Jak na to… aneb tipy pro vás

vzdelani
Zajímalo by vás, jak si vytvořit stylové tetování bez bolesti? Chtěli byste se stát experty na fyziku, fotografování či gastronomické zázraky s příchutí historie? Pak neváhejte a prohlédněte si naše dnešní tipy, které vám prozradí, jak na to!

Kvantová fyzika představuje pro mnohé velkou neznámou. Profesor Thibault Damour ve své nové knize objasňuje její principy v originálním komiksovém ztvárnění. Ponořte se do tajů kvantového světa!

Záhady kvantového světa

Je tu komiks, který vám objasní základy kvantové fyziky! Vydejte se společně s dobrodruhem Bobem a jeho psem Rickem na výpravu po záhadách kvantového světa! Kvantová fyzika je přítomná ve všem, co nás obklopuje – od obřích galaxií po nepostřehnutelně drobné atomy –, avšak její poznatky o světě kolem nás se výrazně liší od toho, co obyčejně zažíváme a pozorujeme. Jak je například možné, že v kvantovém světě se částice mohou nacházet současně na několika místech a kočka může být zároveň živá i mrtvá? Jak s tím souvisí kostkový cukr, mořské vlny či Bůh, který (ne)hraje v kostky? A jak na to všechno vědci vůbec přišli? Základní principy kvantové fyziky vám v kresleném příběhu objasní sami zakladatelé a nejvýznamnější teoretici tohoto oboru v čele s Planckem, Einsteinem, de Brogliem, Heisenbergem nebo Schrödingerem. Autorem knihy je Thibault Damour, francouzský teoretický fyzik, člen Akademie věd a držitel mnoha významných ocenění. O výtvarnou stránku se postaral známý belgický komiksový kreslíř Mathieu Burniat.

Autor: Thibault Damour
Ilustrace: Mathieu Burniat
Přeložil: Ondřej Hrách

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 203×267 mm
ISBN: 978-80-257-2417-0
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Záhady kvantového světa vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Zahady-kvantoveho-sveta-ukazka

————————————————

Věděli jste, že se svým chlupatým čtyřnohým miláčkem můžete hrát frisbee? Karin Actunová, mistryně světa v této disciplíně, vám ukáže, jak na to. Stačí jen trocha trpělivosti, pevné vůle a chuti k pohybu.

Dogfrisbee

Dogfrisbee je flexibilní sport, protože se dá snadno upravit každému psovi na míru podle jeho zálib a schopností. Zda budete provozovat tento sport jen s jednoduchými hody, nebo se složitějšími prvky, jako jsou třeba skoky přes tělo člověka, propojenými do naučené sestavy, to už záleží jen na vás.
Dogfrisbee má původ v USA, kde ho v roce 1974 proslavil Alex Stein a jeho pes Ashley Whippet. První mistrovství světa se konalo o rok později tamtéž. V počátcích obsahoval tento sport pouze několik hodů, ale velmi brzy se z něj vyvinul komplexní sport s mnoha různými prvky a spoustou fanoušků po celém světě.
Karin Actunová vás naučí, jak dovést sebe i psa k mistrovství tak, aby to upevnilo váš vzájemný vztah, pohodu a zdraví.
Frisbee disky létají vzduchem – před tělem, za zády, pod nohou, pes běhá s větrem o závod, skáče a když je to zapotřebí, použije k odrazu záda nebo nohu svého lidského parťáka. Pes a člověk fungují v dogfrisbee jako jeden tým, komunikují spolu ve zlomku vteřiny…
Karin Actunová a její psi Ben a Kira vytvořili jeden z nejúspěšnějších frisbee týmů v Evropě. Opakovaně dosáhli na vítězství na německém šampionátu, zvítězili i na mistrovství Evropy a v roce 2004 jako jediná evropská trenérka dosáhla Karin Actunová i na titul mistryně světa. Své zkušenosti s frisbee předává psím i lidským sportovcům na seminářích po celé Evropě.

