Hrdinové Nelidských zdrojů

Nelidske zdroje
Seznamte se s hrdiny světa Nelidských zdrojů: chvástalem, kterému se daří v práci, lovkyní bohatého manžela, mladíkem na cestách mezi rodiči a pracovním týmem, který mezi sebou nekomunikuje. Zábava zaručena…

Žijeme ve světě, jenž mluví zkratkami „cizího nářečí“ – z lidí jsou zdroje a všichni se přetavují do podoby manažerů, asistentů a specialistů. Snad nikdo není „normální“ pracant. Zapomínáme mateřštinu a odlidšťujeme se. Na prvním místě je úspěch, zábava a především kupa zbytečných slov. S takovými hrdiny teď máme možnost se poznat. Potkáme chvástala, jenž nic neumí, a přesto se mu v zaměstnání daří, lovkyni bohatého manžela, smutného juniora na cestách mezi rodiči nebo zcela obyčejný pracovní tým, který mezi sebou nekomunikuje, ač by každý člen toho chtěl dost říct. Vstupme do světa Nelidských zdrojů. Budeme se především bavit, i když nám možná chvílemi bude trošku smutno.

Ukázka z knihy

Ráno do práce Laura dorazí na osmou. Většina kolegů z kanceláře je někde rozprchnutých. Mají jednání, workshopy, školení. Laura sedí u počítače, když kdosi zaklepe. Vchází pán, odhadem tak 60–65 let. Vypadá staře.
„Dobrý den, co pro vás můžu udělat?“ ptá se. Není si vědoma, že by ho od pohledu znala.
„Dobrý den, já jsem tady kvůli té soutěži na téma strom,“ podává jí CD.
Pár sekund jí trvá, než jí dojde, co má na mysli. Kolegové z centrálního marketingu pořádají asi tak dvaatřicátou letošní soutěž, tentokrát na téma „vyfoť strom“. „Jé, ale ty fotky nesbíráme my, ale kolegové z centrály. Dám vám na pořadatele kontakt, můžu?“
Pán se zamyšleně kouká. Má pod paží elektronický arboretum a neví, co teď. Slovo centrála se mu moc nepozdává. Aby taky jo. Každou změnu k horšímu má u nich ve firmě na svědomí centrála. Sotva to slovo v lokálních podmínkách dořeknete, už se lidem otevírá kudla v kapse.

Nelidské zdroje

Autorka: Monika Petrlová
Ilustrovala: Karolína Wellartová

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 120×190 mm
ISBN: 978-80-87654-22-4
Doporučená cena: 179 Kč

 

Knihu Nelidské zdroje vydalo nakladatelství JaS.

O autorce

Monika Pertlová (1985) se narodila a žije v Olomouci. Vystudovala obor tvůrčí psaní na Literární akademii Josefa Škvoreckého v Praze. Je autorkou celovečerní divadelní hry Inzerát a spoluautorkou jednoaktové hry Sluší?. Její prozaický debut – sbírka povídek Hafni! a jiné povídky (2011) – vzbudil sympatie čtenářů i recenzentů. Na ni úspěšně navázal druhý soubor deseti příběhů ze života Mrkev pro vězně (2014; naše recenze), v němž opět baví čtenáře historkami, veselými i smutnými, které se mohou přihodit každému z nás. Přečtěte si náš rozhovor s autorkou.

O ilustrátorce

Karolína Wellartová (1991) je ilustrátorka a malířka původem z Olomouce. Její umělecká tvorba je silně spjatá s přírodou. Podstatnou část portfolia tvoří biologické studie. Na to, co a jak dnes kreslí a maluje, měly největší vliv zvířecí a botanické studie Albrechta Dürera. Ve svých obrazech kombinuje zajímavé prvky z okolního světa s motivy ze světa literárního, většinu času totiž tráví ilustrováním pohádkových a fantazijních příběhů. Její díla byla publikována v prestižních amerických magazínech, jako jsou Spirituality & Health nebo Orion, nejuznávanějším americkém magazínu o životním prostředí. Pokud vás zajímá, na čem právě pracuje, podívejte se na její web carolwellart.com, nebo na Instagram, kde své práce pravidelně zveřejňuje pod jménem carolwellart.

Zdroj informací: Tisková zpráva


Nakladatelství JaS se zaměřuje na českou beletrii pro čtenáře od tří do sta let. Nevyhýbá se ani literatuře přicházející ze zahraničí. Vydává knížky začínajícím autorům i díla, na která se trošku zapomnělo. Nabízí autorům služby při vydávání vlastních děl samonákladem – poskytuje jim za úplatu plný nakladatelský servis od zpracování rukopisu po tisk (obchod je pak na autorovi samém). Jde o malé nakladatelství s roční produkcí do dvaceti titulů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNelidské zdroje

Petrlová, Monika

JaS, 2017

Napsat komentář