Nepříliš žádoucí návštěva z vesmíru

invaze-perex
Mimozemšťané přiletěli na naši planetu, aby se pobavili a ukázali nám nesmyslnost nenávisti. Jenomže znáte lidi – ti potřebují všechno, čemu nerozumí, hned zlikvidovat a vyhlásit tomu válku.

Superinteligentní srstnatí cizinci náhle přiletí z jiného vesmíru. Přišli se na zem bavit. Jeden z nich – „Louie“ přijde do domu rybáře Billyho Mortona a celá rodina si ho okamžitě zamiluje. Ale když Louie začne používat jejich počítač, pronikne do vládních a firemních sítí a ukradne miliony z bank, uvědomí si, že tito návštěvníci mohou znamenat potíže. Billy, jeho manželka a dva synové se rázem ocitnou na ztřeštěné houpačce slávy, štěstí, vězení, smrti, vzkříšení – a také na prvním místě žebříčku nejhledanějších osob FBI. Vláda brzy rozhodne, že všichni tito cizinci jsou teroristi a musí být zlikvidováni. Mimozemšťané přišli s cílem svou hravostí otevřít lidem oči a doufají, že pochopí nesmyslnost válek a nenávisti. Ale lidé hrát nechtějí, pro ně je to válka…

 

Invaze

Autor: Luke Rhinehart
Přeložil: Marek Španiel

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7390-701-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Invaze vydalo nakladatelství Omega.

 

Ukázka z knihy

Marty dostal na starost kormidlo a se Samem jsme vyšli ven z kabiny. Podíval jsem se na střechu. Tam jsem uviděl chlupatý basketbalový míč, ale byl o něco větší, spíše jako volejbalový, a byl pokrytý stříbrnošedými chloupky. Čtverzubec ani omylem. Natáhl jsem se, abych vzal tu… věc, jenže se začala kutálet opačným směrem. Nemělo to ústa, ploutve, končetiny ani oči, takže nevím, jak to poznalo, že se to snažím chytit. A tak jsem udělal úkrok stejným směrem a pokusil se ji chytit znovu.
Ta věc začala válet sudy zpátky na původní místo.
„Asi to nechce zase letět přes palubu,“ pronesl Sam.
„Co to, kurva, je?“ zaznělo od Martyho.
Skvěle řečeno. Co to, kurva. Z hlubin už jsem vytáhl spoustu divných věcí, ale rybu, co vypadala jako ryba, ale neměla ploutve, šupiny, oči a nic rybího, ještě nikdy. (str. 15)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy na knihu

Rhinehart je geniální spisovatel, který si bere na paškál všechny lidské slabosti. Bláznivý příběh jako na houpačce plný satiry, černého humory i vážných zamyšlení. Vřele doporučujeme.

Booklist

Nejlepší a nejzábavnější sci-fi satira, která vás stoprocentně pobaví.

Independent

Pokud jste už letos četli zábavnější a divočejší SF satiru než Invaze, dejte nám prosím vědět.

Morning Star Online

 

Luke Rhinehart

luke-rhinehartLuke Rhinehart (vlastním jménem George Cockcroft) je americký spisovatel. Vystudoval Columbia University (1956) a tamtéž v roce 1964 získal doktorát za americkou literaturu. Po studiích se stal učitelem. Je autorem kultovního bestselleru Kostkař, jenž ho proslavil po celém světě. S manželkou a třemi dětmi již 40 let žije na staré farmě ve státě New York.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Omega.


Nakladatelství Omega se zabývá především vydáváním klasické české a světové literatury s novými obálkami, ale věnuje se i novým autorům a knihám. Vydává publikace v pestré škále edičních řad, mimo jiné edice Beletrie, kde vycházejí knihy českých i světových autorů. Specialitou mezi edicemi je regionální literatura – pověsti a městské legendy.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeInvaze

Rhinehart, Luke

Edice Knihy Omega, 2018

Nepříliš žádoucí návštěva z vesmíru - DISKUZE

Počet reakcí: 14
  1. ilasan napsal:

    Dobrý den, kniha INVAZE dorazila. Moc děkuji

  2. horkys horkys napsal:

    Dobrý den, kniha Dračí zuby dorazila v pořádku.

  3. Marketa2644 napsal:

    Příběh nového jména – děkuji za velice pěknou audioknihu, Markéta

  4. Hojaro napsal:

    Dobrý den.
    Na dnešní otázku v soutěži nelze jednoznačně odpovědět. V názvu jedné knihy je „gramatická chyba“. Knihu s tímto názvem Ivanka Devátá nenapsala.

  5. Mio1979 napsal:

    Dobrý večer,
    vyhraná kniha Holčička, která milovala hřbitovy a jiné povídky v pořádku dorazila. Děkuji.

  6. Marketa2644 napsal:

    Dobrý den, děkuji moc za obdrženou knihu To mi zaplatíš.

  7. ilasan napsal:

    Dobrý den. Vyhraná kniha INVAZE zatím nedorazila

Napsat komentář