Autorka: Karin Actunová
Přeložila: Jana Dušková

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Formát: 167×220 mm
ISBN: 978-80-7428-324-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Dog frisbee vydalo nakladatelství Plot.

Ukázka z knihy

Dogfrisbee-ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

————————————————

Jako inspirace, suvenýr či užitečný rádce poslouží netradiční publikace s názvem Staropražská kuchařka. Kromě mnoha starých receptů a unikátních koláží v ní najdete třeba zajímavosti z jídelních návyků Prahy v průběhu historie.

Staropražská kuchařka

Více dárkový předmět a kuriozita než klasická kuchařka, a přece se můžete zároveň inspirovat spoustou prastarých receptů, které znovu objevil nedávno zesnulý znalec historické kuchyně Viktor Faktor.
Text je doplněn zajímavostmi z jídelních návyků Prahy od středověku až po vznik republiky.
Namísto fotografií jídel jej doprovázejí jedinečné koláže
Miroslava Huptycha.
Vychází česky, anglicky, francouzsky, německy, španělsky a rusky. Očekávaným kupujícím cizojazyčných verzí je zahraniční turista nebo Čech hledající vhodný dárek pro své přátele v cizině.

Autor: Viktor Faktor

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7252-745-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Staropražská kuchařka vydalo nakladatelství Práh.

————————————————

Ze zkušených i méně zkušených fotografů se mohou stát profíci, budou-li se řídit radami následující obsáhlé příručky. Fotograf Roberto Valenzuela v ní každého naučí, jak správně fotografovat lidi.

Perfektní fotografie

Příručka pro samouky, díky níž proniknete do tajů (nejen) svatební fotografie.
Tato kniha je pro fotografy, kteří chtějí fotografovat lidi. Je jedno, jestli fotografujete svatby, maturitní plesy, páry, lifestylové portréty, módu, cestovatelské snímky nebo třeba profesní portréty pro firmy.
Roberto Valenzuela v knize Perfektní Fotografie (v originále Picture Perfect Practice) rozděluje umění fotografie na tři hlavní elementy – práce s lokací, pózování lidí a samotné pořízení snímku. Pokud spojíte tyto tři prvky, z problémů se stanou příležitosti a z nemožných fotografií součást vašeho portfolia. Jde v ní o to, poskytnout vám takové nástroje a přístupy, abyste fotili pozoruhodné fotky na jakémkoli místě bez ohledu na jeho estetický půvab. Naučí vás rozebrat si pózu, abyste vytvořili přirozené, vytříbené a sebejisté portréty, bez ohledu na to, kdo stojí před vaším objektivem. Naučí vás pracovat se světlem tak, aby vás nezaskočily žádné světelné podmínky.
Pokud před vaším objektivem stojí člověk, je tato kniha pro vás.

Autor: Roberto Valenzuela
Přeložila: Klaudia Teichmanová

Počet stran: 312
Vazba: brožovaná
Formát: 200×260 mm
ISBN: 978-80-7413-374-9
Doporučená cena: 569 Kč

Knihu Perfektní fotografie vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

Perfektni-fotografie-ukazka

Prolistujte si i několik dalších stránek.

————————————————

Klasické tetování má mnoho úskalí. Jeho aplikace je poměrně bolestivá a ke všemu prakticky nevratná. Jde to ale i jinak. Následující kniha nabízí téměř dvacítku nápaditých návrhů na dočasná a bezbolestná tetování.

