Nová a vylepšená vydání

Tipy_Tracyho tygr_Plavby sebevrahu
Připomeňte si s novými upravenými a doplněnými vydáními své oblíbené příběhy! Přinášíme vám tipy na slavnou novelu Williama Saroyana i na úspěšný cestopis Miroslava Náplavy.

Lyrická moderní pohádka vypráví o mladíkovi, který chová černého pantera, jehož považuje za tygra. Tracyho tygr ale není pouze domnělým tygrem. Je vším, co naplňuje život mladého člověka, včetně lásky. Zároveň představuje sarkastický výsměch americkému bulvárnímu tisku a senzacechtivosti. V pořadí šesté, v tomto překladu páté, vydání nově vychází v nakladatelství Argo.

Tracyho tygr

Autor: William Saroyan
Přeložil: Jiří Josek
Ilustroval: Štěpán Dančo

Počet stran: 153
Vazba: vázaná
Formát: 150×155 mm
ISBN: 978-80-257-2227-5
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Tracyho tygr vydalo nakladatelství Argo.

Americká kultovní novela v novém vydání s vynikajícími ilustracemi Štěpána Danča. Půvabný příběh Thomase Tracyho, newyorského mladíka, ke kterému se jednoho dne připojí jako stálý společník tygr, aby ho naučil důležitým věcem, jež potřebuje mladík ke své proměně v muže.

 

Ukázka z knihy

Tracyho tygr_ukazka

 

William Saroyan

William Saroyan (1908–1981) byl americký spisovatel, prozaik a dramatik. Narodil v rodině arménských přistěhovalců. Po otcově smrti byl dán i se svými třemi nezletilými sourozenci do sirotčince. Prošel různými zaměstnáními, od třicátých let se věnoval literatuře a divadlu. Žil střídavě v Paříži a Fresnu. Je autorem řady povídek a románů i divadelních her, např. Lidská komedie (1943, román), Dobrodružství Wesleye Jacksona (1946, román), Tracyho tygr (novela), O neumírání (1963, kniha má vzpomínkový a úvahový ráz), Mé srdce je v horách (1939, divadelní hra), Odvážný mladý muž na létající hrazdě, Říkají mi Aram, Mami, mám tě ráda aj.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek www.spisovatele.cz.

 

Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992 a vydalo více než dva tisíce titulů. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů, ale i objevovat pozoruhodné autory nové. Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

————————————————

Prožijte jedinečné dobrodružství s partou odvážlivců, která na primitivních plavidlech brázdila oceány. Cestopis Miroslava Náplavy Plavby „sebevrahů“ vychází již potřetí, aby svým čtenářům připomněl nejen osobnost Eduarda Ingriše.

Plavby „sebevrahů“

Autor: Miroslav Náplava

Počet stran: 232
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-7565-234-8
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Plavby „sebevrahů“ vydalo nakladatelství Jota.

Na primitivních plavidlech napříč oceány – s úvodním slovem Thora Heyerdahla jr., Miroslava Zikmunda, Miloslava Stingla, Petra Horkého a doslovem Niny Ingrišové. Třetí vydání Plaveb „sebevrahů“ (tak posádky plavidel častovali odpůrci) vychází po více než 70 letech po úspěchu legendární plavby voru Kon-Tiki. Před třemi lety balzové vory Tupac Yupanqui a Rahiti Tane, v rámci expedice Kon-Tiki 2, dopluly za 43 dní z Jižní Ameriky na Velikonoční ostrov. Legenda žije, dobrodružství pokračuje! Zažijte neuvěřitelné výpravy odvážlivců napříč oceány!

 

Ukázka z knihy

Plavby sebevrahu_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

 

Více o knize

K největším dobrodružstvím dvacátého století patří plavby odvážlivců na primitivních plavidlech napříč oceány. Jména Thor Heyerdahl nebo Eric de Bisschop vešla do historie mořeplavby i vědy. Opomíjeným hrdinou, který se v padesátých letech dvacátého století vydal s vorem Kantuta napospas vlnám Pacifiku, byl Čech Eduard Ingriš. To však nebylo jediné Ingrišovo velké dobrodružství. Za první republiky začal jako veleúspěšný hudební skladatel – kromě množství operet je i autorem stovek písní, včetně slavné Niagary. Po odchodu z Československa prožil po roce 1948 dramatické období, kdy se téměř bez prostředků protloukal Jižní Amerikou, aby se nakonec i tam stal obdivovaným hudebníkem a dirigentem, posléze filmařem a mořeplavcem. Podával si ruku s prezidenty, přátelil se s hollywoodskými celebritami, jeho filmová hudba byla nominována na Oscara, byl poradcem spisovatele Ernesta Hemingwaye a přítelem Thora Heyerdahla. A v rodné zemi upadl takřka v zapomnění!

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

 

Miroslav Náplava

Miroslav Náplava (* 1966) je spisovatel, editor a režisér cestopisných dokumentů. Také je účastníkem a organizátorem řady expedic např. Olgoj chorchoj nebo Tajné vraky na Maledivách. Je to milovník cestování, kávy, hor, říční plavby, hudby a poezie. Často prohlašuje: „V mém věku už není čas být nešťastný.“ Společně s Petrem Horkým napsal pět knih – Dvě cesty za archeologiíSloni žijí do sta let (s Miroslavem Zikmundem), bestseller Cuba Libre (oceněný Cenou Egona Erwina Kische), Honba za obřím červem a Albánie. Kráska se špatnou pověstí. Náplava je editorem dvousvazkového výboru z díla cestovatelů Hanzelky a Zikmunda, Legenda H+Z, Legenda Z+H. Fenomén českého cestopisu. Podívejte se také na reportáž ze křtu knihy Legenda Z + H. Náplava několik let systematicky pracuje na travelpunkovém pojednání o renesančním cestovateli Kryštofu Harantovi. Publikoval mnoho cestopisných reportáží v magazínech Lidé a zeměKoktejlNational Geographic Česko aj. Od roku 2012 je šéfredaktorem interaktivního magazínu Srdcaři.cz. Jako režisér pracoval na řadě dokumentů, např. Annapurna. 13. osmitisícovka Radka Jaroše (Hlavní cena a Nejlepší dokument Sportfilm Liberec 2015), Baťův kanál. Vzkříšení snu (2. cena PAF Tachov 2017), pozitivní seriál o inspirativních lidech Srdcaři (24 epizod, Stream.cz – Zvláštní cena MFOF 2016) aj. K celovečernímu dokumentu Petra Horkého Století Miroslava Zikmunda natočil film o filmu a v posledních třech letech pracoval na vzniku této publikace.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

 

Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi jedno z největších nakladatelství v České republice.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete zajímavé knížky za výhodné ceny.

Líbily se vám tipy na nová vydání oblíbených knih? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTracyho tygr

Saroyan, William

Argo, 2018

zobrazit info o knizePlavby „sebevrahů“

Náplava, Miroslav

Jota, 2018

Napsat komentář