Pohádky s překvapením

deti si ctou
Kniha nemusí obsahovat jen text či ilustrace, jak dokazují dnešní vybrané tituly. Ať už se jedná o komiksově zpracované a netypické pohádky, voňavou knihu s receptíky či pohádku obsahující omalovánkový adventní kalendář.

Ponořte se do komiksově provedených pohádek, které se odklánějí od klasického zpracování, ale přesto v nich nechybí typické atributy pohádky, jako je boj dobra a zla.

Ve Víle Ditě a dalších komixově provedených pohádkách (např. O zkaženém princi, O nosní dírce a vesmíru…) se setkáváme s bizarními a bláznivými příběhy, určenými dětem i dospělým, jež se sice odklánějí od klasického pojetí pohádek, přesto v nich nechybí konfrontace dobra a zla. „V pohádce totiž nejde o majetek a peníze, ale o dobro a lásku, hodnoty, jež dávají lidskému životu smysl. A smysl, to je asi ten nejcennější poklad v bytí. Neb není nic horšího, než promarnit svůj úděl.“

Ukázka z knihy

Vila Dita

Víla Dita

Autor: Petr Měrka

Ilustrace: Janazapa
Počet stran: 80
Vazba: kroužkovaná
Formát: 162×240 mm
ISBN: 978-80-7530-077-5
Doporučená cena: 240 Kč

 

Knihu Víla Dita vydalo nakladatelství Malvern.

O autorovi

Petr Měrka se narodil roku 1979 ve Vsetíně. Několikrát se neúspěšně hlásil na FAMU obor scénárista. Kvůli schizoafektivní poruše byl i hospitalizován. V současné době žije ve Valašské Pohance a věnuje se psaní na plný úvazek.

————————————————

Pokud rádi mlsáte, tak se určitě nechte zvábit voňavou a zábavnou knihou, která kromě dobrodružných příběhů a zvířecích hlavních hrdinů obsahuje i pár receptů. Bon apetit!

Kdo občas rád mlsá? Ten je tady správně! Kdo miluje dobrodružství? Ten je tady správně! Koho štve, když lidé podvádí a lžou? Ten je tady správně! Kdo umí udržet tajemství? Ten je tady správně! Mandlové zákusky, krémové dortíky, statečná vosa Celestýna, podlý agent Parchantel Hnusil, vlezlá štěnice Protivana Slídilvá a nikdy nekončící souboj dobra se zlem. Voňavá, chytrá a zábavná knížka pro holky i kluky. Navrch veliké překvapení pár špičkových receptů. Dobrou chuť a sladké čtení.

Ukázka z knihy

Tajemstvi za snehovym knirkemRozinka má ještě jedno tajemství! Tohle je ale vážně kus! Kdyby bylo dort, mělo by určitě tři patra a navrch ještě čokoládovou fontánu. Je tak strašně moc tajné, že o něm nemá zdání ani Rozinčina vosí přítelkyně.
Každý večer po práci proklouzne slečna Sladká do komůrky ve sklepě, která sousedí se skladem lékořicových žížal. Zamkne dveře na petlici a, můj ty dorte, mlsá zavináče! Plave s nimi v sudech, chvíli naznak a potom kraula. Potápí se divoce mezi cibulovými kroužky, dokud jí nezačnou slzet oči. Hraje pólo s kuličkami pepře a nového koření. Surfuje na bobkovém listu… Ano, posedlost kyselými rybičkami je Rozinčiným největším tajemstvím, které úzkostlivě střeží před celým světem. Má strach, že by jí lidé takovou podivínskou slabost neodpustili. Kdo by chtěl kupovat pudinkové koblížky od osoby, která se nejraději ze všeho láduje přesolenými rybami s octem?

Tajemství za sněhovým knírkem

Autorka: Milada Rezková
Ilustrovala: Marie Urbánková

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 238×216 mm
ISBN: 978-80-00-04909-0
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Tajemství za sněhovým knírkem vydalo nakladatelství Albatros. A nezapomeňte na ukázku.

————————————————

Kniha Dílnička U šesti pružinek v sobě skrývá překvapení v podobě omalovánkového adventního kalendáře. Děti mohou zároveň vybarvovat a sledovat příhody skřítka Dobromílka.

Adventní pohádky přicházejí! Pojďme společně za skřítky do dílničky U šesti pružinek, kde se vyrábějí ty nejměkčí postýlky pro nejsladší sny. Skřítek Dobromílek každou adventní neděli zapálí jednu svíčku a přivolá tak pohádky.
Díky půvabným adventním příběhům poznáte svatého Mikuláše, objevíte radost z obdarovávání a odhalíte tajné kouzlo dveřních zárubní.
Na předsádkách knížky najdete omalovánkový adventní kalendář. Vymalujte si advent!

Ukázka z knihy

Dilnicka u sesti pruzinekNa první neděli adventní napadl první letošní sníh. Stačilo pár sněhových vloček a dílnička U šesti pružinek, která je domovem našich skřítečků, byla přikrytá sněhovou peřinou. Jen kouřící komínek, vykukují cí zpod sněhu, prozrazoval, jak je u skřítečků teplo a útulno.
Adventní věnec, který Dobromílek postavil doprostřed stolu, nebyl ledajaký. Byl kouzelný!
„Na první adventní neděli zapalujeme první fialovou svíčku,“ usmál se na maminku, malého Ma a maličkou Ji Dobromílek.
„Ta je památkou na všechny, kdo předpověděli narození Ježíška,“ poučila dětičky maminka.
„První svíčka je dvoupohádková,“ dodal tajemně tatínek. Ale to už si vzal sirky, aby rozsvítil první svíčku. Děti zavýskly radostí.

Zaujal vás příběh. Můžete si přečíst naši ukázku a ukázku nakladatele.

Dílnička U šesti pružinek

Adventní pohádky s omalovánkou
Autoři: Jitka Hladká, Marek Hladký
Ilustrovala: Anna Špirhanzlová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 165×215 mm
ISBN: 978-80-271-0325-6
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Dílnička U šesti pružinek vydalo nakladatelství Grada.

O autorech

Jitka Hladká společně s Markem Hladkým napsali několik knih, namátkou Velká pohádka o malé víle (ukázka), Magický autobus (ukázka) či Tajemství pergamenů (ukázka).


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVíla Dita

Měrka, Petr

Malvern, 2017

zobrazit info o knizeTajemství za sněhovým knírkem

Rezková, Milada

Albatros, 2017

zobrazit info o knizeDílnička U šesti pružinek
Adventní pohádky s omalovánkou

Hladká, Jitka – Hladký, Marek

Grada, 2017

Napsat komentář