Příběh o zrození šamana – příběh o životě

Poutnikova cesta a genius loci
Přemýšleli jste někdy o tom, zda náš svět není součástí něčeho většího? Hlavní hrdina ne, dokud nevyslyšel volání a neprošel proměnou. A všechny své zážitky ztvárnil díky uměleckému nadání… Ponořte se do metafyzického příběhu současného člověka.

Zabývali jste se někdy širšími rozměry tohoto světa? Že ne? Ani Jakub nad tím donedávna nepřemýšlel. Avšak potom přišlo volání. Noční snění a vize ho provedly proměnou, ale také tvrdými zkouškami a vlastní katarzí. Vydává se na cesty svým nitrem a přináší nám odtud poselství, které ztvární uměleckým nadáním. Prolínání realit se tak stává skutečností. Je materiální svět, tak jak ho známe, opravdu to jediné, nebo jsme součástí mnohem většího celku s duchovním rozsahem?
Metafyzický příběh obyčejného současného člověka, jehož bytostné Já vnáší do světa forem svá poznání, nám dá nahlédnout za oponu běžných jevů a zve nás do oblasti rozšířeného vědomí. Ukazuje se, že způsob, jakým promlouvá absolutno, není tak vážný, jak se zdálo. Naopak volí až pohádkově hravé a snové symboly.

Ukázka z knihy

Slunce rozlilo svůj svit a začalo ráno jednoho dalšího, obyčejně neobyčejného dne. Každý si tak může prožít jedno malé dějství, než světlo pomalu zmizí a ustoupí tmě noci. Obracíme tak stránku po stránce knihy našeho života.
Jakub toho dne vstal brzy ráno a podíval se z okna. Měl nejasný pocit, že je dnes něco jinak, nějaká změna ve vzduchu. Pomalu vypil svůj ranní čaj a přemýšlel, jaké plány a povinnosti ho čekají. A protože byl krásný letní den, rozhodl se vyjít trochu dřív a projít se. Šel pěšky a cestou pozoroval život v ulicích města. Sbíral totiž inspiraci pro svůj nový obraz. Již chvíli měl jisté vize, které se objevovaly i ve snech, ale potřeboval si některé detaily ujasnit a promyslet. Usedl na břeh Vltavy nedaleko od železničního mostu a díval se na plynoucí vodu, klidný pohyb labutí a létající racky. Viděl tu dokonalost a harmonii. Jako by se vše utvářelo podle matematického vzorce. Kdyby v jakýkoliv moment tuto scenérii zachytil, byla by kompozičně vyvážená. Již dávno si všiml, že velký architekt vytvořil své dílo ve zlatém řezu a v řádu pro oko neviditelných linií. Byl přesvědčen, že chaos neexistuje. Rád na tomto místě sedával a vnímal kontrast se světem lidí s ruchem městského života.

A nezapomeňte na pokračování ukázky.

Poutníkova cesta a genius loci

Příběh o zrození šamana, příběh o životě
Autorka: Monika Micajová

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 110×165 mm
ISBN: 978-80-906481-5-9
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Poutníkova cesta a genius loci vydalo nakladatelství Černý drak. A více o autorce se dozvíte na na jejích webových stránkách.


Nakladatelství Černý Drak je zaměřené na fantasy, sci-fi, historii, tajemno, duchovno, přírodu a ekologii. V plánu má vydávat beletrii i literaturu faktu, která má cokoli společného s výše uvedenými kategoriemi. Upřednostňuje však prvořadě fantasy beletrii.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoutníkova cesta a genius loci
Příběh o zrození šamana, příběh o životě

Micajová, Monika

Černý drak, 2017

Napsat komentář