Důvody, proč se těšit na budoucnost

Pokrok
Také máte poslední dobou pocit, že média přinášejí jen negativní zprávy? Že svět spěje ke svému konci? Podle Johana Norberga to je ale přesně naopak a ve své knize předkládá deset důvodů, proč se těšit na budoucnost.

Opravdu se náš svět se hroutí? Každodenní zpravodajství hlásí úpadek: zkorumpovaná politika, rasismus, chudoba, války, nerovnost, hlad. Johan Norberg nabízí poučnou a povzbudivou analýzu, jak daleko jsme dospěli při řešení největších problémů, kterým lidstvo čelí. Není potřeba vracet se zpět k dobám, kdy bylo údajně vše lepší. Tváří v tvář strachu jsou fakta jednoznačná. Žijeme v nejlepší době dějin.

Pokrok

Deset důvodů, proč se těšit na budoucnost
Autor: Johan Norberg
Přeložil: Hynek Fencl

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 166×240 mm
ISBN: 978-80-86389-63-9
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Pokrok vydalo nakladatelství Liberální institut ve spolupráci s nakladatelstvím Grada.

O autorovi

Johan Norberg se narodil ve Švédsku v roce 1973 a působí jako je autor, přednášející a dokumentarista. Přednáší o podnikání, globálních trendech a globalizaci po celém světě. Je častým komentátorem ve švédských a mezinárodních médiích a má pravidelný sloupek ve švédském největším deníku Metro. Na stejné téma píše i knihy, zatím jich vydal patnáct a tři editoval. Více informací zjistíte na jeho webu.


Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

Liberalni institut logoLiberální institut je nestátní, nezávislá, nezisková organizace – think-tank, jehož cílem je rozvíjet a aplikovat ideje a programy založené na principech klasického liberalismu. Naše aktivity jsou založené na hodnotách svobody jednotlivce, vlády s omezenými pravomocemi, volného trhu a míru.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePokrok
Deset důvodů, proč se těšit na budoucnost

Norberg, Johan

Grada, 2018

Napsat komentář