Zahrajte si o příběh historického objevu

draci-zuby-perex
Paleontologové Othniel Marsh a Edwin Cope byli ve svém oboru odvěcí rivalové a právě díky své paranoie se Marsh možná připravil o historický objev. Začtěte se do thrilleru inspirovaného skutečnými událostmi z druhé poloviny 19. století.

Souboj mezi velkými americkými paleontology

Píše se rok 1876 a vysokoškolák William musí strávit léto na západě Ameriky, a proto se přidá k paleontologovi Othnielu Marshovi. Paranoidní Marsh pojme podezření, že je William špeh a pracuje pro jeho dávného rivala v oboru, Edwina Copea, a tak nechá mladého studenta napospas městečku plnému zločinců. William nakonec skutečně spojí síly s Copem a společně učiní historický objev. S cenným pokladem v rukou Williamovi hrozí smrtelné nebezpečí a „válka o kosti“ může začít.

Román slavného spisovatele a scenáristy Michaela Crichtona z roku 1974 byl nalezen posmrtně a anglicky vyšel až v roce 2017. Inspiruje se skutečnými událostmi, které vešly do dějin pod názvem „válka o kosti“ – jednalo se o rivalitou dvou paleontologů, kteří neváhali udělat cokoli, aby soupeře v honbě za těmi nejzajímavějšími objevy pošpinili. Paleontologie jako věda se díky tomuto sporu nesmírně rozvinula. Crichton v románu umně kombinuje napínavý příběh s atmosférou Divokého západu a důkladnými rešeršemi ohledně paleontologických reálií.

 

Dračí zuby

Autor: Michael Crichton

Vydalo: nakladatelství Plus
Počet stran: 264
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 6/2018
ISBN: 978-80-259-0921-8

Přečtěte si více o knize Dračí zuby, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout také ukázku.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů od humoristických románů po krimi. Přináší významná díla světové literatury i českou prózu, klasická díla z žánru strašidelné povídky a také se věnuje objevné literatuře non-fiction a komiksům.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

„Prosím, pane, vezměte mě s sebou.“
„Jestli jste chtěl jet, měl jste na inzerát odpovědět minulý týden. Všichni ostatní to udělali. Minulý týden jsme si vybírali ze třiceti přihlášených. Teď už máme vybrané všechny kromě – nejste čirou náhodou fotograf?“
Johnson vycítil příležitost a skočil po ní. „Fotograf? Ano, pane, to jsem. Jsem fotograf.“
„Tak to jste měl říct hned. Pojďte dál.“ Dveře se doširoka otevřely a Johnson poprvé spatřil rozložitou, statnou a důstojnou postavu Othniela C. Marshe, prvního yaleského profesora paleontologie. Byl středně vysoký a zdálo se, že se mu daří poměrně dobře. (str. 16)

 

O autorovi

michael-crichtonMichael Crichton byl světoznámý americký spisovatel, scenárista a producent, držitel několika literárních, filmových i televizních ocenění. Mezi jeho nejznámější romány patří Jurský park, Kmen Andromeda, Vycházející slunce a další. Všechny tyto romány byly také zfilmovány. Z jeho televizní tvorby jsou známé seriály Pohotovost nebo Westworld. Okrajově se věnoval také tvorbě videoher a psaní non-fiction literatury.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Dračí zuby

Když vysokoškolák William zaklepe na dveře paleontologa Othniela Marshe, je nejdříve odmítnut, ale nakonec se k jeho výpravě přece jen přidá. Ovšem paranoidní Marsh mu nedůvěřuje a vidí v něm špeha, kterého vyslal odvěký rival, což Williama dostane do nebezpečné situace. Ale jak se říká, „všechno zlé, je pro něco dobré“, a platilo to i tenkrát. Začtěte se do příběhu o soupeření mezi dvěma velkými americkými paleontology, které vešlo do dějin pod názvem „válka o kosti“.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dračí zuby vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dračí zuby
probíhá od 12. do 25. června 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány dle skutečnosti Dračí zuby

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDračí zuby

Crichton, Michael

Plus, 2018

Zahrajte si o příběh historického objevu - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. horkys horkys napsal:

    Dobrý den, knížka zatím nedorazila, je na cestě ? :D

    • Alena Badinová Alena Badinová napsal:

      Dobrý den, nakladatelé spadající pod společnost AM (tedy i Motto) rozesílají výhry vždy až následující měsíc. Knihy tedy teprve budou odcházet – vzhledem k dovoleným a inventurám (AM má zavřené sklady tuším do 17.7.) je však třeba počítat se zpožděním. Nicméně do konce měsíce byste měl výhru obdržet.

Napsat komentář