Vyhrajte napínavý psychologický techno-thriller

oni-nevedi-co-cini-audiokniha-perex
Joe Chayefski si v Americe vybudoval úspěšnou neurovědeckou kariéru, která mu však přinesla nejen uznání kolegů, ale také nebezpečné problémy. Zdá se, že protesty proti jeho pokusům by mohly vyústit násilím. Podaří se mu zachránit ty, které miluje?

Výzkum nebo rodina?

Úspěšný neurovědec Joe Chayefski je muž s mnoha problémy, a to nejen takovými, které občas sami zažíváme, ale i mnohem méně obvyklými. Jeho žena je zahlcena prací, dcera tráví většinu času se smartphonem nejnovější generace a kdosi neznámý začal obtěžovat rodinu protesty proti Joeovým laboratorním pokusům na zvířatech. Vše to nejspíše souvisí s jeho bývalou ženou. Ve snaze bránit sebe i svou novou rodinu před násilím je Joe donucen přehodnotit své postoje a podniknout drastické kroky, aby zachránil všechny, co miluje.

Tento úspěšný a komplexní společenský román, který se odehrává v blízké budoucnosti, s sebou přináší vypjaté psychologické drama, jehož pasáže spadají také do žánru techno-thrilleru nebo dokonce techno-horroru. Hlavní hrdinové se musí potýkat s bezohlednými technologickými firmami, mediálními monopoly, farmaceutickému průmyslu i teroristickými buňkami. Navíc postavy pronásleduje také neklid a nespokojenost se současným světem, citové odcizení i vzájemné nedorozumění mezi evropskou a americkou kulturou.

 

Oni nevědí, co činí

Autor: Jussi Valtonen

Vydalo: vydatelství Audiotéka.cz
Interpret: Filip Švarc
Překlad: Michal Švec
Délka: 24 hodin 5 minut
Vydáno: 3/2018

Přečtěte si více o audioknize Oni nevědí, co činí, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

audiotekaCZ_logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorovi

Jussi Valtonen je finský spisovatel a mimoto také vystudovaný psycholog původem z Finska. Psychologii vystudoval na Univerzitě v Helsinkách a neuropsychologii na Univerzitě Johnse Hopkinse v Baltimoru. Za svůj první román Balancování získal cenu J. H. Erkka pro mladé spisovatele. Jeho druhý román se dostal na nejvyšší příčky v hodnocení kritiky i blogery. Za svůj poslední spisovatelský počin získal prestižní cenu Finlandia. Kromě psaní knížek se věnuje vědeckému výzkumu. Se svou manželkou a dvěma dětmi žije v Helsinkách.
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu Oni nevědí, co činí

Joe Chayefski je úspěšným neurovědcem, kterému však jeho výzkum přináší nejen úspěch, ale také mnoho problémů. Při svých pokusech totiž pracuje se zvířaty, což se zřejmě někomu nelíbí natolik, že je dokonce odhodlán je zastavit pomocí vydírání a násilí. Zdá se pravděpodobné, že by za výhrůžkami mohli stát ekologičtí aktivisté, mezi které však patří i Joeův syn z předchozího manželství. Hlavní hrdina bude muset důkladně přehodnotit své postoje, aby uchránil svoji novou rodinu, ale uvědomí si to včas? To si poslechněte v audio verzi psychologického thrilleru Jussiho Valtonena, který namluvil Filip Švarc.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu Oni nevědí, co činí vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Oni nevědí, co činí
probíhá od 7. do 20. dubna 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy Oni nevědí, co činí

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOni nevědí, co činí
Audiokniha

Valtonen, Jussi

Audiotéka.cz, 2018

Napsat komentář