V hlavní roli zvířátka

OtecCteDiteti
Tentokrát si na své přijdou dětští čtenáři, kteří mají rádi zvířátka. Seznámí se s poněkud otravným slonem, poznají život na farmě a kolem ní a v neposlední řadě s hlavní hrdinkou Márinkou pomohou dalšímu pacientovi na veterinární klinice.

David Walliams přichází s novou knihou, opět určenou všem dětem od šesti let, které mají rády dobrodružství a humor. Tentokrát v hlavní roli vystupuje poněkud otravný slon, který zkomplikuje život Samovi.

Co je velké, modré, rádo to rozkazuje a objeví se to přede dveřmi, i když to nikdo nezval? No přece – PONĚKUD OTRAVNÝ SLON! A jeho návštěva u Sama je jedna velká katastrofa!
Titul je určen dětem od 6 let a je stejně zábavný jako všechny ostatní knihy tohoto bestsellerového autora, které byly přeloženy do více než 50 jazyků a po celém světě se jich prodalo přes 2 miliony výtisků.

Ukázka z knihy

Ponekud otravny slon

Poněkud otravný slon

Autor: David Walliams
Přeložila: Veronika Volhejnová
Ilustroval: Tony Ross

Počet stran: 36
Vazba: vázaná
Formát: 277×279 mm
ISBN: 978-80-257-2262-6
Doporučená cena: 238 Kč

Knihu Poněkud otravný slon vydalo nakladatelství Argo.

David Walliams je anglický komik, herec, spisovatel a scénárista a spoluautor slavného komediálního seriálu Malá Velká Británie, za který se svými kolegy obdržel tři ceny BAFTA a British Comedy Award. Jeho díla jsou vypravěčsky velice hodnotná a plná černého humoru. David se také věnuje charitě, v roce 2006 na sebe upozornil charitativním přeplaváním kanálu La Manche a o dva roky později přeplaváním Gibraltarské úžiny. Je autorem řady dětských knih, např. Dědečkův velký útěk (naše recenze), Krysburger (naše recenze), Kluk v sukních (naše recenze) či Babička drsňačka (naše recenze), V naší škole je had  či Půlnoční gang.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Farmář Metoděj vlastní velkou farmu, kde žije plno zvířátek, od slepice přes oslíka a kozu až po myšku a psa. A další zvířátka jako liška, vlk či medvěd žijí kolem farmy. I když spolu všichni žijí ve shodě, sem tam si rádi provedou různé neplechy…

Byla jednou jedna farma, která patřila farmáři Metodějovi a jeho rodině. Na dvorku se popelila slepice Zora, v zahradě skotačila koza Melánie s oslíkem Matějem a celou farmu hlídal pes Ferda. Ve stodole bydlela myška Hryzka a našli byste tam i spoustu dalších zvířat. Kolem farmy tu a tam mlsně pobíhala liška Zrzka a vlk Bojar. A věřte nebo nevěřte, potkali byste i lva Felixe.
Farmář i zvířata spolu žili ve shodě. Ale jak to tak v životě bývá, někdy si navzájem prováděli různé neplechy. S farmářem Metodějem se spřátelil dokonce i medvěd Míša. A ten mu jednoho dne vyvedl povedenou věc…
Napsáno na motivy bajek Ezopa, Krylova a La Fontaina.

Ukázka z knihy

Farmář Metoděj věděl, že v lesích za jeho farmou žije medvěd. To se rozumí, medvěda se bál, ostatně jako každý. On takový opravdový živý medvěd, to je něco úplně jiného než jenom hezký plyšový medvídek, jakého máte doma.
Metoděj šel jednoho dne do lesa na houby. Šel a šel, bloumal lesem, podlézal pod větvemi stromů a hledal v mechu pěkné dříví. A jak tak byl zabraný do sbírání, přestal koukat nalevo napravo. Najednou zvedne hlavu a místo hřibu vidí před sebou velikého huňatého medvěda. Co teď? Pušku s sebou neměl, kdo by si taky na houby bral s sebou pušku. (str. 5)

Bajky z farmy zvirat

Nezapomeňte na zbytek ukázky.

Bajky z farmy zvířat

Autor: Michal Vaněček
Ilustroval: Václav Ráž

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 223×270 mm
ISBN: 978-80-271-0225-9
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Bajky z farmy zvířat vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Hlavní hrdinka Márinka se chce stát veterinářkou, a proto pomáhá v otcově ordinaci. Je velmi šikovná a vždy ráda pomůže. Tentokrát se musí postarat o ovčáckého psa a vyšetřit, kdo se ho pokusil otrávit a proč.

Márinka má velký sen. Touží se stát zvěrolékařkou. V tatínkově ordinaci je nepostradatelnou pomocnicí už teď. Dává pít zvířátkům z lahve, měří jim teplotu a přikládá obvazy. Tentokrát jsou na veterinární klinice všichni paf z případu ovčáckého psa. Někdo se ho pokusil otrávit! Ale kdo a proč? Jeho pán je zoufalý, protože ovčáka nutně potřebuje na pastvině. Márinka s kamarády mu pomáhají stádo ovcí hlídat, jenže jednou v noci si všimnou něčeho zvláštního…

Ukázka z knihy

Zvireci nemocnice 7Josef je bledý jako stěna, když doktor Verbíř zvedne třesoucí se kočku na ordinační stůl a důkladně ji vyšetřuje. V ordinaci zvířecí nemocnice je cítit zápach dezinfekčních prostředků, Milviny zpocené srsti i jasné hrozby. Márinka už byla u tolika naléhavých případů, že umí velice dobře odhadnout, jak na tom zvíře je. A s Milvou to není žádná sláva. Josef to ví také, ale chce od doktora Verbíře slyšet něco jiného. Milva je jeho miláček. Je mu vším. (str. 17)

Doporučujeme

Márinka už má za sebou řadu dobrodružství, ve kterých pomáhala různým zvířátkům:

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Zvířecí nemocnice 7: Pejsek v pěkné bryndě

Autorka: Tatjana Geßler
Přeložila: Romana Jarolínová
Ilustrovala: Kathrin Treuberová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 987-80-2044328-1
Doporučená cena: 219 Kč

 

Knihu Zvířecí nemocnice 7: Pejsek v pěkné bryndě vydalo nakladatelství Mladá fronta.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoněkud otravný slon

Walliams, David

Argo, 2017

zobrazit info o knizeBajky z farmy zvířat

Vaněček, Michal

Grada, 2018

zobrazit info o knizeZvířecí nemocnice 7: Pejsek v pěkné bryndě

Geßler, Tatjana

Mladá fronta, 2017

Napsat komentář