Právnička v ohrožení

Tobisman_Pochybnost
Strhující thriller s řadou překvapivých zvratů nadchne fanoušky Larssonovy trilogie Milénium i Soderberghova filmu Erin Brockovich.

Caroline Audenová získá práci ve špičkové právní kanceláři v Los Angeles a je nadšená z nové výzvy – a vděčná za to, že může zapomenout na svou temnou minulost počítačové hackerky. Její nový šéf ji pověří úkolem zjistit, jestli oblíbená geneticky modifikovaná potravina nezpůsobuje u lidí selhání ledvin. Caroline nemá udělat nic víc než prozkoumat podklady a seznámit nadřízené s tím, co zjistila, jenže její technické dovednosti a intuice ji zavedou mnohem dál, než původně zamýšlela. Když začne tušit, že by mohla existovat souvislost mezi smrtí uznávaného vědce a netransparentním biotechnologickým gigantem, hlasitě se ozve proti zjevné křivdě a brzy se sama ocitne na mušce. Čas se krátí a tisíce životů jsou v ohrožení… včetně toho jejího. Teď musí tahle nezkušená začínající právnička s problematickou minulostí a zálibou v hackerství prokázat, že firma s majetkem v řádu miliard dolarů způsobila smrt tisíců lidí – než dostanou i ji samotnou.
Přestože je Pochybnost autorčinou prvotinou, C. E. Tobisman napsala strhující a čtivý thriller, který si v ničem nezadá s nejlepšími romány Johna Grishama. Příběhem prostupuje všudypřítomná paranoia, takže čtenář do poslední stránky netuší, komu může věřit. A rozuzlení je nečekané a šokující, jak už tomu u podobných knih má být…

 

Pochybnost

Autorka: C. E. Tobisman
Přeložila: Monika Pavlisová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 165×215 mm
ISBN: 978-80-7588-049-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Pochybnost vydalo nakladatelství Mystery Press.

 

Ukázka z knihy

Doktor běžel lehkým krokem po cestě lemované stromy. Když dorazil ke kopci, který se táhl podél pobřeží, zrychlil a pustil se nahoru, přesně jak to doporučovali v Běžcově světě. I při té námaze mu v hrudi narůstal hřejivý pocit satisfakce. Všechny jeho oběti za to stály. Jeho profesní život byl obtěžkán složitými rozhodnutími, kompromisy a nesnadnými výzvami. Ale dnes mohl ospravedlnit jednu každou z nich.
Chvilku si dovolil oddávat se svému triumfu. Ta emoce byla mezi ostatními tak nějak nepatřičná, ale i tak si ji užíval sám. Kolik lidí může říct, že jejich životní dílo má cenu? Že jejich čas na Zemi něco znamená? Doktor dnes věděl s jistotou, že ten jeho rozhodně ano.

Přečtěte si celou ukázku.

 

C. E. Tobisman

TobismanPoté co C. E. Tobisman absolvovala právnickou fakultu na univerzitě v Berkeley, již takřka patnáct let pracuje jako advokátka u kalifornských odvolacích soudů a rovněž u Nejvyššího soudu. V roce 2016 debutovala thrillerem Pochybnost, ve kterém poprvé představila Caroline Audenovou. Právnička s hackerskou minulostí (jejímiž předobrazy by mohly být Lisbeth Salanderová a Erin Brockovichová) se v něm musí postavit biotechnologické korporaci. Tobisman na román o rok později navázala dalším Carolininým případem nazvaným Důkaz, v němž zavítala do nevypočitatelného světa neziskových organizací. Pod jménem Cynthia Tobisman pak napsala scénář pro komiks Uvnitř smyčky. C. E. Tobisman žije s manželkou, třemi dětmi a psím rošťákem Huxleyem v Los Angeles.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Mystery Press.


Nakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (genealogické thrillery Stopy v krvi a Hluboký hrob) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePochybnost

Tobisman, C. E.

Mystery Press, 2018

Napsat komentář