Notná dávka vzrušení do žil

krimi
I kniha vám dokáže notně zvednout tepovou frekvenci! Nevěříte? Tak si přečtěte tyto knižní tipy a nechte si vlít pořádnou dávku vzrušení do žil…

Být čtrnáctiletým klukem není vůbec jednoduché, a pokud se vás někdo snaží zabít, moc šancí nemáte. Dokáže teenager přežít v divočině s lesním požárem na jedné straně a zabijáky na druhé?

Čtrnáctiletý Jace se stane svědkem brutální vraždy. Aby ho zabijáci, chladnokrevní a vyšinutí bratři Blackwellové, nedokázali vypátrat, dostane chlapec novou identitu a je umístěn do výukového programu pro přežití v přírodě v hlubokých lesích kdesi v Montaně. Instruktor Ethan Serbin a jeho žena doufají, že Jacovi dokážou pomoci a i s přispěním osobní strážkyně Jamie Bennettové ochránit chlapce před hrozícím nebezpečím. Blackwellové mu jsou ale na stopě a metodicky odstraňují každého, kdo se jim připlete do cesty. V nehostinné montanské divočině tak začíná boj o přežití. Když navíc začne zuřit lesní požár, všichni se ocitnou v ohnivé pasti. Jakou šanci má teenager proti dvěma nemilosrdným vrahům?

Kdo mi jde po krku

Autor: Michael Koryta
Přeložil: Milan Žáček

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-259-0786-3
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Kdo mi jde po krku vydalo nakladatelství Plus.

Ukázka z knihy

Claude v té chvíli ucítil, jak se začíná chvět. Jako nějaký za­tracený ratlík. To se stalo něco tak hrozného, že se doslova začal třást? Co s ním krucinál je? Udělal váhavý krok do strany, aby chvění zastavil. Viděl spoustu tvrďáků, nikdy ale v jejich přítom­nosti nemusel potlačovat třes, a to ani když byl úplný zelenáč. Jenže tihle dva… (str. 82)

Prohlédněte si další ukázku.

————————————————

Pokud vám unesou milovanou ženu a syna, uděláte vše pro to, abyste je zachránili. Jen jeden muž může zdolat čtyři nebezpečné cesty a zachránit své blízké a i sebe…

V hlubině ledovce se odpradávna ukrývalo strašné tajemství.

Bývalý elitní voják, těžce zasažený únosem manželky se synem, stále nenachází klid. V zoufalé snaze najít a zachránit své blízké spojí síly s tajemnou organizací, o jejíchž dobrých úmyslech se musí teprve přesvědčit. A mezitím si jinde ve světě přítomnost podává ruku s minulostí: prehistorická mrtvola pohřbená v arktickém ledu pláče krvavé slzy. Ostrov zarostlý džunglí je zamořený vzteklými primáty, kteří uprchli z výzkumné laboratoře s pásmem ochrany čtvrtého stupně. V nitru hory se už sedmdesát let ukrývá mohutný hydroplán, napěchovaný nacistickým nákladem ve znamení neskutečného zla. Z afrického slumu je unesen chudý sirotek, jenž drží v ruce klíč k záchraně světa.
Čtyři strašné cesty. Jedna nemožná stezka. A jen jeden muž se může pokusit ji zdolat. Will Jaeger. Lovec.

Autor knih Příběhy skutečné odvahy a Vzhůru a hvězda pořadu Nutné k přežití vydává druhou knihu své nové dobrodružné série.

Hořící andělé

Autor: Bear Grylls
Přeložil: Jan Kozák

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 160×210 mm
ISBN: 978-80-756-5271-3
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Hořící andělé vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Wirth se znovu přinutil pohlédnout na mrtvolu. Čím déle si ji prohlížel, tím větší ho jímal děs. Jako by tělo ledové panny bylo ve válce samo se sebou, jako kdyby odmítlo vlastní vnitřnosti a vyvrhlo je ze všech otvorů. Pokud zemřela takhe, s krví a vnitřnostmi zamrzlými v ledu, musela být ještě dost dlouho živá a krvácet. (str. 17)

Zalistujte si knihou.

Přečtěte si také recenze na autorovi knihy Příběhy skutečné odvahy nebo Vzhůru.

————————————————

Vypadalo to jako další podřadný úkol, další nudná ochrana jedné právničky. Jenže všechno se trochu zvrtlo…

Argentinská politika je jedna velká detektivka: všudypřítomná korupce a prostředí bující „narkopolitiky“, pro niž je typická vzájemná podpora drogových kartelů a vládnoucích elit, kdy výměnou za financování volební kampaně je nabízeno krytí trestných činů. Spisovatel Jorge Fernández Díaz coby zkušený novinář konstatuje, že noviny publikují jen asi pětinu z toho, co vědí. Naopak román umožňuje zaznamenat vše podstatné s tím, že fiktivní postavy jsou inspirovány stovkami postav skutečných:

Vysloužilý voják z války o Falklandy, jakýsi protipól Jamese Bonda, nyní pracuje pro argentinskou tajnou službu, kde se zaobírá spíše podřadnými záležitostmi. Když dostane za úkol chránit španělskou právničku Nurii, která do Buenos Aires přijela domlouvat obchody s vínem, příběh nabídne i svou „bondgirl“. Jenže argentinské víno není tak čisté, jak se zdá, a vše se překvapivě zvrtne…

Dýka

Autor: Jorge Díaz
Přeložila: Denisa Škodová

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 138×208 mm
ISBN: 978-80-747-3625-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Dýka vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Ukázka z knihy

Ta sobota byla tenkrát dost perná. Když jsem jich postřílel na ústupu pět nebo šest, dostal mě anglickej odstřelovač s infračerveným zaměřovačem, napálil mi to přímo do břicha. To bylo v bitvě u Mont Longdonu. Než jsem se stačil probrat, na štábu už všechno zařídili: vzdali jsme se. (str. 11)

Podívejte se na úryvek.

