Novela plná erotiky a vnitřních dilemat

Klineni
Radek Lehkoživ je znám především jako autor poezie. Od ní si odskočil a napsal novelu, kde hlavní hrdina bojuje s rozporuplnými pocity. Na jedné straně stojí touha po lásce a dobrodružství, na straně druhé potřeba klidu u rodinného krbu. Knihu doprovází umělecké akty.

Působivá novela plná erotiky i vnitřních dilemat ženatého muže středního věku je vůbec první vydanou prózou známého básníka Radka Lehkoživa. V nevelkém, ale o to silnějším příběhu, sledujeme vnitřní život otce rodiny, básníka a pijana v jedné osobě, kterému nečekaně zkomplikují život erotické zálety. Knížka odkrývá hrdinovo rozporuplné pojetí lásky a strádání vyplývající z protichůdných tužeb po lásce, dobrodružství i klidu „u rodinného krbu“. Vyznění příběhů doplnili uměleckými akty přední český herec a autorův kamarád Hynek Čermák a jeho manželka, herečka Veronika Čermák Macková.

Ukázka z knihy

Magda mi volala včera. Opět nečekaně. Právě jsem seděl ve vlaku a skoro jí nerozuměl. Nikam nemůžu, řekl jsem jí. Dnes ne. Hlídám děti, slíbil jsem to ženě. Byla rozladěná. To jsem pochopil. Smůla. Mám taky svoje povinnosti. Jde teda prý na pivko sama. Trávila celý den psaním bakalářky. Potřebuje se rozptýlit. Odměnit se za vynaložené úsilí. Nemůžu jí přece bránit. Je mladá, svobodná holka. Ať si užívá.

Podívejte se, jak pokračuje naše ukázka.

Zajímavosti o knize

„Každý autor má samozřejmě právo na erotické fantazie a nepopírám, že na nevěru pomyslí snad každý déle ženatý muž. Já se s těmito myšlenkami vyrovnal psaním a je na každém, ať si udělá obrázek, co z knihy je pravda a co ne. Každopádně svou ženu miluju a ztotožňovat hrdinu knihy s autorem je docela častou chybou,“ říká básník Lehkoživ.

Radkovy knížky mám rád a jsem jeho stálým čtenářem, a protože se už nějakou dobu známe, dal mi přečíst svou novou prózu a mně se velmi líbila. Slovo dalo slovo a vznikla tahle knižní spolupráce,“ říká oblíbený český herec Čermák, který je společně s manželkou Veronikou spoluautorem jedenácti uměleckých aktů v knize Klínění, z nichž jeden je i podkladem pro obálku.

Kmotrem knihy je David Vondráček, dokumentární režisér a držitel ocenění Český lev.

Klínění

Autor: Radek Lehkoživ

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 207×209 mm
ISBN: 978-80-9066-461-6
Doporučená cena: 290 Kč

Knihu Klínění vydalo nakladatelství Mlhovina.

O autorovi

Radek Lehkoživ se narodil roku 1975 v Kroměříži a aktuálně žije v Praze. Spíše píše poezii, např. básnické sbírky Příšeří se či Teatrálium. Jméno Lehkoživ není pseudonym, jde o autorovo skutečné občanské jméno, kterým se podle volně dostupných údajů na internetu honosí v České republice 42 osob.


Nakladatelství Mlhovina vzniklo v říjnu roku 2016. Jeho stěžejní náplní bude nakladatelská činnost. Rádi by se zaměřili především na vydávání knih z oblasti literatury faktu, regionální literatury a publikací pro děti a mládež. Doplňkově chtějí podporovat původní českou beletristickou i básnickou tvorbu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKlínění

Lehkoživ, Radek

Mlhovina, 2018

Napsat komentář