Ukázka z knihy Klínění (Radek Lehkoživ)

Klineni
Radek Lehkoživ si odskočil od poezie a napsal novelu, jejímž hlavním hrdinou je ženatý muž středního věku, kterému život zkomplikují erotické zálety. Příběh doprovází umělecké akty Hynka Čermáka a Veroniky Čermák Mackové.

Knihu Klínění od autora Radka Lehkoživa
vydalo nakladatelství Mlhovina v edici Čtverec.

Na vršovickým nádraží mě málem trefil holub. Plesklo to těsně vedle mě. Že by šťastný znamení? Nebo naopak varování.

Magda mi volala včera. Opět nečekaně. Právě jsem seděl ve vlaku a skoro jí nerozuměl. Nikam nemůžu, řekl jsem jí. Dnes ne. Hlídám děti, slíbil jsem to ženě. Byla rozladěná. To jsem pochopil. Smůla. Mám taky svoje povinnosti. Jde teda prý na pivko sama. Trávila celý den psaním bakalářky. Potřebuje se rozptýlit. Odměnit se za vynaložené úsilí. Nemůžu jí přece bránit. Je mladá, svobodná holka. Ať si užívá.

Večer jsem spal s manželkou. Za posledních čtrnáct dnů srovnala skóre s Magdou na dva. Teda co se společně strávených milostných nocí týče. To je ale zápas. Nervák. Jsem z toho celý napnutý. Kdo nakonec odejde jako vítěz? V duchu se tomu směju a zároveň trpím. Břichohrudními tlaky. Už si na to snad i zvykám.

S Magdou jsme se domluvili, že mi zavolá nebo napíše. Sejdeme se pozítří. Asi. Jede s rodiči domů, prý budou v Praze. Ale kvůli mně by se prý vrátila. Asi. Nejistota, která provází tenhle rozhovor je strašidelně všudypřítomná. Asi.

Monika je děsivě nevázaná. Scházíme se tajně, třeba jen na půlhodinku. A tajně si veřejně užíváme. Hned poté se jakoby nic rozejdeme. Stačí mi při tom všem ještě vyprávět, jak měla těžký dětství. Tahle holka je tmavší, jakoby dobře opálená. Cikánskou krev popírá. Schválně jsem se jí ptal. O ničem takovým jí není nic známo. Je čistokrevná Východňárka. Existuje to vůbec? Smějeme se a ona se mi při tom vrtí na klíně. Pro náš vztah jsou hodně důležitý lavičky v parcích. Zpětně doceňuju toho, kdo je vymyslel. A pak taky zkušební kabinky v prodejnách oděvů. Nikdy jsem netušil, jaký je to vlastně bezpečný místo na sex. Musí jich tam ale být dostatečný množství, aby zákazníci a hlavně prodavačky nepojali hned podezření.

Monika to měla perfektně zmapovaný. Co se týče počtu vykonaných aktů, byla Monika už dávno jistým vítězem ligy. Jinde se hrálo spíš o záchranu. Na druhou stranu tam zase bylo aspoň čemu ještě fandit. S Monikou mě to rychle přestávalo bavit. Příliš hektický na můj vkus. Furt jenom sex, sex, sex. Moc vrcholový. Moc vyvrcholení. Sex. Nic jsem k ní necítil. Trošku mě to děsilo. Hodit ručník do ringu jsem ale ještě nedokázal. Zatím ne. Snad příště. Ještě zkusím věřit, že se z toho může něco vyklubat. Až se dosyta nabažíme.

Magda se neozývá. Hm, klasika. Už si zvykám a trápí mě to o něco míň. O kousek. Ať jde do háje! V práci jsem dokonce konečně něco udělal. Stát už mně zase neplatí zbytečně.

——————–

O autorovi

Radek Lehkoživ se narodil roku 1975 v Kroměříži a aktuálně žije v Praze. Spíše píše poezii, např. básnické sbírky Příšeří se či Teatrálium.


logo_mlhovinaNakladatelství Mlhovina vzniklo v říjnu roku 2016. Jeho stěžejní náplní bude nakladatelská činnost. Rádi by se zaměřili především na vydávání knih z oblasti literatury faktu, regionální literatury a publikací pro děti a mládež. Doplňkově chtějí podporovat původní českou beletristickou i básnickou tvorbu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKlínění

Lehkoživ, Radek

Mlhovina, 2018