Nenechte si ujít v týdnu od 30. dubna do 6. května 2018

nenechte_si_ujit
Ani tato neděle nebude výjimkou – opět vám přinášíme pozvánky na zajímavé literární akce, které se konají v příštích dnech. Například se můžete zúčastnit autogramiády Gabriely Koukalové, které nedávno vyšla hodně diskutovaná kniha.

Akcí je ale rozhodně víc, ve Zlíně se chystá autorské čtení Petry Soukupové a v Hradci Králové bude předčítat Arnošt Goldflam.

pondělí 30. dubna se v Knihkupectví Luxor v Opavě uskuteční autogramiáda Jana Krause k jeho nové knize Můj soukromý buzynes. Moderátor v knize popisuje svůj život z pohledu byznysu, který ho tak nějak neustále provázel – a to už od dětských let. Za ty roky má opravdu co vyprávět, vždyť s každým novým obchodem přišel i nový příběh. Autogramiáda knihy začíná v 16.00.

Ve středu 2. května se stavte v 17.00 do knižní kavárny Knihkupectví Dobrovský v Brně na ulici Joštova. Přijede nejúspěšnější česká biatlonistka Gabriela Koukalová se svým manželem Petrem Koukalem na svou autogramiádu k nové knize Jiná Gabriela Koukalová. Biatlonistka upoutala svou knihou velkou pozornost, přiznala v ní totiž plno do té doby neznámých informací, od poruchy příjmu potravy až po neshody v biatlonovém týmu. Pokud vás tato kniha zaujala, můžete si přijít pro autogram.

IMG_1436A do třetice všeho dobrého tu máme další autogramiádu. Do Knihkupectví Luxor ve Zlíně přijede ve středu 2. května Ladislav Špaček. Tiskový mluvčí prezidenta Havla napsal už mnoho knih, věnovaných především etiketě, i proto je považován za jednoho z největších odborníků právě na správné společenské chování. Znát od něj můžete například knihy Etiketa do kapsyObrazová etiketa nebo třeba Dědečku, vyprávěj, kde hravou formou vysvětluje etiketu nejmenším dětem. Současně je také autorem titulu Deset let s Václavem Havlem, kde popisuje svoje působení na Hradě. Autogramiáda začne v 16.00.

Podíváme se i do hlavního města. Ve středu 2. května pořádá pražská Městská knihovna besedu s Klárou Smolíkovou a Jiřím W. Procházkou. Tato autorská dvojice se věnuje psaní sci-fi, dětské literatury a detektivek. Návštěvníci se dozví nejen to, kde jsou styčné body těchto žánrů, ale třeba i to, jak autorům jde psaní ve dvou. A jaké tituly už vydali? Například Vynálezce AlvaMrtvá šelma či Tajná dvojka A+B. Beseda se koná v Domu čtení na ulici Ruská od 18.00.

Ve středu 2. května se toho v Městské knihovně v Praze koná požehnaně. Například na pobočce v Proseku se od 17.00 uskuteční literární pořad O knížkách nad šálkem čaje. Tématem tentokrát bude knížka Rudolfa Kalčíka a Davida Jana Žáka Král Šumavy. Proč v původní, nevydané verzi románu jednají a hovoří hlavní postavy jinak, než jak jsme zvyklí ze samotné knihy nebo z filmu, který Karel Kachyňa natočil na její motivy? I toto během večera poodhalíte. Pořadem bude provázet Martin Tichý.

Ve čtvrtek 3. května se vrátíme do Zlína. V Krajské knihovně Františka Bartoše bude mít od 17.00 autorské čtení spisovatelka Petra Soukupová. Z její tvorby můžete znát například knihu Zmizet, za kterou získala cenu Magnesia Litera, Pod sněhem (recenzi na tuto knihu si můžete přečíst na našich stránkách) nebo Kdo zabil Snížka? Ve Zlíně představí svůj nový titul o rodinných starostech i radostech Nejlepší pro všechny. Moderátorem akce bude šéfredaktor nakladatelství Host Miroslav Balaštík.

Still0709_00000_2crVýčet vybraných literárních akcí ukončíme v Hradci Králové. Ve čtvrtek 3. května přijede do Městské knihovny Arnošt Goldflam a bude zde mít autorské čtení. Tento spisovatel, dramatik a divadelní režisér zde bude číst ze svých povídek pro dospělé. S návštěvníky si ale také popovídá o svém životě a své tvorbě, pokud tedy patříte mezi jeho příznivce, určitě se do knihovny stavte, autorské čtení začíná v 17.00. Čekání si můžete zkrátit přečtením povídky, kterou Arnošt Goldflam přispěl do naší rubriky Čtení ke kávě.

 Další zajímavé literární akce najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář