Krásné Čechy známé i neznámé

Vaclav Vokolek_Skryte Cechy
Václav Vokolek zve čtenáře na známá i méně známá místa Česka, jako je Říp, Stará Boleslav, Kynžvart, Strašín, Potštejn, Český Krumlov, Chrudim aj. Poznejte je všechna!

Proč Skryté Čechy? Velký český básník Otokar Březina kdysi překvapivě nazval jeden ze svých esejů Skryté dějiny. Jako by tím chtěl naznačit a dokázat, že mimo populárně obecné dějiny, plné dat, jmen, dějů a jejich nutných deformací, existují i dějiny jiné. Skryté. Dějiny člověka, skryté i zjevné, se odehrávají v čase a prostoru. Tedy v krajině. A právě pohled do krajiny skrytých a často zapomenutých dějů nabízí tato kniha. Vychází ze sedmidílného knižního projektu Neznámé Čechy nakladatelství Mladá fronta a soustřeďuje se na místa, která její autor pokládá za nejpřitažlivější a na která čtenáře zve.

 Ukázka z knihy

ukazka_skyte_cechy

Skryté Čechy

Netradiční průvodce po známých i neznámých místech české krajiny
Autor: Václav Vokolek

Počet stran: 336
Vazba: brožovaná
Formát: 190×246 mm
ISBN: 978-80-204-4626-8
Doporučená cena: 549 Kč

Knihu Skryté Čechy vydalo nakladatelství Mladá fronta.

 

Václav Vokolek

Václav Vokolek je český spisovatel a publicista. Narodil se jako syn katolického literáta a esejisty Vladimíra Vokolka. Po středoškolských a nedokončených vysokoškolských studiích pracoval jako zámecký správce, pracovník muzea a později restaurátor výtvarných děl. Po listopadu 1989 působil i v literárních redakcích, podílel se na založení nakladatelství Triáda, od roku 1995 vyučuje na pražské Vyšší odborné škole publicistiky. Je autorem knih ze série Neznámé Čechy a titulu Český rok.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.


Mladá fronta má dobré renomé ve všech oblastech knižní produkce, především v próze a poezii. Kvalitní knižní tituly najdete nejen v tradičních knižních edicích – Kolumbus, Květy poezie, Moderní světová próza, Jednorožec, Ikaros, Lidé a Země a Multiřada, ale i v dalších zajímavých mimoedičních projektech.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSkryté Čechy
Netradiční průvodce po známých i neznámých místech české krajiny

Vokolek, Václav

Mladá fronta, 2017

Napsat komentář