Kdo zradil Operační skupinu X?

sebevrazedny_oddil
Operační skupina X je oddíl superpadouchů, kteří ve své kariéře selhali a byli dopadeni. Nyní si mohou podstatně zkrátit trest výměnou za to, že budou nasazovat své životy v boji proti zlu. Jeden z nich však ostatní zradil…

Komiksová kniha Sebevražedný oddíl: Vzestup Baziliška, kterou vydalo roku 2018 nakladatelství BB/art, je dílem autorského dua ve složení Adam Glass a Fernando Dagnino. Adam Glass je scénárista a televizní producent, jenž má na svém kontě například spolupráci na námětu, psaní scénářů a produkci velmi úspěšného seriálu Lovci duchů. Je autorem scénářů k seriálům Odložené případy, Blue Collar TV a The Cleaner. Pro DC Comics napsal minisérii Flashpoint: Legion of Doom. Fernando Dagnino zahájil svou kariéru jako ilustrátor dětské literatury, nezávislý tvůrce v reklamním průmyslu a designér atrakcí pro Walt Disney Imagineering. Výhradně pro DC Comics pracuje od roku 2008. Stal se kreslířem titulů jako Superman, Justice League: Generation Lost, SupergirlRessurection Man a dalších.

Na našich stránkách si nezapomeňte přečíst recenzi na knihu Sebevražedný oddíl: Kopanec do zubů.

img20180520_13160169

Sebevražedný oddíl, jinak též Operační skupina X, je tým superpadouchů v proměnlivém složení (občas někdo zemře či zběhne), ve kterém hrají hlavní roli postavy Deadshota, Harley Quinn a El Diabla. Sebevražedný oddíl úkoluje Amanda Wallerová, členka dvou tajných organizací. Jelikož hlavní hrdinové jsou ti nejhorší vrahové a zločinci, nastávají v týmu občas rozbroje. Tentokrát se ukázalo, že jeden z oddílu je zrádce, který dostal od Regula (vůdce organizace Bazilišek) za úkol zavraždit Amandu Wallerovou a vyzradit existenci Operační skupiny X celému světu.

Hlavním cílem Sebevražedného oddílu se nyní stává odhalit zrádce a zničit tajnou organizaci Bazilišek, která je jakousi nebezpečnou sektou s mnoha stoupenci a nejasnou strukturou. Členové oddílu se mají do této sekty infiltrovat a následně ji zlikvidovat. Kromě divoké jízdy, která hlavní hrdiny zavede na stopu nebezpečného Regula, se čtenáři dočkají klíčového příběhu počátků záhadné Amandy Wallerové z nultého čísla řady, ve kterém bude odhalen skutečný důvod jejího nepřátelství s Regulem.

img20180520_13153417

Příběh komiksové knihy Sebevražedný oddíl: Vzestup Baziliška je místy lehce chaotickou smrští akce. Na rozdíl od předcházejícího dílu série si autoři příliš nepohrávali s jednotlivými charaktery, které v průběhu příběhu nezaznamenaly větší progres. Myslím, že větší důraz na mezilidské vztahy na úkor akčních scén by komiksu vyloženě prospěl, protože by výsledek nepůsobil tak křečovitě dynamicky. Na druhou stranu musím pochválit velmi kvalitní kresbu, která se k akčnímu stylu vyloženě hodí.

Komiks Sebevražedný oddíl: Vzestup Baziliška doporučuji čtenářům, kteří hledají komiks plný akčních scén a slavných komiksových postav.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSebevražedný oddíl 2: Vzestup Baziliška

Dagnino, Fernando – Glass, Adam

BB/art, 2018

Napsat komentář