá, najde vydalo nakladatelství 65. pole, kde naleznete i další ukázky.

O autorce

Lucie Sunková vystudovala ilustraci a grafiku na Výtvarné škole Václava Hollara v Praze a Katedru animované tvorby na FAMU. Profesí je režisérka, animátorka a výtvarnice. Za svou animovanou tvorbu získala několik mezinárodních ocenění. Jako spisovatelka a ilustrátorka se představila autorskou knihou Supermáma či Jak se máš, Eliško?

Zdroj informací: nakladatelství 65. pole

————————————————

Připravte si ořezanou tužku a bystrý zrak. Sedm jednorožců se vydalo na velké putování a vaším úkolem je nalézt je v různých částech světa a při různých příležitostech. Podaří se vám to?

Stádečko jednorožců opustilo své Duhové údolí a vypravilo se na dobrodružnou výpravu. Vybrali si zajímavá místa z celého světa a chtějí si tam s vámi zahrát na schovávanou. Najdete na každé dvoustraně všech sedm jednorožců? V muzeu, na hudebním festivalu, na safari i na filmové premiéře – máte zde 17 dvoustránek nabitých dějem a spoustu možností, kde hledat.

Kde je jednorožec?

Autoři: Paul Moran, Simon Ecob

Počet stran: 48
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 240×330 mm
ISBN: 978-80-271-0073-6
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Kde je jednorožec? vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

David Solomons přichází s dalším fantasy románem. Hlavní hrdina Luke věří, že na planetu Zemi plánují útok mimozemšťané, kteří na sebe vzali podobu učitelek tělocviku. Podaří se mu invazi zastavit?

Zack a Lara mají superschopnosti. Luke má nové boty a pořádný vztek. Je mu jasné, že na zeměkouli se chystají zaútočit mimozemšťané, přestrojení za učitelky tělocviku. Ale poslouchá ho někdo? Ne. Vypadá to, že svět bude muset zachránit sám. Jen co najde tenisky…

Ukázka z knihy

„Luku, použij silové pole!“ křičel na mě Serge z druhéstrany desetipatrové nádrže se žraloky, která na výšku zabírala celou stěnu obrovského podmořského doupěte velitele Octoluxe. Nádrž právě praskala. Ozvala se rána jako z pistole, objevila se další prasklina, na podlahu obloukem vytryskla voda a zmáčela mi nohy.
Bylo jasné, že za chvilku budeme až po krk mezi kladivouny. (str. 7)

Nezapomeňte si pročíst zbytek ukázky.

Moje tělocvikářka je vládkyní mimozemšťanů

Autor: David Solomons
Přeložil: Vratislav Kadlec

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 130×195 mm
ISBN: 978-80-7529-580-4
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Moje tělocvikářka je vládkyní mimozemšťanů vydalo nakladatelství Brio.

————————————————

Spisovatel David Walliams a ilustrátor Tony Ross opět spojili své síly a v deseti historkách vám představí nové, opravdu nejhorší děti na světě. Tak neváhejte a seznamte se s novými knižními kamarády.

Četli jste Nejhorší děti na světě? A myslíte si, že horší děti než hrdinové téhle vypečené knížky (samozřejmě kromě vás) neexistují? Pchá! Šeredně se mýlíte! Připravte se, že kluci a holky v „dvojce“ jsou daleko příšernější! A tentokrát se můžete těšit i na trafikanta Rádže. Sbírku deseti strašliváckých historek napsal světoznámý britský šprýmař David Walliams a ilustrace opět nakreslil báječný Tony Ross. David dnes patří k nejoblíbenějším a nejprodávanějším autorům dětské literatury, jeho knihy byly přeloženy do více než padesáti jazyků a po celém světě se jich prodalo přes dvacet milionů.

Ukázka z knihy

Nejhorsi deti na svete 2

Doporučujeme

David Walliams patří k celosvětově známým autorům píšícím pro mládež. Jeho knihy jsou kombinací humoru s dobrodružstvím a doprovází je povedené ilustrace.

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Nejhorší děti na světě 2

Autor: David Walliams
Přeložila: Veronika Volhejnová
Ilustroval: Tony Ross

Počet stran: 288
Vazba: flexi
Formát: 148×200 mm
ISBN: 978-80-257-2494-1
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Nejhorší děti na světě 2 vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

David Walliams je anglický komik, herec, spisovatel a scénárista a spoluautor slavného komediálního seriálu Malá Velká Británie, za který se svými kolegy obdržel tři ceny BAFTA a British Comedy Award. Jeho díla jsou vypravěčsky velice hodnotná a plná černého humoru. David se také věnuje charitě, v roce 2006 na sebe upozornil charitativním přeplaváním kanálu La Manche a o dva roky později přeplaváním Gibraltarské úžiny.

Zdroj informací: kosmas.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdo hledá, najde

Sunková, Lucie

65. pole, 2018

zobrazit info o knizeKde je jednorožec?

Moran, Paul - Ecob, Simon

Grada, 2018

zobrazit info o knizeMoje tělocvikářka je vládkyní mimozemšťanů

Solomons, David

Brio, 2018

zobrazit info o knizeNejhorší děti na světě 2

Walliams, David

Argo, 2018

Napsat komentář