Nenechte si ujít v týdnu od 19. do 25. března 2018

nenechte_si_ujit
Chtěli byste si příští týden někam vyrazit? Máme pro vás tipy na zajímavé literární akce – můžete se setkat například s Arnoštem Goldflamem či zajít na křest nové knihy moderátora Jana Krause. 

Akcí je ale samozřejmě mnohem více, naplánovaná je i autogramiáda novináře Jaroslava Kmeny, dále oblíbené scénické čtení LiStOVáNí a mnoho dalšího.

Týden začneme v Knihkupectví DobrovskýPlzni. V úterý 20. března zde proběhne autogramiáda známého youtubera, kaskadéra a parkouristy Taryho. Tomu totiž nedávno vyšla kniha Tary: příběh parkouristy, ve které čtenářům přibližuje svůj vlastní životní příběh a hlavně také svůj obrovský koníček, a to parkour. Tato aktivita spočívá v překonávání různých překážek v našem okolí, parkouristé tak přeskakují betonové zídky, lavičky, zábradlí apod. Pokud patříte mezi Taryho fanoušky, určitě si jeho autogramiádu nenechte ujít, začíná v 17.00. Je pro vás ale Plzeň z ruky? Můžete přijet do Českých Budějovic, kde bude mít Tary autogramiádu ve čtvrtek 22. března.

Arnošt Goldflamúterý 20. března se stavte do čajovny Kratochvíle v Olomouci. V 18.00 zde totiž začíná setkání s hercem, dramatikem, režisérem a spisovatelem Arnoštem Goldflamem. Autor návštěvníkům přečte něco ze svých knížek a následně rád zodpoví i vaše dotazy. Pan Goldflam napsal hodně knížek pro ty nejmenší, znát můžete například knížky Příhoda málo uvěřitelnáTatínek není k zahození či O nepotřebných věcech a lidech. Známé jsou ale i jeho divadelní hry, které si můžete přečíst v knihách Horror a další hrůzy nebo Písek a jiné kousky. Arnošt Goldflam přispěl do naší rubriky Čtení ke kávě a poskytl nám videorozhovor.

Na Moravě ještě zůstaneme, ve středu 21. března se totiž v knihkupectví Luxor ve zlínském obchodním centru Zlaté jablko uskuteční autogramiáda investigativního novináře Jaroslava Kmenty k jeho nové knize Boss Babiš. Od 16.00 si tak můžete nechat podepsat tuto knihu o současném českém premiérovi a jeho světě. Kniha je sestavena z reportáží, které byly zveřejněny v časopise Reportér, obsahuje ale také nové poznatky a dosud nepublikované informace.

Patříte mezi ty diváky, kteří si nikdy nenechají ujít pořad moderátora Jana Krause? Pak se ve středu 21. března určitě stavte do pražského Paláce knih Luxor, kde bude od 17.30 křtít svoji novou knihu právě Jan Kraus. V knize Můj soukromý buzynes vypráví o svých zkušenostech ze světa byznysu. Jak sám říká, poprvé mu byznys přišel do cesty už v mládí a nevyhýbá se mu dodnes. Jak ale zdůrazňuje, nejde vždy jen o zisky, ale také o příběh, který se k němu váže.

pražském Paláci knih Luxor ještě zůstaneme, ve čtvrtek 22. března zde bude svoji knihu křtít spisovatelka Jitka Ludvíková. V novince nazvané Zakázané uvolnění vypráví o lásce, vášni, nenávisti, žárlivosti, bolesti i zklamání. Jde o soubor hořkosladkých povídek, které mají společný především vtip a ironii, ale na to jsou fanoušci Jitky Ludvíkové už jistě zvyklí. Křest začíná v 15.00.

Ve čtvrtek 22. března proběhne v Knihovně Jiřího Mahena v Brně na Kobližné setkání s autory, kterým vyšla tento týden během Velkého knižního čtvrtka nová kniha. Pozvání přijala například operní pěvkyně Dagmar Pecková, o které vychází kniha Dítě štěstěny, dále pak Aleš Palán, který představí svoji novinku Raději zešílet v divočině, nebo třeba Václava Jandečková, která se pochlubí svým titulem Falešná hranice. Hostů bude ale mnohem víc, proto neváhejte a v 17.00 dorazte do ústřední knihovny.

A jen o pár hodin později, od 20.15, na tomtéž místě proběhne další z cyklu scénických čtení LiStOVáNí. Tentokrát se bude listovat knihou Legenda Z + H. Můžete si tak užít vyprávění dvou českých cestovatelských legend – Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda, prožít nejslavnější z jejich dobrodružných výprav a nasát úžasnou atmosféru z jejich cest.

Na pátek 23. března se mohou těšit především malí čtenáři. V Knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově si pro ně připravili bohatý program v rámci celorepublikové akce Noc s Andersenem. Děti od 7 do 12 let zjistí, jaké to je v knihovně v noci, a zažijí u toho plno legrace, čeká na ně totiž mnoho her a soutěží. Tato akce se poprvé uskutečnila v roce 2000 a od té doby se k ní připojují knihovny po celé republice. Kde konkrétně mohou děti v knihovně přenocovat, se podívejte na stránky této akce.

Literárních akcí se ale příští týden koná mnohem více, další najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář