Dojemný příběh o ztrátách a naději

Kathleen Glasgow_Divka na kusy
Dojemná a zároveň hrozivá Dívka na kusy se stala knihou roku pro mládež na Amazonu a měla by si ji přečíst každá dívka. Hlavní hrdinka přišla téměř o všechny své blízké a proti traumatům bojuje fyzickou bolestí.

Charlotta Davisová je na kousky. Je jí teprve sedmnáct a už ztratila skoro všechny blízké. Ale ví, jak na tuto ztrátu zapomenout. Mysl jí otupí skleněné střepy. Nemusí pak myslet na otce a řeku. Nebo na nejlepší kamarádku, ze které je teď chodící zombie. Nebo na svou matku, která o ni nestojí. S každou novou jizvou ztvrdne Charlottino srdce o trochu víc, přesto to stále tolik bolí. Nebolí to však dost, abyste na to nemysleli, což je někdy jediná cesta, abyste našli cestu zpět od kraje propasti. Velmi dojemný příběh o dívce, které vzal okolní svět skoro vše, na čem jí záleželo, a o naději, která jí pomohla postavit se znovu na nohy.

 

Dívka na kusy

Autorka: Kathleen Glasgow

Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7390-393-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Dívka na kusy vydalo nakladatelství Omega.

 

Ukázka z knihy

Jsem celá bílá, připadám si jako tulení mládě. Má předloktí jsou omotaná silnou vrstvou obvazu a těžká jako kyje. I stehna mám těsně obalená; bílá gáza vykukuje ze šortek, které sestra Ava našla mezi ztrátami a nálezy.
Jako sirotek jsem se tady objevila bez šatů. Jako sirotek jsem byla zabalená do prostěradla, z jehož květinového vzoru prosakovala má krev, a pohozená ve sněhové plískanici na trávníku před nemocnicí.
Strážný, který mě našel, byl zahalený v dýmu mentolových cigaret a mdlém odéru kávovaru. Z nosu mu trčel les kudrnatých a šedých chlupů.
„Panenko Maria, co ti to udělali?“ řekl.
Má matka by na to dokázala odpovědět, ale nemůže.
Nicméně si vzpomínám na hvězdy, které tu noc zářily na noční obloze. Byly jako rozsypaná sůl na nebi, jako by někdo na tmavou látku vylil mléčný šejkr. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Tato kniha je směsicí vážnosti, upřímnosti a hrozivé krásy. Právě proto stojí za přečtení, neboť obsahuje vše, co vyžadujeme od dobrého příběhu – zkušenost, jak přežít zdánlivě neřešitelnou situaci, a boj o nalezení světla v té nejtemnější noci.

Jeff Zentner, autor bestsellerů New York Times

Syrová a zároveň krásná kniha, která se svým vybroušeným stylem blíží k samotné dokonalosti. Dívka na kusy je velmi působivým portrétem mladé dívky, která je odhodlaná přežít ve světě, v němž už nikoho nemá a jenž ji nutí zbavovat se emocionálního utrpení skrze fyzickou bolest. Nezapomenutelný příběh o traumatu a touze nevzdat se.

Kerry Kletter, autorka knihy The First Time She Drowned

Dechberoucí příběh o bolesti a dlouhé cestě k uzdravení… Tuto knihu by si měla přečíst každá dívka. Při čtení si připadáte, jako byste si z hrudi vyrvali srdce a položili jej do spisovatelčiných zkušených rukou.

Kara Thomas, autorka knihy The Darkest Corners

 

Kathleen Glasgow

Kathleen GlasgowKathleen Glasgow je vědecká pracovnice, spolupracující s The Writer´s Almanac. Kniha Dívka na kusy je její prvotinou, která se stala mezinárodním bestsellerem. Žije v Tucsonu v Arizoně. Více na osobních stránkách autorky.

 

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Omega


Nakladatelství Omega vydává především klasickou českou a světovou literaturu. Chce tak vyjít vstříc všem, kteří marně shánějí své oblíbeného spisovatele. Zaměřuje se také na studenty, kteří potřebují klasickou četbu do školy. Spektrum titulů je postupně rozšiřováno o další témata. Věnuje se však také novým autorům a knihám, které dosud u nás nevyšly.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDívka na kusy

Glasgow, Kathleen

Edice Knihy Omega, 2018

Napsat komentář