Proplujte životem s lehkostí a ve zdraví

Knizni tipy_zdravi a zivotni styl
Rádi byste vedli pohodový život? To by ale samozřejmě nešlo i bez dobrého zdraví. Zalistujte knihami z dnešních tipů a najděte inspiraci. Naučíte se, jak se vyrovnat s mnohými problémy, žít klidnějším tempem a spokojeněji.

Vzdorujte každodenním nástrahám a problémům s profesionálním průvodcem. Přehledná a vtipná kniha … jenom já jsem letadlo nabízí rady, jak řešit věci, které nás zbytečně trápí.

… jenom já jsem letadlo

Váš průvodce každodenním šílenstvím
Autorka: Andrea Jolander
Přeložila: Jindra Hubková

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 128×200 mm
ISBN: 978-80-262-1310-9
Doporučená cena: 315 Kč

Knihu … jenom já jsem letadlo vydalo nakladatelství Portál.

Kniha pro všechny, kdo sice nejsou experty v oblasti psychologie, psychoterapie a neurovědy, ale přesto by rádi profitovali z nových poznatků a zjištění, k nimž tyto obory dospěly. Přehledný a vtipný a důkladný průvodce čtenářům ukazuje, jak na nejrůznější problémy od (zdánlivých) maličkostí až po ty největší a pomáhá tak zvládat nástrahy každodenního šílenství. Mnohé věci, které nám komplikují život, sice není nutné řešit prostřednictvím dlouholeté psychoterapie, přesto nás možná trápí zbytečně a profesionální rady nám pomohou lépe se v nich vyznat a lépe s nimi nakládat.

 

Ukázka z knihy

Fakt, že zakoušíme svět různým způsobem, vychází už z pouhého smyslového vnímání a z toho, jak jsou naše smysly utvářeny a jak zpracovávají vjemy. Je dnes obecně známou skutečností, že zvířata vidí barvy jinak nežli my. Jenže i různí lidé se liší ve svém barevném vnímání, a přitom zdaleka nemáme na mysli jedince postižené chromatickými vadami.
Před časem byl proveden zajímavý pokus mezi populací afrického namibijského kmene Himbů, jehož členové žijí v relativní izolaci od zbytku světa. Vědci jim ukázali obrázek kruhu rozděleného do jedenácti částí se stejným odstínem zelené a jednou částí v bleděmodré barvě. Měli vyhledat tu část, která se lišila od ostatních. Nedokázali to. (str. 39)

Přečtěte si další ukázky.

 

Andrea Jolander

Andrea Jolander je pseudonym známé německé psychoterapeutky s více než třicetiletou praxí.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Portál.

————————————————

Žijeme v uspěchané době, ale můžeme se ji pokusit zpomalit tím, že nad svým životem převezmeme kontrolu. Příručka Slow Living nám představí doplňky, díky nimž se naučíme správně relaxovat a užívat si přítomnosti.

Slow Living

Radosti klidného života

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 138×200 mm
ISBN: 978-80-271-0762-9
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Slow Living vydalo nakladatelství Grada.

Spoustu moderních guru, lifestylových časopisů, televizních programů i knih propaguje výhody zpomalení hektického tempa každodenního života. Abychom vám s tím pomohli, najdete v této knize pečlivě vybrané předměty a doplňky, která vám nejen umožní správně relaxovat, ale také se zbavit neustálého spěchu. Převezměte kontrolu nad svým životem a udělejte si ho radostnější. Vraťte se zpět ke kořenům, objevte krásu pomalejšího tempa, které vám přinese uspokojení, relaxaci, užívání si přítomného okamžiku a sdílení s vašimi blízkými.

————————————————

Vaším nejlepším životním koučem může být kočka. Kniha Chovejte se jako kočka vám poradí, jak lépe žít, zvládat stres a zvyšovat si charisma.

Chovejte se jako kočka

Autor: Stéphane Garnier
Přeložila: Jitka Řihánková

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 120×165 mm
ISBN: 978-80-7565-305-5
Doporučená cena: 248 Kč

Knihu Chovejte se jako kočka vydalo nakladatelství Jota.

Kočka všechno pochopila, dělejme to jako ona! Tato samozřejmost inspirovala Stéphana Garniera k napsání příručky o osobním rozvoji pojaté jinak než podobné knihy. Kočka je svobodná, klidná, pozorující, opatrná, elegantní, charismatická, samostatná, hrdá, nezávislá… Má tolik záviděníhodných vlastností, které můžete snadno rozvíjet, když se jí budete inspirovat ve svém každodenním životě. Nechejte se tedy vést Stéphanem Garnierem a jeho společníkem Ziggym, kteří vám krok po kroku vysvětlí, jak pozorováním vaší kočky zlepšit svůj život. Buďte i vy zvědaví, buďte zen a nároční. Záleží na vás, jak budete jednat, myslet, očekávat! Už nebudete podléhat rozkazům ani tlakům všedního života! V kanceláři, v rodině nebo mezi přáteli vám kočka pomůže lépe zvládat stres, tříbit vaši nezávislost, zvyšovat vaše charisma… Stéphane Garnier a Ziggy nám nabízejí udivující příručku nabitou vynalézavostí, kočičími větami a mazanými radami… které vám změní život!

