Vyhrajte hon za chybějícím dílkem skládačky

lord-john-a-bratrstvo-cepele-perex
Když byl před sedmnácti lety nalezen otec lorda Johna mrtvý s pistolí v ruce, byl označen za agenta jakobitů, což na dlouhou dobu poškodilo rodinnou pověst. Nyní se však zdá, že by ji lord John mohl získat zpět, ale kolik toho kvůli tomu bude ochoten obětovat?

Tajemství rodiny Greyů

Píše se rok 1758. Sedmiletá válka je v plném proudu a Anglie bojuje v Porýní na straně Prusů. Pro lorda Johna a jeho urozeného bratra Hala bude bojiště vítaným oddechem od mučivé záhady, která se skrývá v rodinné minulosti. Před sedmnácti lety byl otec lorda Johna, vévoda z Pardloe, nalezen mrtvý s pistolí v ruce. Obvinění, že byl agentem jakobitů, navždy poskvrnily rodinnou čest.

Nyní se duchové minulosti probouzí. Bratr lorda Johna za záhadných okolností obdržel stránku ze ztraceného deníku jejich zesnulého otce. Kdosi zneužívá dávné hříchy, aby se rodině Greyů vysmíval, ale Hal, který má svá vlastní tajemství, se tím odmítá zabývat a svému bratrovi přikáže, aby reagoval stejně. Frustrovaný John se obrátí na muže, který byl jak jeho vězněm, tak jeho zpovědníkem: skotského jakobitu Jamieho Frasera.

Fraser mu toho může povědět mnoho – a mnoho také zatajit. Ale válka, zakázaný románek a Fraserova vlastní tajemství Greyovo pátrání zkomplikují. Dokud James Fraser nevydá chybějící dílek šokující skládačky, a lord John, rozpolcený mezi svou odvahou a svým svědomím, se nebude muset rozhodnout, jestli je ochoten kvůli rodinné cti obětovat život.

 

Lord John a Bratrstvo čepele

Autorka: Diana Gabaldon

Vydalo: nakladatelství Omega
Překlad: Kateřina Heřmanová
Počet stran: 552
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 6/2018
ISBN: 978-80-7390-641-2

Přečtěte si více o knize Lord John a Bratrstvo čepele, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Omega.

Nakladatelství Omega se zabývá především vydáváním klasické české a světové literatury s novými obálkami, ale věnuje se i novým autorům a knihám. Vydává publikace v pestré škále edičních řad, mimo jiné edice Beletrie, kde vycházejí knihy českých i světových autorů. Specialitou mezi edicemi je regionální literatura – pověsti a městské legendy.

 

O autorce

Diana-GabaldonDiana Jean Gabaldon Watkins se narodila v Arizoně. Otec byl Američan mexického původu, matčiny kořeny sahaly do Anglie. Vystudovala zoologii, mořskou biologii a behaviorální ekologii. Po studiích pracovala na Arizonské univerzitě a v roce 1984 založila významný vědecký čtvrtletník Science Software Quarterly. S literaturou začala o čtyři roky později a rozhodla se pro historickou tématiku okořeněnou dávkou fantasy. Na začátku psala proto, aby si dokázala, že to zvládne, ale když výsledek ukázala známým, přesvědčili ji, že by svůj příběh měla publikovat. Debutovala knihou Cizinka, která se pak stala první částí velmi oblíbené série, jež má již devět svazků. Její knihy vyšly ve dvaačtyřiceti zemích a byly přeloženy do třiceti osmi jazyků. V roce 2014 byl podle série Cizinka natočen oceňovaný televizní seriál se Samem Heughanem v roli Jamieho a Caitrionou Balfeovou v roli Claire. V současné době se připravuje čtvrtá řada seriálu.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Omega)

 

Vyhrajte knihu Lord John a Bratrstvo čepele

Smrt vévody z Pardloe před sedmnácti lety poskvrnila čest rodiny Greyů a nyní se někdo rozhodl dávné hříchy vytáhnout znovu na světlo, aby se mohl vysmívat vévodovým synům. Lord John to tak nemíní nechat a odvážně se pouští do pátrání. Jenže to nebude mít jednoduché, protože ti, kteří by mu mohli pomoci, mají svá vlastní tajemství a nestojí o to, aby se o nich někdo dozvěděl. Navíc se lord John bude muset rozhodnout, zda je kvůli cti rodiny ochoten obětovat svůj život. Jaká bude jeho volba, to už si přečtěte v románě Diany Gabaldon.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Omega vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Lord John a Bratrstvo čepele vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Lord John a Bratrstvo čepele
probíhá od 6. do 19. června 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Lord John a Bratrstvo čepele

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLord John a Bratrstvo čepele

Gabaldon, Diana

Edice Knihy Omega, 2018

Napsat komentář