————————————————

Co dělat, když dostanete za úkol vyšetřit rituální vraždu mladíka, který se vás před časem pokusil zabít? Nalézt pravdu! Všechno souvisí se vším, nebo ne…?

Zmasakrované tělo v lese. Pečlivě vypracovaný plán vraždy. A sedmdesát let, které obě události dělí.

Charlie Priest, bývalý policejní vyšetřovatel a nyní prestižní londýnský právník, se stane obětí útoku. Ve vlastním bytě ho přepadne muž, který se vydává za policistu a dožaduje se jakýchsi tajných dat. Priest mu je ale dát nemůže, protože je nemá, a jen díky zkušenostem z policejní služby dokáže o vlásek uniknout smrti.
Krátce nato se v Priestově kanceláři objeví bohatý a vlivný podnikatel Kenneth Ellinder, aby si ho najal k vyšetřování rituální vraždy svého syna. Vzápětí vyjde najevo, že zavražděný mladík byl oním záhadným útočníkem a Priest je tudíž jedním z posledních lidí, kteří ho viděli živého. Musel mladý Ellinder zemřít, protože nedokázal získat to, pro co si přišel?
Priest rozplétá jednotlivé indicie a je mu stále jasnější, že klíč k vyřešení spletitého případu představují právě ona tajná data, která však nejsou nikde k nalezení. Pátrání ho postupně dovádí zpět do posledních dnů druhé světové války, kdy došlo k událostem, jejichž smrtící poselství zasahuje až do dnešních časů. Najednou začnou umírat či mizet lidé, kteří jsou pro Priestovo pátrání důležití. Z důvěryhodných osob se stávají zrádci. A proti všem těmto okolnostem stojí Priest, závodí s časem a snaží se odhalit nebezpečný odkaz tajné operace nazvané Jepice.

Jepice

Autor: James Hazel
Přeložila: Petra Krámková

Počet stran: 464
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×212 mm
ISBN: 978-80-7498-262-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Jepice vydalo nakladatelství Domino.

Ukázka z knihy

Obeť byla nahá a ruce měla pokryté hlubokými řeznými ranami, ale to nebylo nic v porovnání s jeho hrudí. Maso z ní viselo v cárech a rány odhalovaly rudou tkán a změť svalů. Podobná zranění pokračovala až do spodní poloviny těla, ale vše se koupalo v krvi, a tak bylo opravdu těžké rozeznat, jestli alespoň některé jeho části zůstaly netknuté. (str. 10)

Prolistujte si knihu.

O tuto knihu si můžete také do 5.dubna zasoutěžit.

————————————————

Na Facebooku mohou číhat různá nebezpečí, zvláště pak pro ženy, které se přes internet seznámí a jdou na schůzku… Kdo bude další obětí sadistického vraha?

Mělo to být tvé vysněné rande. Ale místo toho jsi obětí…
Šaty nasáklé krví, víčka násilně zavřená. Tak vypadá mrtvá dívka v kontejneru. Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová je sice na místě nálezu jako první, případ ovšem nespadá do její kompetence. Tento fakt ale Eriku nedokáže zastavit.
Nejprve si musí zajistit místo ve vyšetřovacím týmu, přesto se Erika rovnou vrhne do práce – a rychle odhalí souvislost s jinou, čtyři měsíce starou nevyřešenou vraždou. Obě dvě oběti se našly ve stejném prostředí a zemřely stejným způsobem. Navíc si obě smluvily schůzku po internetu…
Když za podobných okolností zmizí další dívka, musí Erika Fosterová, Mossová i Peterson jednat co nejrychleji. Kolik času jim zbývá, než dívku sadistický vrah také zabije?
Kdo se skrývá za falešnými profily na Facebooku a láká naivní mladé ženy na schůzku? Jak chytí Erika vraha, který vlastně existuje jen virtuálně?

Do posledního dechu

Autor: Robert Bryndza
Přeložila: Kateřina Elisová

Počet stran: 416
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-0521-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Do posledního dechu vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Zkuste tuto knihu vyhrát do 1.dubna!

Zaujal vás tento autor? V češtině mu již vyšly tři krimithrillery s inspektorkou Erikou Fosterovou. Přečtěte si recenzi na první knihu Dívka v ledu ,druhé pokračování Noční lov a třetí část Temné hlubiny.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdo mi jde po krku

Koryta, Michael

Plus, 2018

zobrazit info o knizeHořící andělé

Grylls, Bear

Jota, 2018

zobrazit info o knizeDýka

Díaz, Jorge Fernández

Kniha Zlín, 2018

zobrazit info o knizeJepice

Hazel, James

Domino, 2018

zobrazit info o knizeDo posledního dechu

Bryndza, Robert

Cosmopolis, 2018

Napsat komentář