Tetování

Tetování bez jehel, čili bezbolestná alternativa klasického tetování je dnes celosvětovým trendem. V knize zjistíte, jak snadno vytvoříte tetování pomocí šablon, obtisků, inkoustu nebo lepidla a třpytek. Můžete si vybrat z různých technik, které jsou v návodech a fotografiích srozumitelně vysvětlené krok za krokem.
Nechte se inspirovat skoro dvacítkou návrhů tetování s praktickými tipy a radami. Najdete tu motivy minimalistické nebo plné fantazie, ozdobné pro zvláštní příležitosti, symbolické mandaly, kmenová a tribalní tetování.
Navíc, tetování bez jehel je dočasné a nezávazné, „vytetované“ šperky, obrazce nebo prohlášení tak na své kůži můžete podle chuti a potřeby střídat a být stále znovu originální!

Dočasné tetovací techniky krok za krokem
Autor: Meyline
Přeložila: Zdeňka Slaninová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 170×230 mm
ISBN: 978-80-735-9553-1
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Tetování vydalo nakladatelství Metafora.

————————————————

Jízdní kolo má několik skvělých vlastností. Na rozdíl od aut výrazně šetří životní prostředí a také podporuje zdravý životní styl. Pokud jste se doposud městské cyklistice vyhýbali, nebojte se a zkuste to. Náš závěrečný titul vám poradí, jak na to.

Městem na kole

Jízdní kolo má i v našich městech obrovský potenciál. Prostě sednete a jedete, už žádný autobus, který nestihnete doběhnout, už žádné dlouhé přešlapování na zastávce, už žádné popojíždění nebo stání v koloně. Bicykl se stává součástí každodenního života stále většího počtu lidí. Do práce, na nákup, do kavárny i na pracovní schůzku jezdí na kole stále více dívek, chlapců, mužů i žen. Proč byste nemohli i vy?
Ovšem jezdit po městě v dopravní špičce není totéž co víkendová projížďka po prázdné polní cestě. Právě tato specifika, odlišnosti, povinnosti i tipy, jak jezdit v plném provozu mezi auty, autobusy, náklaďáky, tramvajemi a chodci, tvoří jádro této knihy. Ostatní kapitoly vám poskytnou všechny informace potřebné pro každodenní jízdu na kole po celý rok. Autoři vám představí různé typy kol a jejich vybavení, tipy, jak jezdit v běžném oblečení i v dešti, a poradí, jak v jízdě vytrvat i za zhoršených podmínek. Některé kapitoly jistě zaujmou i rekreační nebo sportovní cyklisty. Nezáleží na tom, jestli jste úplný začátečník nebo pokročilý cyklista, zda chcete jezdit na kole po městě stále nebo jen občas.
Obsah knihy vznikal téměř deset let, především v podobě článků na internetových stránkách Prahou na kole. Původní články byly přizpůsobeny tomu, aby byly užitečné městským cyklistům v jakémkoliv českém městě. I pravidelní čtenáři Prahou na kole najdou v knize něco nového, protože mnohé texty byly aktualizovány nebo napsány přímo pro tuto knihu. Texty navíc doplňují názorné ilustrace dopravních situací i fotografie, díky nimž poznáte svět městského cyklisty mnohem více!
Oprašte své kolo, nasedněte a zkuste to. Jezděte Městem na kole!

Příručka městského cyklisty
Autoři: Vratislav Filler, Jiří Motýl

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 145×207 mm
ISBN: 978-80-271-0855-8
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Městem na kole vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Mestem-na-kole-ukazka

Přečtěte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZáhady kvantového světa

Damour, Thibault

Argo, 2018

zobrazit info o knizeDog frisbee
Rychlé disky, mrštné skoky

Actunová, Karin

Plot, 2018

zobrazit info o knizeStaropražská kuchařka

Faktor, Viktor – Novotná, Anna

Práh, 2018

zobrazit info o knizePerfektní fotografie

Valenzuela, Roberto

Zoner Press, 2018

zobrazit info o knizeTetování
Dočasné tetovací techniky krok za krokem

Meyline

Metafora, 2018

zobrazit info o knizeMěstem na kole
Příručka městského cyklisty

Filler, Vratislav – Marušíková, Mária – Motýl, Jiří

Grada, 2018

Napsat komentář