Zasoutěžte si o boj bývalého agenta proti teroristům

zabijakovo-mlceni-perex
Bývalý agent Mossadu David Slaton jako by zmizel z povrchu zemského. Jeho žena se synem mají za to, že je mrtvý, bezvýsledně po něm pátrá policie v několika zemích a nedokážou ho najít ani bývalí kolegové. Jenže David je zároveň jedinou šancí na záchranu…

Teroristický útok s nedozírnými důsledky

Ztracené dopravní letadlo se stává teroristickou zbraní. To je dostatečně pádný důvod, aby CIA najala bývalého agenta Mossadu Davida Slatona…

V umění zmizet beze stop by David Slaton sotva našel konkurenta. Bezvýsledně po něm pátrá policie v několika zemích. Nedokáže se s ním zkontaktovat ani jeho někdejší zaměstnavatel, Mossad. Dokonce i jeho žena a syn jsou přesvědčeni, že je mrtvý. Dost ho tedy zaskočí, když se stane cílem útoku speciální zásahové jednotky. Jednoho muže zabije a sám uniká.

Na opačném konci světa, v ubíjejícím vedru Amazonie, si bezvýznamný letecký přepravce koupí zničené letadlo. Následně se stroje ujmou týmy mechaniků a horečnatě se ho snaží uvést do provozuschopného stavu. Při prvním letu se letoun zřítí do oceánu.

Ve stejném čase se CIA zaobírá dvěma různými případy: zabijákem, který postupuje Evropou a zanechává za sebou řadu mrtvých těl, a záhadnou ztrátou velkého letadla. Teprve když vyjde najevo, že tyto dvě záležitosti jsou pevně propojené, že onoho zabijáka mylně považovali za mrtvého a že ztracené letadlo bylo přebudováno na nástroj teroristického útoku s nedozírnými důsledky, začne centrála americké špionážní služby rázně jednat. Pokud nemá dojít k nejhoršímu, je třeba znovu začít důvěřovat jedinému muži, který je může zachránit: Davidu Slatonovi.

 

Zabijákovo mlčení

Autor: Ward Larsen

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Dalibor Míček
Počet stran: 520
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2018
ISBN: 978-80-7498-260-6

Přečtěte si více o knize Zabijákovo mlčení, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

Existuje možnost, že si přicházejí jen promluvit? Chtějí si snad najmout jeho služby?
Ne, usoudil Slaton. Nikdy nepracoval jako žoldnéř, a kromě toho by takové vyjednávání nevyžadovalo čtyři muže. Odhodil přetvářku a zpříma se na každého krátce, ale upřeně zahleděl. Pokud by se jejich krok nezměnil, pořád by existovalo mírové východisko. Všichni čtyři však zrychlili. Vyhýbali se chodcům pružnými, úspornými pohyby, a když jeden z nich vsunul ruku pod vlající cíp košile, hádanka byla definitivně vyřešena. Slaton se díval na dobře nacvičenou likvidační operaci, bohužel z té nejméně vhodné pozorovatelny. (str. 28–29)

 

O autorovi

ward-larsenŠpionážní thrillery Warda Larsena patří jednoznačně k tomu nejlepšímu, co soudobá literatura v tomto žánru nabízí. Jsou nabité akcí i technickými detaily, na které by byl podle amerického recenzenta pyšný i Tom Clancy. Ostatně není divu: než se Larsen začal věnovat literární tvorbě, působil jako pilot Air Force a také jako vyšetřovatel leteckých nehod. Autentičnost a dravý spád Wardovy prvotiny Dokonalý zabiják vedly k rozhodnutí vytvořit filmovou verzi, na které právě probíhají přípravné práce.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Zabijákovo mlčení

Vrah řádící v Evropě a zmizení velkého letadla spolu na první pohled nikterak nesouvisí, ale jen do té doby, než agenti CIA zjistí, že za oběma případy stojí jeden a ten samý muž. Jedinou nadějí na záchranu se zdá být David Slaton, jenže není k nalezení. Podaří se ho vypátrat a přesvědčit ke spolupráci dříve, než teroristé připraví vše potřebné pro svůj ďábelský plán? To si přečtěte ve špionážním thrilleru Warda Larsena.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Zabijákovo mlčení vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zabijákovo mlčení
probíhá od 13. do 26. dubna 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 špionážní thrillery Zabijákovo mlčení

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZabijákovo mlčení

Larsen, Ward

Domino, 2018

Napsat komentář