 

Ukázka z knihy

Chovejte se jako kocka_ukazka1Chovejte se jako kocka_ukazka2

Přečtěte si celou ukázku.

 

Stéphane Garnier

Stéphane Garnier je muž mnoha profesí, pracoval mj. jako zvukař v USA, truhlář, webmaster, účetní, zpěvák, prodavač, realitní makléř, třídič balíků, satirik, bloger, spisovatel… Je autorem mnoha, většinou satirických, knih, např. La lutte, c’est classe, Perles de People, Perles de Politiques, Légendes à la con, Super radin. Knížku Chovejte se jako kočka napsal za tři týdny. Se svou kočkou Ziggy bydlí na lodi v Lyonu.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

————————————————

Rady, jak se o sebe starat v hektickém světě, přináší i Velmi osobní kniha o zdraví. Máme k dispozici dost vody, chutného jídla i příležitostí ke studiu a práci. Přesto býváme nespokojení. Změňme to!

Velmi osobní kniha o zdraví

Jak zvládat jídlo, kariéru, rodinu, péči o sebe, kritiku, věk a chuť na čokoládu
Autorka: Margit Slimáková

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 190×250 mm
ISBN: 978-8026-507-53-6
Doporučená cena: 399 Kč

Velmi osobní knihu o zdraví vydalo nakladatelství BizBooks.

Jsme obyvatelé přepychové části Země. Máme dostatek vody a přebytek jídla. Můžeme studovat podle chuti a zájmů, většina z nás si vybírá, co bude dělat. Pokud onemocníme, jsme obklopeni kvalitní dostupnou péčí a blahobytem.
Současně jsou však mnozí věčně unavení, přejedení, nespokojení a stále ve spěchu. Může to být jinak? Určitě! Ale jak? Univerzální recept nemám, ale nabízím střípky ověřených doporučení a nápadů, jak o sebe v tomto hektickém světě co nejlépe pečovat.

 

Ukázka z knihy

Jako dítě jsem byla zahrnuta skvělou péčí rodičů, babiček a dědečků. Jedla jsem hromady ovoce a zeleniny ze zahrádek, jídla vařená z domácích vajíček, skromné množství domácího masa, fazolí a dalších dobrot. Z dětství si nejvíce pamatuji čas strávený na babiččině zahradě sportem, hrou a jídlem. Rostlo zde na každém kousku něco jedlého, co skvěle chutnalo.
Další mou oblíbenou scénou byla babiččina útulná kuchyně, která krásně voněla. Babička v ní připravovala samá skvělá jídla a já jsem jí pomáhala, jak se dalo. Zejména tedy v pozici ochutnávače. Když jsme nevařily, každá jsme seděla s knihou.
A třetí nejdůležitější vzpomínkou jsou chvíle s mojí úžasnou mamkou, která stále něco podnikala — organizovala letní tábory, spartakiádní cvičení a kroužky pro děti. Byla neustále na nohou, pořád někde na cestách a my holky odmalička s ní. (str. 12)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Ohlasy na knihu

Až dočtete tuto výjimečnou knihu, uleví se vám. Už nikdy vás nenapadne držet dietu. Zjistíte totiž, že žít zdravě je mnohem přirozenější, logičtější a jednodušší, než jste si mysleli.

Hanka Zemanová, autorka bestsellerů Nová Biokuchařka a BioAbecedář

Neznám nikoho, kdo dokáže nadchnout do zdravého jídla i životosprávy tolik lidí a tak trvale jako Margit — je jedinečná, stejně jako tato kniha.

Robert Vlach, podnikatelský poradce a autor bestselleru Na volné noze

 

Margit Slimáková

Margit SlimakovaMargit Slimáková je specialistka na zdravotní prevenci a výživu. Věnuje se poradenství, osvětě, publikační i přednáškové činnosti a ve své práci využívá osvědčené poznatky ze všech oblastí medicíny. Prosazuje zdravou výživu do škol a je autorkou tzv. Zdravého talíře, který nahrazuje zastaralou výživovou pyramidu. Margit také založila a koordinuje Globopol, první český think-tank zaměřený na otázky výživy a zdravotní prevence.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další pěkné knihy za skvělé ceny.

Líbily se vám naše tipy pro zdravější a spokojenější život? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize… jenom já jsem letadlo
Váš průvodce každodenním šílenstvím

Jolander, Andrea

Portál, 2018

zobrazit info o knizeSlow Living
Radosti klidného života

Grada, 2018

zobrazit info o knizeChovejte se jako kočka

Garnier, Stéphane

Jota, 2018

zobrazit info o knizeVelmi osobní kniha o zdraví
Jak zvládat jídlo, kariéru, rodinu, péči o sebe, kritiku, věk a chuť na čokoládu

Slimáková, Margit

BizBooks, 2018

Napsat komentář